Goederen verdienen een tweede kans

4 september 2020

Herkent u het dat u spullen in huis heeft terwijl u dit eigenlijk niet echt meer nodig heeft? Denk bijvoorbeeld aan dat ene kledingstuk dat al een lange tijd ongedragen in de kast ligt of eten dat over de datum is gegaan. Bij al deze momenten kan de beslissing die u neemt over wat u hier mee doet bijdragen aan een circulaire of duurzame omgeving! Bij Kruizinga.nl zit circulariteit en duurzaamheid in het DNA van het bedrijf en wij willen u graag vertellen hoe dat proces er bij ons uitziet.

 

Hoe komt Kruizinga.nl aan gebruikte goederen?

Al met al kan er gezegd worden dat de meeste goederen nog een tweede ronde mee kunnen. Inkopers van gebruikte goederen, zijn continu bezig met het analyseren van de markt. In de ene periode hebben bedrijven kunststof stapelbakken over. In een andere periode willen bedrijven juist weer van hun overtollige rolcontainers af.

U kunt op de website een formulier invullen om zo de gebruikte materialen te verkopen. Hier kunt u naast het doorgeven van uw contactgegevens, foto's en specificaties achterlaten van uw aan te bieden product(en). 

Zo kunt u op een duurzame manier geld verdienen óf besparen op nieuwe producten die worden aangeschaft.

De interne processen bij Kruizinga.nl

Nadat u een product heeft aangeboden, neemt de inkoopafdeling de aanvraag in behandeling en zal er contact met u opgenomen worden. Wanneer er tot overeenstemming wordt gekomen over de producten, wordt er transport geregeld en kunnen deze materialen opgehaald worden. De meeste goederen komen in grote vrachtwagens bij ons in Wapenveld aan. De goederen worden stuk voor stuk zorgvuldig uitgezocht, gesorteerd en gecontroleerd. Het allerbelangrijkste is dat de gebruikte goederen wel verkocht en gebruikt kunnen worden door de nieuwe eigenaar. 

Met andere woorden: de gebruikte goederen moeten nog functioneren. Als er bijvoorbeeld wielen kapot zijn van een rolcontainer, zorgen wij ervoor dat deze worden gerepareerd, zodat het product weer volledig functioneert zoals het hoort.

Nadat de producten zijn opgeknapt en klaar staan om online te gaan, zorgen we ervoor dat er lijsten met specificaties naar de marketingafdeling gaan. Zij zorgen ervoor dat er foto’s worden gemaakt in onze fotostudio om ze vervolgens op de website te plaatsen. Wanneer alles gereed is voor de verkoop, worden alle producten opgeslagen in ons magazijn totdat het verkocht wordt. 


Het risico van ondernemen

In sommige gevallen is het niet meer mogelijk om een product te repareren. Er is een misinkoop gedaan en het is niet mogelijk om deze goederen in goede staat verder te verkopen. Deze producten komen met een apart nummer op de website te staan of wij zorgen ervoor dat het op de juiste manier verwerkt wordt.


De toekomst is circulariteit!

Het is van belang dat we keer op keer goed kijken naar waar er spullen worden opgekocht. Zo zorgen we ervoor dat we de juiste goederen opkopen. Goederen die geen tweede keer gebruikt kunnen worden, zullen dan niet onnodig naar Wapenveld gehaald worden.

Ook is het onze doelstelling om interne processen nóg sneller te laten verlopen. Dit heeft te maken met interne communicatie, maar ook met technische middelen. Wist u bijvoorbeeld dat wij bij Kruizinga.nl nog steeds heel veel handmatig doen?

We proberen daarom bepaalde zaken te digitaliseren, zodat er intern geen fouten gemaakt worden en wij de klant zo goed mogelijk kunnen bedienen. Een ontevreden klant kan er namelijk voor kiezen om producten terug te brengen, wat vervolgens weer negatieve invloed heeft op de milieubelasting.

 

We werken hard. Gebruikte goederen zorgen ervoor dat wij ons onderscheiden in de markt. Doet u met ons mee?

 


Lees meer..

Waarom autobanden wisselen belangrijk is

30 september 2022

Lees het volledige bericht

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht