Coronacrisis beïnvloedt medewerkers op werkvloer positief

Kruizinga.nl heeft onderzoek gedaan naar het thema 'positiviteit'. Uit het onderzoek kwam het belang van het creëren van een betere teamspirit, het motiveren en inspireren van het personeel naar voren. In deze blog lees je hier meer over. Lees snel verder!

Gepubliceerd op 22 januari 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Creëer een betere teamspirit, motiveer en inspireer

De coronacrisis kan gezien worden als een rollercoaster. Het is lastig te voorspellen óf en wanneer we het ‘oude’ normaal terugkrijgen zonder dat de norm is dat we thuis dienen te werken. Uit ons onderzoek* blijkt dat er verschillende maatregelen genomen zijn die ervoor moeten zorgen dat men de coronacrisis doorkomt. Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat de crisis over het algemeen een positieve invloed heeft op medewerkers op de logistieke werkvloer. Nieuwsgierig naar hoe dit komt? Lees snel verder!


Een hechter en sterker team

Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 380 werkende Nederlanders in die (mede) beslissend/eindverantwoordelijk zijn op werkvloeren in sectoren als transport/logistieke, maakindustrie, e-commerce en detailhandel. Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat zij een hechter en sterker team zijn geworden tijdens de coronacrisis.

 

Dit heeft te maken met verschillende factoren. Doordat men veel thuis zit en minder sociale contacten heeft, zijn mensen vaak beter gaan samenwerken. Dit kan bijvoorbeeld gelinkt zijn aan het feit dat mensen nu inzien dat ze elkaar nodig hebben en daardoor beter communiceren, oftewel ‘eendracht maakt macht’. Een andere reden die gegeven wordt is dat er meer betrokkenheid is naar elkaar toe. Zo let men op elkaars welzijn en worden medewerkers meer betrokken bij besluitvormingen. 

 

 

Daarnaast geeft ook ongeveer 7 op de 10 respondenten aan dat het bedrijf waarvoor zij werken efficiënter zijn gaan werken. Wanneer men aangeeft dat zij efficiënter zijn gaan werken, komt dit door verschillende redenen. Zo wordt er gesteld dat er meer werk verzet kan worden met hetzelfde aantal mensen, dat er minder wordt vergaderd en dat beslissingslijnen nu korter zijn geworden. De efficiëntie heeft te maken met werknemers. Er is niet onderzocht in hoeverre een sterker en hechter team invloed heeft op deze factoren, maar het is wel aannemelijk dat wanneer er een hechter en beter team is, mensen beter op elkaar zijn ingespeeld en er dus efficiënter gewerkt kan worden. Bijna 90% geeft immers aan dat zij vaker bereid zijn om taken van elkaar over te nemen.

 


 

Waarom motivatie de sleutel is tot succes

Thuis aan het werk zijn heeft zo zijn voordelen en nadelen. Zo is het natuurlijk een voordeel dat je niet meer met reistijd te maken hebt, vaak minder vergaderingen hebt en je soms de mogelijkheid hebt om werk in te plannen op eigen tijdstippen. Dit zou kunnen leiden tot meer motivatie onder werkpersoneel. Een bedrijf kan ook op andere manieren personeel stimuleren.

 

Voorbeelden uit het onderzoek* zijn dat bedrijven met een weekstart zijn begonnen, de kantine hebben opgeknapt, lunchvoorzieningen hebben verbeterd en bijvoorbeeld een weekafsluiting hebben geïntroduceerd. Deze resultaten komen overeen met wat er bij Kruizinga.nl is gedaan. Zo kregen medewerkers in het nieuwe jaar een overheerlijk ontbijt op locatie of naar hun thuiswerkplek toegestuurd. Om mij heen hoorde ik dat dit zeker zorgde voor een motivatieboost. Motivatie is een breed begrip en is hetgeen wat individuen drijft tot een bepaald gedrag. Een positief ingestelde omgeving zorgt vaak voor een verhoogde motivatie, maar andersom ook. Hoe meer medewerkers met motviatie om je heen, hoe groter de kans is dat de werkomgeving positief ingesteld is. 5 tips hiervoor zijn:

 


1. Geef complimenten

Als men het gevoel heeft dat hij of zij gewaardeerd wordt, is de kans groter dat hij of zij zich volledig in gaat zetten.


2. Inspireer anderen op de werkvloer

Of je nu een werkgever of een werknemer bent, geef altijd het goede voorbeeld. Op deze manier kopieert de omgeving vaak het gedrag, waardoor je medewerkers inspireert.


3. Deel de successen

Mocht iemand iets goeds hebben gedaan, deel dit dan ook met zijn of haar collega’s. OP deze manier raakt iedereen betrokken bij het succes. Geef daarnaast kleine extraatjes als bonussen of feestjes om het te vieren.


4. Communiceer

In zowel goede als in slechte tijden is het belangrijk om met iedereen te communiceren hoe het bedrijf ervoor staat. Door een open communicatie te hanteren, voelen medewerkers zich geroepen om mee te denken in oplossingen.


5. Vertrouwen

Geef medewerkers vertrouwen dat zij iets kunnen en vertrouw hen erop dat zij weet hoe zij het beste kunnen werken. Spreek nooit over fouten die mensen maken, maar over verbeterpunten.

Vrolijke medewerker van Kruizinga.nl!

 

 

*Onderzoek in opdracht van Kruizinga.nl onder 380 werkende Nederlanders die (mede) beslissend/eindverantwoordelijk zijn voor inkoop, facilitaire zaken, ontwikkeling en/of veiligheid binnen een bedrijf in de sectoren transport/logistiek, maakindustrie, e-commerce en detailhandel waar opslag van goederen, grondstoffen, onderdelen en/of producten plaatsvindt en/of waar veel goederenbewegingen plaatsvinden én waar door de corona crisis wijzigingen zijn doorgevoerd in de bedrijfsvoering.

 


Dit vindt u misschien ook interessant