Logistiek manager Elbert aan het woord

Bij Kruizinga werken veel verschillende mensen in diverse functies. Het bedrijf is de afgelopen jaar flink gegroeid en dat betekent dat er regelmatig nieuwe talenten het team komen versterken. In deze blog leest u een interview met Elbert Plette. Iedere dag zorgt hij ervoor dat processen op veel verschillende vlakken soepel verlopen. We vragen hem om meer over zichzelf te vertellen en gaan verder in op alle werkzaamheden waar Elbert zich mee bezighoudt. Bent u nieuwsgierig geworden naar zijn verhaal? Lees dan snel verder.

Gepubliceerd op 16 december 2021 Laatst gewijzigd 17 april 2024


 

Elbert, kun je ons iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Elbert Plette en ik woon samen met mijn zoon, dochter en hond in Hattem. We wonen in een natuurrijke omgeving en ik vind het dan ook heerlijk om eropuit te gaan. Lekker een stuk wandelen met de hond, een rondje fietsen of even bij de sportactiviteiten van mijn kinderen kijken.

 

 

Katia van Eck, inkoper bij Kruizinga.nl!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat is jouw functie bij Kruizinga en wat maakt jouw werk zo leuk?

In augustus 2010 ben ik komen werken bij Kruizinga. Destijds ben ik begonnen als (assistent) planner en na 2 à 3 jaar ben ik doorgegroeid waarbij ik meer leidinggevende taken heb overgenomen. Ik was vooral verantwoordelijk voor het beheren van alle transportaanmeldingen, en na verloop van tijd kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Momenteel is mijn functie Logistiek manager en ben ik verantwoordelijk voor eigenlijk alles wat buiten het kantoor valt. Ik ben bijvoorbeeld vooral bezig met het coördineren van bijzondere transportgevallen. Hierbij kun je denken aan het vervoeren van groot materiaal, transport regelen voor grote inkoop en het verwerken van (geretourneerde) huurartikelen.

Ook het bestellen van verpakkingsmaterialen en beschermingsmiddelen voor het personeel neem ik voor mijn rekening. Daarnaast spring ik ook bij in het magazijn als dit nodig is, bijvoorbeeld in geval van onderbezetting of wanneer het aantal orders dermate hoog ligt. De werkzaamheden binnen mijn functie zijn dus erg afwisselend en dat maakt het werk uitdagend. Persoonlijk zeg ik altijd: "hoe hectischer de dag, hoe leuker het werk". Zoals ik al aangaf, is het belangrijk om snel te kunnen schakelen en dit vind ik dan ook één van de leukste dingen in mijn werk. Mijn functie is veelzijdig en ik ben werkzaam in verschillende niveaus van de organisatie. Natuurlijk wil je dat werkzaamheden zo gestroomlijnd mogelijk gaan en zonder al te veel tegenslagen, maar af en toe is het ook leuk om andere beslissingen te durven nemen en niet de regels te volgen.


Welke karaktereigenschappen heb je nodig voor jouw functie en wat vind je belangrijk bij collega's?

Allereerst is het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Vrijwel dagelijks gebeuren er onverwachte zaken waar snel op ingespeeld moet kunnen worden. Dit kan te maken hebben met onderbezetting, technische storingen of een onverwacht grote hoeveelheid inkomende goederen. Het kan van alles zijn en daarbij is het belangrijk om je rust te bewaren en snel te kunnen schakelen.

Je rust kunnen bewaren is een belangrijke tweede. Als je zelf rustig kunt blijven, is het makkelijker om overzicht te bewaren en draag je duidelijkheid uit naar het team. Het is belangrijk om in chaotische situaties te kunnen zorgen voor rust en structuur, zodat iedereen binnen het team weet wat er verwacht wordt. Daarmee creëer je de soepelste werkomgeving.

Uiteindelijk denk ik dat je veel leert door ervaring op te doen. Door veel mee te kijken, open te staan voor feedback en door gewoon te doen, ontdek je het snelste wat wel en niet goed werkt. Je leert welke prioriteiten je op welk moment moet stellen en ook hoe je moet omgaan met druk.

 

Bij collega’s vind ik het belangrijk dat eerlijkheid en vertrouwen op nummer 1 staan. Ik verwacht dat mensen eerlijk tegen mij zijn en dat ik hen kan vertrouwen in wat ze doen. Zij verwachten dit tenslotte ook van mij. Daarnaast vind ik het mooi om te zien als mensen niet bang zijn om vragen te durven stellen en initiatief durven te tonen. Dit laat ontwikkeling en ambitie zien en dat vind ik het mooiste.


Welke ambities heb je en waar liggen je interesses?

Op de vorige vraag gaf ik aan dat ik het mooi en belangrijk vind om te zien hoe mensen/collega’s zich ontwikkelen. Of ze dit nu geheel zelf doen of door vragen te durven stellen en begeleid te worden, maakt niet uit. Ik vind het zelf erg leuk om kennis over te dragen aan anderen. Mensen kennis te laten maken met deze branche en ze alle ins en outs te vertellen. Vaak is de kennis die mensen hebben theoretisch en oppervlakkig en wordt er op scholen soms te weinig ervaring gedeeld. Dit is een rol die me ontzettend leuk lijkt. Kennis en informatie delen om de ontwikkeling van mensen te stimuleren.


 

Wat vind je van Kruizinga als bedrijf en werkomgeving?

Kruizinga is de afgelopen jaren enorm gegroeid en waarschijnlijk sneller dan veel mensen hadden verwacht. Toen ik destijds begon, ging vrijwel alles nog handmatig en was er op het gebied van technologie nog weinig te vinden. Inmiddels is dit veranderd en zijn de technologische hulpmiddelen niet meer weg te denken. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat we als bedrijf anders naar zaken moesten gaan kijken en dat was soms even wennen. We moesten sneller schakelen, grotere beslissingen nemen en groter gaan denken.

            Al met al denk ik dat Kruizinga goed met deze groei is omgegaan. Het is af en toe nog steeds zoeken naar de juiste balans, maar inmiddels is er een groot team met fijne mensen ontstaan die elkaar allemaal ondersteunen. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving. Ik werk er immer niet voor niets al ruim elf jaar.