Kijkje in het leven van een logistiek medewerker

18 september 2020

In een bedrijf werken veel verschillende soorten mensen in veel diverse functies. Als leverancier in opslag- en transportmiddelen hebben wij ook veel verschillende functies binnen het bedrijf. Zo hebben wij receptionisten, inkopers, verkopers en mensen op de marketing. Mensen hebben bij deze functies wel vaak al een beeld in hun hoofd van wat zij precies doen. Toch hebben wij ook een functie genaamd ‘logistiek medewerker’, waarbij men vaak nog niet een beeld kan schetsen. Ronald, logistiek medewerker bij Kruizinga.nl, geeft daarom vandaag een kijkje in zijn leven.

Ronald, wie ben jij? En hoe ziet jouw dagelijks leven eruit?

Mijn naam is Ronald, 56 jaar jong en geboren en getogen in het prachtige Zwolle. In mijn vrije uren spendeer ik het liefste tijd met mijn vriendin Sylvia en mijn 19-jarige dochter. Verder ben ik 1 keer per week te vinden op het voetbalveld. 

 

Het liefst start ik de dag met een goed bak koffie in de kantine. Na mijn collega’s goedemorgen te hebben gewenst en mijn koffie te hebben gedronken, loop ik naar mijn werkkast toe. In mijn werkkast laat ik altijd handschoenen, een stanleymes en meetlinten liggen. Deze spullen gebruik ik namelijk dagelijks. Vervolgens pak ik de elektrische pompwagen om naar mijn werkplek te rijden.

 

Hier start ik de computer op, open ik ons softwaresysteem waar wij de orders op uitwerken. Bij Kruizinga.nl krijgen onze orders een uniek nummer. Dit unieke nummer geeft aan of de bestelling opgehaald gaat worden of dat deze opgestuurd dient te worden.

 

Hoe ben je logistiek medewerker geworden bij Kruizinga.nl?

Na de basisschool heb ik de opleiding L.E.A.O. gevolgd. Vervolgens heb ik de Lagere Detailschool in een jaar afgerond. Daarna heb ik M.E.A.O.-bedrijfsadministratie gedaan. Na deze verschillende opleidingen, besloot ik om te gaan werken voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In de tussentijd en in avonduren heb ik tegelijkertijd ook nog de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie gedaan.

 

Daarna besloot ik om zelfstandig ondernemer te worden. Dit heb ik maar liefst 18 jaar gedaan. Na deze periode heb ik verschillende banen gedaan. Via een uitzendbureau kwam ik als inpakker bij Kruizinga terecht. Eerst als uitzendkracht, maar trots kan ik mededelen dat ik per november 2019 in vaste dienst ben bij dit bedrijf!

 

De taken van een logistiek medewerker

 

â–¶ Controleren of de juiste aantallen goederen door de orderpicker zijn gepickt.

 

â–¶ Zo klein en economisch mogelijk inpakken van producten.

 

â–¶ Het pakket is het 'visitekaartje' van het bedrijf. Zorg ervoor dat het pakket er zo netjes mogelijk uitziet.

 

â–¶ Zorgvuldig inpakken.

Met andere woorden: je moet erop letten dat er geen rammelende onderdelen in het pakker mee gestuurd mogen worden. Een vrachtwagen kan namelijk hard rijden en uiteraard moeten de klanten wel hele pakketten ontvangen.

 

Het mooiste aan het werk als logistiek medewerker

Wat ik zelf het leukste vind aan het inpakken van goederen is de afwisseling. Mijn invalshoek bij het inpakken is dat het pakket goed en verzorgd moet binnenkomen bij de klanten. Het inpakken is een onderschat fenomeen. Zo vergeet men vaak dat het behoorlijk lastig kan zijn om stellingmateriaal of andere grote materialen in te pakken. Zo’n pakket kan maar liefst 400 tot 800 kilogram wegen! Lichamelijk en geestelijk gezien is het dus keer op keer een uitdaging!


Lees meer..

Wist u dat wij ook opkopen?

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Altijd een opgeruimde werkplek? Lees de tips

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

16 januari 2023

Lees het volledige bericht