Een laadbrug voor het uitladen van goederen

De afgelopen maanden zijn anders verlopen dan normaal. Het ene bedrijf is druk geweest met ‘overleven’ tijdens de crisis (die nog steeds gaande is). Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat bedrijven ervoor hebben gekozen om de binnenkomst van de nieuwe collectie uit te stellen. Andere bedrijven wachten gewoonweg op binnenkomst van de wintercollectie. Extra kans dat er in deze periode veel goederen binnen komen om vervolgens uitgeladen en opgeslagen dienen te worden. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent geworden naar hoe het proces van het uitladen en het opslaan van (extra) goederen eruit kan zien.

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

 

Het proces van het uitladen en het opslaan van (extra) goederen.

De afgelopen maanden zijn anders verlopen dan normaal. Het ene bedrijf is druk geweest met ‘overleven’ tijdens de crisis (die nog steeds gaande is). Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat bedrijven ervoor hebben gekozen om de binnenkomst van de nieuwe collectie uit te stellen, maar ook bedrijven die zich focusten op ‘doorzetten’ zullen deze periode de wintercollectie ontvangen. Extra kans dat er in deze periode veel goederen binnen komen om vervolgens uitgeladen en opgeslagen dienen te worden. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent geworden naar hoe het proces van het uitladen en het opslaan van (extra) goederen eruitziet. 

 

 

Wanneer een bedrijf een bestelling heeft geplaatst bij een leverancier, zal er een mogelijkheid zijn dat deze goederen vervoerd worden per container of in een vrachtwagen. Bij aankomst van deze producten zullen de goederen hieruit gehaald moeten worden. Hiervoor kan je gebruikmaken van bijvoorbeeld laadbruggen of oprijplaten.

 

Wat is een laadbrug?

Een laadbrug is een soort ‘grotere variant’ van een oprijplaat. Deze kunnen dienen als een soort oprit voor vrachtwagens. Goederen, zoals kleding of apparatuur, die bijvoorbeeld in rolcontainers vervoerd kunnen worden, zullen over deze oprijplaten gemakkelijk naar buiten gebracht kunnen worden. Maar de laadbruggen zijn verder zó sterk dat heftrucks erover heen kunnen rijden en pallets met goederen kunnen uitladen. Het anti-slip rooster van sommige laadbruggen zal hierbij helpen.

 

Bij Kruizinga.nl kan je een keuze maken uit mobiele laadbruggen die in hoogte verstelbaar zijn of laadbruggen die een vaste constructie hebben. Voor iedere grote ondernemer die te maken krijgt met grote hoeveelheden vracht zal een investering in een laadbrug kunnen zien als een toekomstgerichte investering!

 

 

En daar sta je dan als ondernemer. Kijkend naar alle goederen die geleverd zijn. Zeker wanneer je in deze periode meer goederen binnen hebt gekregen dan verwacht. Je zal jezelf dan vast de vraag stellen: ‘hoe en waar ga ik zoveel materiaal overzichtelijk opslaan?’

 

 

Zorg als ondernemer voor het beste materiaal!

Ten eerste moet je er als ondernemer voor zorgen dat je beschikt over het juiste materiaal in jouw magazijn. Denk hier bijvoorbeeld aan stellingen die op maat gemaakt zijn. Door op maat te laten ontwerpen, zal jouw magazijn het meest efficiënt zijn ingericht. Ruimtes die nu niet nuttig besteed worden, zullen dan ineens wel op een juiste manier ingezet worden, wat uiteindelijk voor ruimtebesparing zal zorgen.

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je te weinig ruimte hebt in het magazijn om goederen op te slaan. Als ondernemer wil je dan vast en zeker extra plek creëren. Dit kan door een materieelcontainer aan te schaffen of te huren! Deze kan je buiten neer zetten en afsluiten met sloten, waardoor je goederen veilig opgeslagen staan.

 

 

Dit vindt u misschien ook interessant