5 logistieke middelen voor de catering

14 oktober 2020

In de aankomende periode zal de horeca gaan inspelen op het bezorgen van eten, oftewel catering. Verschillende logistieke middelen kunnen zorgen dat dit proces efficiënter verloopt! In deze blog lees je welke 5 middelen je hier bijvoorbeeld voor kan gebruiken!

Het is alweer week 42 van 2020. Met andere woorden: het einde van het jaar, met feestdagen als sinterklaas, kerst en nieuwjaar, komen er weer aan. Helaas bevinden we ons midden in een pandemie en hierdoor is het normale leven volledig op zijn kop gezet. Normaliter gingen we gezamenlijk uiteten zonder rekening te houden met hoeveel mensen we waren, maar nu zal dit anders gaan. De horeca zal zich wellicht nu nog meer gaan focussen op bezorging en daarnaast is de kans groot dat we bij feestdagen gebruik zullen maken van catering. Maar welke logistieke middelen kan je hiervoor gebruiken? 

 

Thermo rolcontainers

Een thermo rolcontainer is een container die veel wordt ingezet bij het vervoeren van etenswaren. De isolatie van een thermo rolcontainer zorgt ervoor dat het voedsel koud kan blijven. Zo kan je bijvoorbeeld overheerlijke salades of heerlijke dranken hierin vervoeren. De thermo rolcontainer kan verdeeld worden door tussenschoten, waardoor je gemakkelijk zo’n plaat met salade erin kwijt kan. Vervolgens kan je de thermo rolcontainer bijvoorbeeld in een bestelbus plaatsen om de etenswaren af te leveren aan klanten. Door de aanschaf van een thermo rolcontainer kan jij als bedrijf de kwaliteit van jouw etenswaren waarborgen en de klant kan hiervan genieten. Een win-win situatie noemen we dat!

 

E-serie stapelbakken

Stapelbakken uit de E-serie zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt kunststof. Dit betekent dat je hier veilig etenswaren in kan bewaren. Bij Kruizinga.nl hebben we E1, E2 en E3 bakken in het assortiment. De rode kratten komen veel voor in de vleesindustrie. Dit heeft te maken met het feit dat de kratten te gebruiken zijn in omgevingen met temperaturen tussen de -30ºC tot +80ºC. Met de feestdagen kan het voor een familie een traditie te zijn om te gaan gourmetten. Een cateringbedrijf kan het vlees of andere voedingsmiddelen opslaan of vervoeren met de E-serie stapelbakken! 

- P.S. Vaak worden de rode bakken gebruikt voor vleeswaren en de groene bakken worden ingezet voor groene en fruit.

Geperforeerde kratten

Naast de E-serie stapelbakken, zijn geperforeerde kratten ook goed inzetbaar voor een cateringbedrijf. Geperforeerde kratten zijn kratten waar kleine gaten in zitten, waardoor er lucht bij de voedingsmiddelen terecht kan komen. Dit is bijvoorbeeld handig bij groente- en fruitproducten. Verder is het een groot voordeel dat jij de inhoud kan zien, waardoor je zeker weet dat je de goede producten op de juiste plek aflevert.

 

Steekwagen of onderwagen

Bij het bezorgen moet er vaak ook rekening gehouden worden met het verplaatsen van voedingsmiddelen van de bezorgbus naar de bestemde locatie. Het dragen van dozen of andere zware bakken is soms niet mogelijk en daarnaast kan het tillen ook slecht voor de gezondheid van een persoon zijn. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een steekwagen. Een steekwagen zorgt er immers voor dat de rug en de schouders van de medewerker minder belast zal worden. Naast een steekwagen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een onderwagen. Een onderwagen is een rolplateau waar goederen opgestapeld kunnen worden. Het doel van dit product is, netzoals bij een steekwagen, om de draaglast van de medewerker te verminderen.

Rolcontainers met een kunststofbodem

Rolcontainers worden in het algemeen ingezet voor het vervoeren van veel diverse goederen, dus waarom zou het niet mogelijk zijn om hierin voedingsmiddelen te vervoeren? Sommige rolcontainers in het assortiment van Kruizinga.nl bevatten geremde wielen. Dit betekent dat de rolcontainer niet weg zal rollen bij beweging. Zo kan je een rolcontainer met kunststofbodem makkelijk plaatsen in een bestelbus. Het is een mogelijkheid om de rolcontainer in te delen met tussenschoten, waar schalen, bakjes of andere manier van verpakkingen in gelegd kunnen worden. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de stapelbakken (E-serie) met etenswaren stapelend te vervoeren. 


Uiteraard zijn er nog vele andere logistieke middelen te noemen die goed inzetbaar zijn voor jouw catering- of horecabedrijf! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze experts.


Lees meer..

Wist u dat wij ook opkopen?

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Altijd een opgeruimde werkplek? Lees de tips

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

16 januari 2023

Lees het volledige bericht