Kies vlamdovende containers!

14 december 2020

Bedrijven hebben verschillende soorten afval die op de juiste manier weggegooid dienen te worden. Brandgevaarlijk afval is hier een voorbeeld van. Om jouw personeel en omgeving te kunnen beschermen kan je daarom kiezen voor de vlamdovende containers in ons assortiment. Nieuwsgierig geworden naar dit thema? Lees dan snel verder!

Afval sorteren, duurzaam ondernemen en een groene wereld zijn termen die we de afgelopen jaren steeds meer om ons heen horen. Particulieren en bedrijven zien steeds meer in dat het belangrijk is om de wereld niet te vernielen voor toekomstige generaties. Ook Kruizinga.nl vindt dit een belangrijk thema. Naast dat wij bewustzijn willen creëren bij andere bedrijven, verkopen we ook goederen die een relatie hebben met dit thema. Vandaag zullen we meer vertellen over het thema en zullen we een nieuw product uitlichten, namelijk onze vlamdovende minicontainer worden, heb je als consument de mogelijkheid om voor een beter alternatief te kiezen.


Waarom afval scheiden?

Volgens Milieu Centraal wordt er jaarlijks zo’n 490 kilogram afval per persoon geproduceerd! Je kan vast nu niet voor je halen hoeveel dat daadwerkelijk is én dat is precies waarom we bewuster bezig moeten zijn met het thema afval.

 

Ten eerste kan men proberen om de hoeveelheid afval die je produceert te minderen. Ten tweede kan men ook bewuster letten op de scheiding van het afval. Door afval op de juiste manier te sorteren, zorg je er namelijk voor dat men het afval kan recyclen. Sorteer je afval bijvoorbeeld met stickers! Met andere woorden: wanneer jij textiel op de juiste manier inlevert, kunnen gespecialiseerde bedrijven dit textiel nogmaals inzetten. Op deze manier gaan grondstoffen en materialen niet zomaar verloren.

BLOGWEEK50_1.jpg


- Geef als bedrijf het goede voorbeeld - 

Stel: je bent een werknemer bij een bedrijf. Bij het bedrijf waar je werkzaam bent, wordt er bewust omgegaan met het sorteren van afval. Werknemers durven elkaar op een positieve en correcte manier aan te spreken omtrent het onderwerp. De kans is groot dat je deze manier van denken of wellicht bepaalde aspecten mee naar huis neemt. Het zorgt dus voor een soort kettingreactie. Geef als bedrijf dus het goede voorbeeld en inspireer je werknemers.

 


Kies voor vlamdovende minicontainers in werkomgeving!

Net hebben we besproken waarom het van belang is om afval te scheiden. Ook op werkplaatsen is het belangrijk om afval te scheiden. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatsen waar ze met spuitbussen werken of waar er gelast en geslepen wordt. Vaak komen er in dit soort omgevingen bepaalde goederen of materialen voor, waardoor het nóg belangrijker is om op de juiste manier afval op te bergen. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan materialen of goederen die gemakkelijk kunnen branden. Dit brandgevaarlijk of oliehoudend afval kan het beste in een vlamdovende minicontainer worden opgeborgen.

 

De vlamdovende minicontainers worden bij Kruizinga.nl verkocht voor 120 liter afval, 240 liter afval of 360 liter afval. Deze containers zijn gemaakt van het materiaal staal en thermisch verzinkt. Hierdoor weren ze vuur. Perfect voor werkplaatsen dus!

blogWK50-vlamdovend.jpg

 

 


Overige tips om milieubewuster leven

Duurzamer leven, het kan lastig zijn. Zo bestaan verpakkingen van producten vaak uit verschillende soorten materialen, worden producten overbodig ingeslagen en wordt (nieuwe) kleding zomaar weggegooid. Men wil vaak wel milieubewuster leven, maar vindt het lastig om dit op de juiste manier te doen. Tips die jou wellicht kunnen helpen:

 

1. Denk goed na over wat je koopt

Deze tip is erg voor de hand liggend, maar toch blijkt dat hier niet vaak aan wordt gehouden. Zorg ervoor dat je geen trek hebt wanneer je inkopen gaat doen. Op deze manier koop je geen overbodig voedsel en zal je niet onnodig geld uitgeven. Ook op het gebied van kleding of andere materialen is het goed om erover na te denken of het iets is wat je daadwerkelijk nodig hebt. In deze digitale wereld is het immers steeds makkelijker om met één vinger op de knop iets te bestellen. Mocht je bijvoorbeeld een feestje hebben en willen pronken met een nieuwe outfit, kies er dan voor om kleding te lenen van een bekende i.p.v. jezelf laten verleiden tot een impulsieve aankoop.

 

2. Let op het verpakkingsmateriaal van producten

Tegenwoordig worden goederen vaak onnodig verpakt. Denk bijvoorbeeld aan een komkommer die in plastic is verwikkeld. Je kan er dan ook voor kiezen om een overpakte komkommer te kopen. Kies bewuster voor een alternatief wanneer dit mogelijk is! 

 


Lees meer..

Alles wat u moet weten over Europallet afmetingen

14 september 2023

Lees het volledige bericht

Landelijke arbeidsinspectie controle: Waar moeten distributiecentra op letten?

13 september 2023

Lees het volledige bericht

Infographic: Werken bij hitte

5 september 2023

Lees het volledige bericht