Alles over opruimen na de zomerperiode!

Nu de zon langzaam achter de grijze wolken begint te schuilen, merken we steeds meer dat er een einde komt aan de zomerperiode. Van een dagje strand tot een drankje op het terras om te genieten van het stralende weer zal in deze periode afnemen. Sommige strandtenten en terrassen zullen daarom afgebroken worden. Welke logistieke middelen zullen we tegenkomen in de overgangsperiode van zomer naar winter?

Gepubliceerd op 3 september 2020 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

 

Wat doen ze bij strandtenten voor het opruimen van hun materiaal?

 

Strandtenten, ook wel strandpaviljoens genoemd, mogen tegenwoordig steeds vaker blijven staan op hun eigen plek. In het verleden moesten de tenten afgebroken worden. Een reden dat de paviljoens niet mochten blijven staan in de winterperiode, is dat de natuur dan geen ‘rust’ kreeg en zichzelf niet kon herstellen. Een andere reden is dat er een grote kans is dat de strandtenten niet ‘de stormperiode’ aankunnen en dat er hierdoor allerlei afval in de natuur wordt rondgeslingerd. Iets wat veel geld kost.

 

Strandtenten mogen blijven staan?

Zoals eerdergenoemd, krijgen eigenaren van strandtenten steeds vaker een vergunning om te mogen blijven staan. Toch mogen ze vaak niet open in de winter. Eigenaren kiezen er daarom vaak voor om de inventaris, zoals stoelen en tafels, uit het paviljoen te halen, zodat deze veilig op een andere plek opgeslagen kunnen worden.

Kruizinga.nl - terras blog en een foto voor de strandtent

Ook veel terraseigenaren kiezen ervoor om tijdens de winterperiode het terras naar binnen te halen. Vaak hebben zij hier geen opslagplek voor in hun restaurant of café. De stoelen en tafels kunnen getransporteerd worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van een stoelen steekwagen.

 

Verplaats het terras met een stoelen steekwagen!

Bij Kruizinga.nl hebben we een steekwagen met massief rubberen banden in het assortiment of een steekwagen met luchtbanden. Bij luchtbanden heb je meer vering dan bij massief rubberen banden. Afhankelijk van de ondergrond kan je bepalen voor welke wielsoort je wil gaan. Verder kan je gebruik maken van een meubeltransportwagen om tafels mee te vervoeren.

 

Overige opslag- en transportmiddelen voor verplaatsing van interieur

Nadat de stoelen op de steekwagens zijn gezet en de tafels op de meubeltransportwagen, kunnen deze door middel van een oprijplaat de vrachtwagen ingereden worden. Andere accessoires in het interieur, zoals kussens of kaarsen, kunnen in rolcontainers geplaatst worden of in kunststof bakken geplaatst worden om overzicht te creëren. Wanneer jij te weinig opslagruimte hebt in het bedrijf zelf, kan je er ook voor kiezen om een container te kopen of te huren, zodat je hier jouw meubels tijdelijk in kan opslaan.