Waarom kiezen voor een opzetrand?

20 mei 2021

Metalen opzetranden, houten opzetranden en kunststof opzetranden, ze zijn er in verschillende maten en materialen. Maar waar gebruikt je een opzetrand voor en wat zijn de voordelen? In deze blog lees je er alles over!

Voordelen van een opzetrand

Een belangrijk voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoe hoog je de opzetrand wilt. Stapel de houten opzetranden eenvoudig op elkaar en kies de hoogte die je nodig hebt. De opzetranden bieden ook bescherming bijvoorbeeld bij het vervoeren van goederen. Tijdens het vervoeren verschuift er niks op de pallet en er kan niks tegen de goederen aankomen. Een ander belangrijk voordeel is dat ze ruimtebesparend opgeborgen kunnen worden. Wanneer de opzetranden tijdelijk niet gebruikt worden zijn ze eenvoudig in te klappen en op die manier nemen ze weinig ruimte in beslag.


Maar wat is nou een opzetrand?

Een opzetrand kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Hout, staal of kunststof. Een opzetrand heeft vier zijdes, deze kanten zijn met scharnieren met elkaar verbonden. De meeste palletranden bestaan met vier scharnieren, door deze scharnieren zijn ze makkelijk op te klappen. Opzetranden zijn bijvoorbeeld te gebruiken bij pallets die binnenkomen, plaats de opzetranden op de pallet en bespaar het om- en verpakken van goederen naar een andere container. De opzetranden hebben vaak standaardafmetingen waardoor ze op verschillende pallets te plaatsen zijn. De veelvoorkomende maten van een opzetrand zijn 600x800 mm, 800x1200mm en 1000x1200mm. Stalen opzetranden zijn iets robuuster, ze zijn te vergelijken met een gaascontainer. Deze zijn goed te gebruiken bij zwaardere goederen. Een stalen opzetrand is voorzien van praktische klapramen waardoor de inhoud makkelijk toegankelijk is. Kunststof opzetranden zijn veel lichter in gewicht en dus makkelijker in gebruik. Gebruik ze op dezelfde manier als de stalen- en houten opzetrand.

 

blokpalletformaat_opzetrand.jpg

Blokpalletformaat opzetrand hout

europalletformaat_opzetrand.jpg

Europallet formaat opzetrand hout

kunststof_opzetrand.jpg

Kunststof opzetrand

ijzeren_opzetrand.jpg

Staal opzetrand

 

 

Verschillende toebehoren in combinatie met opzetranden.

Er zijn verschillende hulpstukken voor opzetranden mogelijk. Zoals: palletdeksels, vak verdelers, hoekopzetstukken en kaarthouders.

 

dekselpalletrand_blog.jpg

Deksel

Bieden extra bescherming tegen losse onderdelen of losse dozen tijdens het transport.

vakverdelerspalletrand_blog.jpg

Vak verdelers

Wanneer je meerdere goederen geordend kwijt wilt op een pallet maak dan gebruik van vak verdelers.

pallethoek_blog.jpg

Hoekopzetstukken

Wanneer je gebruik maakt van een houten opzetrand en je wilt hierop nog een europallet plaatsen.

kaarthouder_blog.jpg

Kaarthouders

Gebruik kaarthouders om aan te geven welke goederen in de palletbak zitten, hang ze eenvoudig over de rand heen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht