Het verhaal van Kruizinga

14 januari 2021

Kruizinga.nl is leverancier in opslag- en transportmiddelen als kunststof bakken, rolcontainers en pallets. De verschillende materialen verbinden al vele jarenlang diverse sectoren als de zorgsector en foodsector. In deze blog gaan we je meer vertellen over het verhaal van Kruizinga.nl. Lees snel verder!

Kruizinga.nl bestaat al meer dan 60 jaar, maar vele mensen weten niet hoe het bedrijf is ontstaan, wat voor een ontwikkeling het bedrijf heeft gemaakt en wat de kernwaarden zijn. In deze blog nemen we je mee terug in de tijd van Kruizinga.nl, officieel Kruizinga B.V, en laten we zien hoe het tegenwoordig gaat.

 

Geschiedenis en filosofie

W. Kruizinga begon in 1960 in Apeldoorn met constructiebedrijf annex machinefabriek. Door bezig te zijn met het produceren van boxpallets en koel- en vrieshuizen specialiseerde het bedrijf zich in opslag- en transportmiddelen. Op het gebied van opslag- en transportmiddelen is Kruizinga.nl een van de grootste online shops binnen Europa. We worden wereldwijd gevonden via het web, maar daarnaast heeft een klant sinds 2010 ook de mogelijkheid om op onze locatie van 50.000 m2 in Wapenveld goederen af te halen. Vanuit deze plek leveren we dan ook aan ons klantenbestand. Een kernwaarde van Kruizinga.nl is dat we veel intern regelen om korte lijnen te behouden. Daarnaast werken we nauw samen met een kleine groep vaste transporteurs. Zo blijven we dichtbij de klant staan. 

 

Maar.... opslag- en transportmiddelen.... wat houdt dat precies in en welke bedrijfsomgevingen kunnen we daarmee bedienen? Je kan bijvoorbeeld denken aan kunststof bakken, rolcontainers, pallets en steekwagens. Zo worden kunststof bakken vaak ingezet in ziekenhuizen om medicijnen in op te slaan, zijn rolcontainers en pallets een onmisbaar product in elke opslag, transport en logistieke omgeving en zijn onze stapelracks een veelgebruikte oplossing om opslagcapaciteit te creëren in magazijnen. Ook zijn we erg uniek met onze stellingconfigurator. Hiermee kan je aan de hand jouw wensen zelf jouw geschikte stelling configureren.

Bedrijfsinrichting van Kruizinga.nl!

 

 

 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

De verschillende opslag- en transportmiddelen kan je bij ons nieuw of als gebruikt aanschaffen. Iedereen houdt zich de afgelopen jaren bewust of onbewust steeds meer bezig met het thema duurzaamheid. Daarom wordt de laatste optie, gebruikte goederen, steeds meer trending. Wij kopen gebruikte opslag- en transportmiddelen over van andere bedrijven, controleren deze op kwaliteit, kenmerken de goederen met het Kruizinga.nl logo en verkopen het verder. Mocht je meer willen weten over dit proces, klik hier!

 

Door goederen een tweede, derde en vierde keer mee te laten gaan, zorg je ervoor dat er op een duurzamere manier met producten om wordt gegaan. Als leverancier van opslag- en transportmiddelen verbind je verschillende sectoren met elkaar. Je staat eigenlijk in het middelpunt. Om deze reden is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en andere bedrijven te inspireren om ook het juiste te doen.

 


Op naar Wapenveld

Na 50 jaar in Apeldoorn gevestigd te zijn geweest, werd het in 2010 tijd om Apeldoorn in te ruilen voor het prachtige Wapenveld. Steeds meer verschillende landen kozen voor Kruizinga om opslag- en transportmiddelen te leveren. Door de groei van het bedrijf was uitbreiding noodzakelijk. De keuze voor Wapenveld was makkelijk. Andere locaties boden niet zoveel ruimte aan als dat Kruizinga nodig zou hebben. En in Wapenveld kreeg het bedrijf een unieke kans om de hallen van een voormalig papierfabriek om te toveren tot een magazijn die gestroomlijnd en groepsgewijs is ingericht. Naast twee grote magazijnen, is erbuiten ook de mogelijkheid om goederen op te slaan. Denk dan bijvoorbeeld aan containers of aan stalen stapelracks. Met zoveel ruimte kan er gesteld worden dat de voorraad goed op peil wordt gehouden. Dit zorgt ervoor dat wij klanten snel en efficiënt kunnen bedienen.


Daarnaast hebben we sinds 2017 op onze locatie in Wapenveld een eigen fotostudio, waar we zelf al onze producten fotograferen, welke vervolgens op onze webshop komen. Zo kunnen heel erg snel schakelen en hebben we altijd een uitgebreid assortiment tussen nieuw en gebruikt! 

 


Hoe is het nu?

Kruizinga in 2021 bevindt zich nog steeds in Wapenveld. Toch hebben er grote veranderingen plaatsgevonden in de afgelopen jaren. Zo heeft de Manutan groep in 2019 Kruizinga. B.V. overgenomen. De Manutan Groep is een Europese marktleider in de distributie van artikelen en diensten voor kantoor-, magazijn en werkplaatsinrichting aan bedrijven en lokale overheden. Familie Kruizinga heeft destijds de bewuste keuze gemaakt om het bedrijf over te laten nemen door de Manutan Groep, ook wel in het verleden bekend als Overtoom. Dit hebben ze gedaan omdat Manutan ook een familiebedrijf is m.b.t. kernwaarden die zij hanteren. Voor de klanten van Kruizinga.nl verandert er in principe niks, omdat Kruizinga.nl een losstaande organistie blijft. Doordat beide partijen nu samenwerken levert dit juist meer mogelijkheden op voor een klant. Kruizinga.nl kijkt er naar uit om jou in 2021 verder te helpen!

 

 

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht