Kruizinga helpt MOR Team TU Delft met efficiënt transport

Met een studententeam van de TU Delft hebben wij meegedaan aan de Solar Decathlon 2019, een internationale competitie voor universiteiten om de meest duurzame woning te bouwen. Met behulp van Kruizinga konden wij onze bouwmodules zeer efficiënt transporteren. Inmiddels hebben wij onze concept woning 3 keer op en afgebouwd! De gebruikte pallets en opzetranden van Kruizinga waren goud waard voor ons, letterlijk en figuurlijk.

Gepubliceerd op 8 mei 2020 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

MOR team (Modular Office Renovation) TU Delft aan het woord

 

Ons team genaamd MOR (Modular Office Renovation), heeft een concept ontwikkeld om inefficiënte kantoorgebouwen te herontwikkeling naar netto positieve woningen. Gebouwen zijn enorme consumenten van niet alleen energie, maar ook andere grondstoffen. Het doel van ons concept is om netto-positief te zijn binnen de aspecten: water, materialen, biomassa, energie en lucht. Een concept woning hiervan is gebouwd en heeft de tweede prijs gewonnen.

 

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 36% van de CO2-emissies en 40% van het energie verbruik binnen de Europese Unie. De bouwsector daarbij inbegrepen is één van de meest vervuilende sectoren. Als wij de mondiale klimaatdoelen willen bereiken moet er iets drastisch veranderen. Modulair bouwen en efficiënt transport kan zo maar eens een toonaangevende oplossing zijn.

 

Samenwerking MOR team TU delft en Kruizinga

Om de CO2-emissies te beperken van het bouwproces maar ook om de financiële haalbaarheid te garanderen is gekozen voor een modulair bouwsysteem waarbij de nadruk ligt op 4 modules: badkamer/keuken module, slaap/werk module, gevelmodule, wand module. Deze modules kunnen efficiënt gebouwd en gedemonteerd worden afgestemd op de maatvoering voor efficiënt transport.

 

"Met behulp van Kruizinga konden wij onze bouwmodules zeer efficiënt transporteren. Inmiddels hebben wij onze concept woning 3 keer op en afgebouwd! De gebruikte pallets en opzetranden van Kruizinga waren goud waard voor ons, letterlijk en figuurlijk."
Siem van Sluijs - MOR team TU Delft, Solar Decathlon Europa 2019

 

Heeft u een korte vraag?

Wij helpen u graag!

Heeft u telefonisch hulp nodig?

Wij staan u graag te woord!