Logistieke veranderingen na 2020

2020, een jaar die de hele samenleving recht in het hart heeft geraakt. Ook de logistieke wereld is geraakt en in de afgelopen tijd heeft de logistieke branche laten zien dat verandering onvermijdelijk was. Kruizinga.nl heeft voor 2021 verschillende voorspellingen met betrekking tot trends in de logistieke wereld. Lees je snel verder?

Gepubliceerd op 19 maart 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

2020, een jaar die de hele samenleving recht in het hart heeft geraakt. Ook de logistieke wereld is geraakt en in de afgelopen tijd heeft de logistieke branche laten zien dat verandering onvermijdelijk was. Kruizinga.nl heeft voor 2021 verschillende voorspellingen met betrekking tot trends in de logistieke wereld. Lees je snel verder?

 

1. Economische groei of economische afname?

In 2020 hebben veel bedrijven wegens coronamaatregelen hun deuren moeten sluiten. Retailondernemingen en horecabedrijven zijn daarom gaan zoeken naar kansen en mogelijkheden. Zo bleek uit onderzoek* dat bedrijven meer zijn gaan focussen op de onlinewereld. Uiteraard heeft dit invloed op logistieke processen als het transporteren van goederen of producten naar consumenten. Bij Kruizinga.nl zagen we bijvoorbeeld een stijging in aanschaf van rolcontainers en stapelbakken.

 

Kruizinga.nl verwacht juist dat we in 2021 zullen merken wat voor een zwaar jaar we achter de rug hebben gehad. Zo zullen bedrijven omvallen, mensen hun banen verliezen, waardoor de kans groot is dat er een afnemende economische groei is. Wanneer bedrijven in diverse sectoren minder omzet zullen draaien of in het slechtste geval omvallen, dan zal dit een negatieve invloed hebben op de logistiek.

 


2. Duurzaamheid

Een trend in de samenleving dat steeds meer een plek krijgt binnen het bedrijfsleven is duurzaamheid. Voor 2021 verwachten we dat logistieke processen steeds duurzamer uitgevoerd zullen worden. En dat dit voor de samenleving ook steeds meer de norm zal worden. Uit onderzoek* blijkt dat bedrijven steeds dichterbij gaan inkopen mits de levertijden snel zijn. Wanneer men dichter bij huis gaan inkopen, heeft dit een positieve invloed op duurzaamheid.

 

Daarnaast zullen er ook steeds meer logistieke middelen geproduceerd of verkocht worden op een duurzamere manier. Zo verkoopt Kruizinga.nl gebruikte logistieke middelen als pallets, gaascontainers en draadmanden.

  

 


3. E-commerce en dropshipping

Ook de logistieke wereld speelt in op e-commerce. Kruizinga.nl is al jarenlang actief bezig als online shop op het gebied van opslag- en transportmiddelen. Door processen beter in te richten en systemen te optimaliseren zal zowel voor consument als voor het bedrijf veel voordelen zitten aan deze onlinewereld.

 

Onder e-commerce verstaan we bijvoorbeeld ook dropshipping. Kruizinga.nl verwacht dat dit dit een grote trend gaat worden in 2021. Wanneer je een goede band hebt opgebouwd met jouw leverancier, is het een goede optie om met dropshipping te beginnen. Dropshipping is een techniek waarbij jouw bedrijf als een tussenpartij dient, terwijl de leverancier direct het product naar de consument verstuurd.

 

  
 

4. Marketing in de logistieke branche

De logistieke wereld is van oudsher een traditionele markt. Logisch, opslag- en transportmiddelen zijn immers praktisch en noodzakelijk. Op het gebied van marketing vallen er nog veel winsten te halen voor bedrijven die met logistiek te maken hebben. De verwachting van Kruizinga.nl is dat steeds meer bedrijven marketingstrategieën in zullen zetten om klanten te werven en naamsbekendheid op te bouwen.

 

Ieder bedrijf heeft bewust of onbewust te maken met logistieke middelen. Met een radiocommercial kan je bijvoorbeeld een inkoper beïnvloeden om een product aan te schaffen. Op deze manier zorg jij dat jouw omzetten groeien en je uiteindelijk meer winsten kan krijgen! Reeds hebben we een blog geschreven wat het belang is van gebruik maken van radiocampagnes, klik hier om de blog te lezen!