5 logistieke middelen die onmisbaar zijn voor scholen

28 juli 2020

Eindelijk is het weer zover! Na een zeer bewogen schooljaar kunnen scholieren weer tijdelijk genieten van hun vrije dagen. Van tot rust komen in de zon tot het hebben van feesten in de nacht. Voor scholieren zal de zomervakantie dit jaar wegens de coronacrisis nét iets anders worden. Uiteraard voor de scholen ook. Toch blijft één ding hetzelfde op de scholen, namelijk ‘het bezighouden met logistieke processen’. Er kunnen verschillende middelen ingezet worden om deze logistieke processen zo goed mogelijk te laten verlopen. Bij Kruizinga.nl verkopen we hiervoor veel verschillende soorten middelen. Maar welke middelen zijn dit nu eigenlijk?

Pallets

Wanneer leerlingen hun boeken inleveren op scholen, zullen de boeken ergens opgeslagen moeten worden. Soms zijn de schoolboeken geen eigendom van de school of moeten kapotte boeken teruggebracht worden. Het is een mogelijkheid om deze boeken dan te plaatsen op pallets, waardoor deze makkelijk mee op transport kunnen in een vrachtwagen. Bij Kruizinga.nl verkopen we zowel gebruikte- als nieuwe pallets. De gebruikte pallets zijn duurzamer en goedkoper, waardoor je als bedrijf of organisatie bijdraagt aan circulariteit én hiermee tegelijkertijd kosten bespaard.

 

 

Rolcontainers

Bij Kruizinga.nl verkopen we verschillende soorten rolcontainers. Deze rolcontainers kunnen ingezet worden om schoolboeken in op te slaan en te vervoeren door de school heen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een anti-diefstal rolcontainer in het assortiment. Deze rolcontainer heeft een hoog draagvermogen. Dit biedt een passende oplossing voor de zware boeken. Daarnaast kan de rolcontainer afgesloten worden met een hangslot. En daarnaast kunnen de rolcontainers door middel van etages ingedeeld worden!

 

 

Magazijnwagens

Naast rolcontainers, kunnen ook magazijnwagens ingezet worden bij het inleveren of uitgeven van schoolboeken. Er zijn verschillende soorten magazijnwagens. Bij Kruizinga.nl verkopen we magazijnwagens met of zonder wanden. Wanneer een schoolorganisatie ervoor kiest om een magazijnwagen te gebruiken met wanden, zullen de boeken er minder snel uitvallen. Ook verkoopt Kruizinga gebruikte magazijnwagens, welke goedkoper en duurzamer zijn. 

 

 

  

Herinrichten van het nieuwe schooljaar

Naast dat het opslaan- en vervoeren van schoolboeken een logistiek proces is, kan de herinrichting van de school voor het nieuwe jaar ook gezien worden als logistiek proces. Een voorbeeld hiervan is dat er in het nieuwe schooljaar meer of minder leerlingen aanwezig zullen zijn. Om deze reden kan het zijn dat school beslist dat klaslokalen een andere inrichting moeten krijgen. Voorbeelden van producten die hier een uitkomst voor bieden zijn:

 

Goederen voor het interieur zoals een kast
Bij Kruizinga.nl verkopen we een groot assortiment aan diverse kasten. Zo hebben we een materiaalkast (2 deuren) die een perfecte uitkomst kan bieden voor het opslaan van materialen van docenten. Uiteraard moeten ook leerlingen hun spullen kwijt kunnen. Dit kan bijvoorbeeld in lockerkasten. Wanneer er meer leerlingen aanwezig zijn op school, kan het zijn dat deze extra besteld moeten worden.

Afplaktape
Schooljaar 2020/2021 zal met de nieuwe (hopelijk tijdelijke) regelgeving anders starten dan de jaren ervoor. Wegens de coronacrisis is het van belang dat mensen afstand van elkaar houden. Zo kunnen scholen daarom bijvoorbeeld gebruik maken van afplaktape om hiermee eenrichtingsverkeer aan te geven.

 

 

 

Al met al kan er gesteld worden dat er veel komt kijken bij logistieke processen op scholen. Verschillende producten kunnen hier een uitkomst voor bieden. Bij Kruizinga.nl hebben we een breed assortiment aan opslag- en transportmiddelen. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan voor vrijblijvend advies naar 088 533 1555 of stuur een mail via https://www.kruizinga.nl/contactform/. 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht