3 toepassingen van een IBC-container

14 augustus 2020

Een Intermediaire Bulk Container, ook wel een IBC-container genoemd, wordt over het algemeen ingezet voor het opslaan en vervoeren van vloeistoffen. Toch kan de container ook voor andere doeleinden ingezet worden. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Een Intermediaire Bulk Container, ook wel een IBC-container genoemd, wordt over het algemeen ingezet voor het opslaan en vervoeren van vloeistoffen. Toch kan de container ook voor andere doeleinden ingezet worden. Zo kan je bijvoorbeeld een IBC-container om laten bouwen tot een bad, deze inzetten als ballasttank of als LED tank. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

 

Een IBC-container als ballasttank

Om de vraag ‘hoe je een IBC-container in kan zetten als ballasttank?’ te kunnen beantwoorden, is het van belang om te weten wat überhaupt een ballasttank is en waar deze voorkomen. Ballasttanks zijn een soort compartimenten op drijvende structuren. Een voorbeeld van een drijvend structuur is een vrachtschip die goederen moet vervoeren. De tanks zorgen ervoor dat boten of schepen stabiel blijven doordat de werking van bepaalde krachten beperkt worden. Onder krachten worden bijvoorbeeld de golven op zee bedoeld.

 

Stel je voor: je hebt een vrachtschip die zware goederen in containers moet vervoeren, dan is het van belang dat het schip bij zowel goede als slechte weersomstandigheden door blijft varen. Om dit te kunnen bereiken, zal het schip op dezelfde diepte moeten blijven varen ongeacht de invloed van het gewicht van goederen die op het schip aanwezig zijn. Dit kan je reguleren door gebruik te maken van ballast. Ballast is een verzwaring van bijvoorbeeld zand of stenen, waarmee je dus invloed kan uitoefenen op stevigheid. Tegenwoordig maken schepen gebruik van ballastwater, ofwel het schip wordt verzwaard door gebruik te maken van water. Ballastwater zorgt ervoor dat het gewicht van het schip makkelijk gereguleerd kan worden. Je kan immers water in of uit het schip pompen met technologieën van tegenwoordig. Een IBC-container is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. In deze containers gaat erg veel liter vloeistof, waardoor het dus mogelijk is om deze in te zetten als ballasttank

 

Een IBC-container als bad

In een warme zomerperiode is het fijn om de mogelijkheid te hebben om te kunnen afkoelen. Wist je dat je hiervoor een IBC-container kan laten ombouwen tot een verkoelend bad? IBC-containers zijn gemaakt van kunststof en kunnen een inhoud hebben van 100 liter. Hierdoor zijn deze ideaal in te zetten als bad. Je kan er zelfs inzitten met 4 personen.

 

Let wel op! Wanneer je een IBC-container als verkoelend bad wil gebruiken, moet je letten op het aspect dat er niet eerder giftige stoffen in zijn opgeslagen. Dit is namelijk schadelijk voor jouw gezondheid. Benieuwd naar hoe jij een IBC-container naar een bad kan omtoveren? Lees dan hier onze blog hierover.

 

Een IBC-container voor jouw feest of evenement!

Naast dat een IBC-container ingezet kan worden als ballasttank op een schip, kan de container ook ingezet worden als LED tank op een feest. Zo kan je jouw IBC-container ombouwen tot een ware lichtshow! Normaliter wordt een IBC-container gevuld met vloeistoffen, maar heb je er ooit aan gedacht om de containers op te vullen met lampen?

 

Simpelweg kan je rode, groene, blauwe of andere lampen door de vulopening gooien. Vervolgens is het licht vanaf de buitenkant te zien, omdat de containers een omhulsel van plastic hebben, waardoor het licht erdoorheen kan schijnen. Klaar voor dat feestje? Bestel dan nu hier jouw IBC-container.

 

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht