Fetra palletonderwagens als routetrein

23 september 2020

Fetra brengt palletonderwagens als routetrein op de markt! Minder personeel, gereduceerde kosten, snellere werkprocessen: de voordelen van routetreinen in de intra logistiek zijn veelvuldig. Ze worden door steeds meer ondernemingen toegepast. Deze marktontwikkeling sluit perfect aan bij de visie van Kruizinga.nl! Benieuwd naar het product lees dan snel onze blog!

Nieuw product op de markt

Tot op heden hadden gebruikers alleen de mogelijkheid om de Fetra palletonderwagens door middel van een dissel en koppeling in een trein te verrijden. Dit systeem heeft onze leverancier Fetra geperfectioneerd. Fetra is al jaren lang een vaste en trouwe leverancier van Kruizinga.nl. Fetra is ondertussen een bekend merk binnen de opslag- en transportmiddelen als fabrikant van transportwagens en steekwagens van staal, aluminium en RVS. Meer dan 1.000 producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Door een intelligent opbouwsysteem kunnen ze individueel naar wens van de klant aangepast worden. Benieuwd naar de relatie tussen Fetra en Kruizinga.nl? Lees dan de blog hierover, waarin we Raymond (bedrijfsleider Fetra Nederland) hierover interviewen.

 

Diverse voordelen door innovatie en optimalisering

Wat zijn nou de voordelen en de verbeteringen van de nieuwe type palletwagens? Kort samengevat levert dit voor je bedrijf, logistiekproces of logistiek centrum diverse voordelen op. Denk hierbij aan: minder personeel, gereduceerde kosten, snellere werkprocessen: de voordelen van routetreinen in de intra logistiek zijn veelvuldig. Ze worden door steeds meer ondernemingen toegepast.

 

Raymond Duizer (bedrijfsleider Fetra Nederland) aan het woord:  

Tot nu toe hadden gebruikers de mogelijkheid de fetra palletonderwagens door middel van een dissel en koppeling in een trein te verrijden. Dit systeem heeft fetra met de palletonderwagens als routetrein geperfectioneerd. De product noviteit maakt interne logistieke processen zeer efficiënt, grotere hoeveelheden materiaal kunnen gelijktijdig worden vervoerd en daardoor wordt het aantal ritten vermindert. Hierdoor verhoogt ook de veiligheid in de gangen van de bedrijfshallen.

 

Veelvuldig inzetbaar

Routetreinen zijn inmiddels een centraal thema in de intra logistiek geworden. Hierop kan je als bedrijf uitstekend op inspelen door gebruik te maken van de fetra palletonderwagens als routetrein kunnen in magazijnen en productiehallen worden ingezet, waar tot nu toe verschillende voertuigen gelijktijdig ingezet werden, om goederen op verschillende locaties te laden of te lossen.

 

De routetrein laat zich met een elektrische trekker eenvoudig, veilig en spoorstabiel door gangen en paden manoeuvreren. Hiervoor is een trekkend voertuig nodig die over voorwielbesturing en routetreindissel beschikt. Maximaal vijf onderwagens met maximaal 3.000 kg trekgewicht kunnen in een trein voortbewogen worden. De robuust gelaste en gepoedercoate profielstalen constructie is uitgerust met vier vanghoeken, zodat de pallets tegen schuiven beveiligd zijn. De polyurethaan wielen van de palletonderwagen zorgen voor een geruisarme loop op effen ondergronden en laat ook geen sporen op de ondergrond achter.

 

Zeker in het spoor

Het doordachte koppelingssysteem biedt een zo goed mogelijke spoortrouwheid: aan de bokwielzijde bevindt zich een zelf borgende dissel die bekwaam met de voet te bedienen is. Door middel van een gasdrukveer stelt de dissel zich zelfstandig terug in de rustpositie. De koppelingsbout met geleidingsmond is aan de zwenkwielzijde aangebracht en met een zelfstandige veiligheidsvergrendeling uitgerust. Dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de routetrein altijd in het spoor blijft. 

 

Palletonderwagen te combineren met opslag- en transportmiddelen

Doordat de Fetra palletwagens beschikken over inwendige afmetingen van euronorm 1200x800 mm, kan dit uitstekend gecombineerd worden met diverse opslag- en transportmiddelen. Kruizinga.nl; tottaalleverancier voor deze materialen, helpt je hier graag mee verder! Zo kan je perfect de onderwagen combineren met onze gaascontainers, euronorm bakken, onze houten inklapbare opzetranden of stalen opzetranden met gaas, in combinatie met een europallet. Zo heb je een uitstekende logisitieke oplossing binnen je bedrijfsomgeving voor het transporteren van je goederen!

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht