CE-certificering nu verkrijgbaar bij Kruizinga

10 september 2020

Trots kunnen we mededelen dat stapelbakken type 10-2 vanaf nu voorzien kunnen worden van een CE-certificering om te hijsen. Klanten kunnen deze tegen meerprijs aanschaffen. Nieuwsgierig geworden naar deze ontwikkeling? Lees snel verder!

 

Tijd voor onderzoek naar (hijs)certificeringsmogelijkheden

Om als bedrijf relevant te blijven, is ontwikkeling en verbetering noodzakelijk. Als leverancier in opslag- en transportmiddelen merkten we op dat er steeds meer vraag was naar (hijs)certificeringen. Hiermee kan een bedrijf immers aantonen dat zij de wet- en regelgevingen op bepaalde gebieden naleven.

 

We vinden het belangrijk om in te spelen op deze groeiende marktvraag. Toch bleek dit ingewikkelder dan gedacht. Er is namelijk erg veel onduidelijkheid op het gebied van hijscertificeringen. Tijd voor onderzoek dus. 

 

 


‘’Door onze kennis te blijven vergroten op het gebied van (hijs)certificeringen kunnen wij onze klanten beter voorlichten’’, aldus Boris Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga.nl. ‘’Hiermee kunnen wij ons onderscheiden van concurrenten binnen de branche.’’


Type 10-2 stapelbak: multifunctioneel inzetbaar

Met de firma’s Mennens en Aboma is er gekeken naar wat er mogelijkheid was op het gebied van certificeren van onze type 10-2 bak. Deze bak is het meest gewild en is al jarenlang niet weg te denken uit het assortiment van Kruizinga.nl. De populariteit van de bak heeft zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat de bak multifunctioneel inzetbaar is. Zo is het mogelijk om de bak te vervoeren met een heftruck of een (elektrische) palletwagen. Daarnaast kan de bak ook opgepakt, verplaatst of gestapeld worden door middel van een kraan. De bak biedt dus een uitstekende uitkomst voor bedrijven die zich bezighouden met opslag- en transport van middelen. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan bedrijven in de bouw die gereedschap de lucht in moeten hijsen. Een ander voorbeeld is dat een afvalsorteerbedrijf ook gebruik kan maken van (gecertificeerde) hijsbakken. Zij kunnen deze bijvoorbeeld met restafval vullen en vervolgens dit de lucht in te takelen om naar een andere plek te brengen. 

 

Het traject en de certificering

Om te onderzoeken of er een CE-hijscertificering mogelijk was voor onze type 10-2 stapelbak, werden er verschillende testen gedaan. De bedrijven Mennens en Schouten testgewichten hebben verschillende testen gedaan om te kijken naar de trekkracht, hijslast, vervorming en stabiliteit bij het stapelen te testen. Vervolgens is de bak ook door het bedrijf Aboma, vanuit een engineering oogpunt, gecontroleerd.

 

Uit de resultaten van de verschillende onderzoeken is gebleken dat de type 10-2 stapelbak voldoet aan alle geldende criteria en dat er niets veranderd hoeft te worden in het productieproces van de bak. Tegen meerprijs kunnen klanten nu dus een gecertificeerde type 10-2 stapelbak krijgen!

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht