Content creator aan het woord

Bij Kruizinga werken veel verschillende mensen in diverse functies. In deze blog is er een interview afgelegd met Ismay de Jong, DTP'er en content creator bij het bedrijf. Iedere dag zorgt zij ervoor dat de producten op de juiste manier getoond worden op de website. Nieuwsgierig geworden naar haar verhaal? Lees snel verder!

Gepubliceerd op 17 december 2020 Laatst gewijzigd 17 april 2024

Er zijn verschillende elementen die nodig zijn om een internetwinkel, oftewel een webshop, te onderhouden. Zo kan een DTP’er (= desktoppublisher) eigenlijk niet ontbreken binnen een bedrijf waarin een webshop centraal staat. In deze blog interviewen we Ismay de Jong, DTP’er en content creator bij Kruizinga. We vragen haar om meer over haarzelf te vertellen en gaan in op de werkzaamheden die ze precies uitvoert.

 

Ismay, zou je iets over jezelf willen vertellen?

 

Mijn naam is Ismay de Jong (23 jaar) en ik kom uit Heino. In 2019 ben ik afgestudeerd als mediavormgever. Hier leerde ik alles over op welke manier je beelden kan inzetten om mensen te inspireren. In leerjaar 3 specialiseerde ik mij verder in de richting van grafisch/interactief. Hier hield ik mij meer bezig het met coderen van websites en applicaties. 

 

Door bepaalde vakken op school en met mijn ervaring bij verschillende stagebedrijven, maakte ik kennis met het creëren van video’s en het maken van productfoto’s. Het leek me ontzettend interessant om hier een eigen bedrijf in te beginnen, maar uiteindelijk maakte ik toch de keuze om eerst te groeien in een bedrijf.

 

Via LinkedIn kwam ik de vacature voor Dtp'er/content creator bij Kruizinga tegen. Dit leek me een perfecte mogelijkheid om meer te leren over de b2b industrie en productfotografie. Inmiddels werk ik al bijna 1.5 jaar bij Kruizinga.nl!

 

Naast het fulltime werken, houd ik me in mijn vrije tijd veel bezig met sporten. Zo doe ik aan tafeltennis, mountainbiken en fitness.

 

 

ismay_blog_1.jpg


Wat zijn jouw werkzaamheden bij Kruizinga?

De werkzaamheden bij Kruizinga lopen erg uiteen. Eigenlijk houd ik me bezig met alles omtrent de website. Je kunt dan denken aan het fotograferen van producten, het online zetten van producten, je bezighouden met transportvolumes en productinformatie controleren. 

 

Daarnaast kan ik ook mijn creativiteit kwijt in bijvoorbeeld het maken van een flyer of een poster voor intern gebruik. Een ander leuk voorbeeld is dat ik de kerstkaart van 2020 heb gemaakt. Deze kerstkaart wordt voor medewerkers gebruikt, maar zal ook toegestuurd worden naar leveranciers over de hele wereld! Best uniek toch?


Kun je een specifiek voorbeeld geven van hoe je werkdag eruitziet?

In de afgelopen periode hebben we wegens het coronavirus meer zelfstandig moeten werken. Ik vind dit zelf erg prettig en ik merk dat ik binnen het marketingteam veel vrijheid krijg om mijn eigen werk te doen. Wanneer ik op locatie werk kan mijn ochtend er bijvoorbeeld zo uitzien: 

 

06:50 - Opstaan 

 

07:20 - Vertrekken naar Wapenveld

 

07:50 - Aankomst in Wapenveld. Verder begin ik de dag hier met een kop thee en een gezellig gesprekje met mijn collega’s die ook op locatie werken.

 

08:00 - Wanneer er nieuwe of gebruikte producten binnen zijn gekomen, dienen er foto’s gemaakt te worden. Het liefst doe ik dit in de ochtend, zodat ik mijn eigen overzicht kan behouden. Het varieert per dag hoelang ik hier mee bezig ben. Zo kun je je vast voorstellen dat het lastiger en zwaarder werk is om foto’s te maken van kasten vergeleken met bakjes.

 

10:30 - Na het fotograferen, moeten de afbeeldingen nog bewerkt worden en moeten er artikelnummers aangemaakt worden, voordat de producten online gezet worden. Ook is het belangrijk om te controleren of we de juiste specificaties over de goederen hebben. Soms moet ik dit navragen aan leveranciers en soms is dit al op de juiste manier genoteerd. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan of een artikel een bepaald keurmerk heeft.

 

12:30 - Pauze

 

blog_ismay_2.jpg

 

Dit was een voorbeeld van een ochtendroutine. Zoals je kan lezen, is het belangrijk dat een Dtp'er/content creator bij Kruizinga zelfstandig en gestructureerd kan werken. Daarnaast komen er op sommige momenten veel goederen binnen die gefotografeerd moeten worden binnen een bepaalde tijd, waardoor het ook belangrijk is dat je stressbestendig bent. Je moet voor jezelf dus prioriteiten kunnen stellen. Gelukkig kun je trots op jezelf zijn wanneer alles dan online staat.


Wat zijn jouw verdere ambities bij Kruizinga?

Op dit moment vind ik het erg belangrijk om te blijven leren en mijzelf te blijven ontwikkelen. In het afgelopen jaar ben ik meer betrokken geraakt bij marketing gerelateerde zaken. Hierdoor ben ik dit steeds interessanter gaan vinden. Het is dan ook mijn ambitie om in de toekomst een cursus of een opleiding te volgen op het gebied van marketing. Op deze manier kan ik mijzelf ontwikkelen en kan ik meer betrokken worden bij andere takken van de organisatie.  

 

Wil jij meer weten over werknemers van Kruizinga? Klik dan hier!

 

Dit vindt u misschien ook interessant