Ga goed het nieuwe jaar in

U gaat goed het nieuwe jaar in met Kruizinga. In deze blog vertellen we je over hoe je het magazijn op orde kan brengen, hoe je jouw magazijn veilig kan maken en wat het nut is van opruimen en schoonmaken. Lees snel verder.

Gepubliceerd op 7 december 2020 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

We gaan al bijna weer het nieuwe jaar in! Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen met zowel leuke als minder leuke momenten. We hebben geleerd hoe erg we het eigenlijk mogen waarderen als we normaliter met al het personeel op locatie mogen werken. In deze laatste weken focussen we ons op goed het nieuwe jaar ingaan. In deze blog gaan we in op drie verschillende elementen waarmee jij het jaar goed in kan gaan.


Zorg dat het magazijn op orde is 

Elk jaar stelt Kruizinga.nl zich de vraag: ‘is het magazijn al op orde?’ Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld of er al een telling is geweest van het aantal producten die zich in het magazijn bevinden, of het magazijn al opgeruimd is voor het nieuwe jaar, maar anderzijds kan je ook denken aan zaken omtrent beveiliging.

 

Door een goede en overzichtelijke werkflow te hebben, wordt het personeel vooraf al goed geïnstrueerd. Hierdoor kunnen werknemers elkaar in de gaten houden en wordt er vermeden dat fouten gestructureerd voorkomen. Hiermee wordt bedoeld dat goederen die zijn ingekocht op de juiste manier verwerkt worden en niet op een verkeerde plek terechtkomen. Zo kan je aan het einde van het jaar als bedrijf dan al een goede schatting maken van het aantal producten die zich nog in het magazijn bevinden.

 

 

Naast dat het belangrijk is dat men weet wat hij of zij op voorraad heeft, is het ook fijn om aan het einde van het jaar het magazijn in orde te hebben. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van stellingen en hierin bakken te plaatsen. Deze bakken kunnen identificatie labels krijgen of uit diverse kleuren bestaan, waardoor er een overzicht wordt gecreëerd voor het personeel.

 

Tot slot is het ook belangrijk om aan het einde van het jaar de beveiliging te checken. Veel bedrijven sluiten tijdens de vakantieperiode tijdelijk hun deuren wegens een korte vakantie.

 


Ga veilig het nieuwe jaar in

Naast dat het magazijn op orde moet zijn, is het ook belangrijk om je bezig te houden met het vraagstuk of alles nog veilig is in én of er eventueel verbeteringen zijn op dit vlak. De veiligheid waarborgen van het personeel is namelijk een prioriteit.

 

Bewandel eens alle looproutes op kantoor en in het magazijn. Door deze routes te bewandelen en je specifiek te focussen op het onderwerp veiligheid, kan je verbeteringen zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vraagstukken als ‘bevinden alle veiligheidsspiegels zich op de juiste plek?’ of ‘zijn er wel genoeg beschermbeugels zoals vangrails om de veiligheid te waarborgen?’

 

 

Wegens de coronacrisis zijn ook andere zaken belangrijk geworden. Denk hierbij aan vloermarkering waar wordt aangegeven dat er maar één richting op gelopen dient te worden. Verder zijn beschermingsmiddelen als desinfectiemiddel, werkplek afscherming en gezichtsbescherming op dit moment ook niet weg te denken op werkplekken. 


Kies voor opruimen en schoonmaken

Naast het in orde brengen van het magazijn en het bezig zijn met de veiligheid van jouw omgeving, is het ook belangrijk om aan het einde van het jaar een grote schoonmaak te houden.

 

Zo is het ontzettend belangrijk om al het afval of overbodig materiaal weg te hebben gegooid vlak voor de vakantieperiode. Sorteer het afval door gebruik te maken van afvalbakken, afvalcontainers of kantelbakken. Op deze manier kan je snel grote hoeveelheden afval wegbrengen, waardoor je na je vakantie gerust terug kan komen op jouw eigen werkplek.

 

Nieuwsgierig naar welke producten ervoor kunnen zorgen dat jij flitsend van start kan gaan? Klik hier