Uw overtollige materialen aanbieden?

U kent het vast wel: bedrijfsmiddelen die eigenlijk niet meer gebruikt worden en ergens in een hoek staan waar ze onnodig ruimte in beslag nemen. Maar wat kunt u dan het beste doen met deze producten? Bij Kruizinga.nl kopen we overtollige partijen opslag- en transportmiddelen op. Zo kunnen wij de gebruikte producten weer opnieuw aanbieden in de markt, heeft u door de verkoop weer extra opslagruimte beschikbaar en levert het ook nog wat op.

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Waarom uw overtollige transport- en opslagmiddelen verkopen?

In de wereld van vandaag wordt circulariteit een steeds belangrijker onderwerp. Bij Kruizinga.nl dragen wij hierin ook ons aandeel bij. Wanneer u in het bezit bent van opslag- en transportmiddelen die niet meer gebruikt worden, is het zonde om deze ergens in uw bedrijfsomgeving te laten staan. Ze nemen tenslotte onnodig ruimte in beslag. In dit geval kunt u ervoor kiezen om de producten te verkopen, zodat wij ze weer opnieuw kunnen aanbieden in de markt. Zo dragen wij, in samenwerking met u, bij aan een circulaire economie.

 

‘‘Het leuke aan ons werk is het contact met de klant. Het is altijd interessant om te zien hoe men materialen in de bedrijfsprocessen heeft gebruikt op locatie. Iedere inkoop is weer anders. De ene keer betreft het producten die overtollig zijn of niet meer passen binnen de bedrijfsprocessen, de andere keer gaat het om partijen uit een faillissement. Dit zijn natuurlijk de minder leuke verhalen, maar het zorgt wel voor heel veel diversiteit’’.  

Wie kopen deze gebruikte producten in?

Binnen Kruizinga.nl zijn Wouter en Tim verantwoordelijk voor het inkopen van de gebruikte opslag- en transportmiddelen. Samen met de klant of leverancier kijken zij naar de optie om gebruikte, soms overtollige, transportmiddelen en ladingsdragers op te kopen. Dit kunnen partijen zijn van slechts enkele rolcontainers tot een magazijn vol kunststof stapelbakken. Afhankelijk van het aanbod, wordt er een afspraak gemaakt om op locatie de producten te bekijken, zodat we meteen een duidelijk beeld hebben.

 


Het aanbieden van uw producten

Wanneer u uw overtollige transport- en opslagmiddelen wilt aanbieden zijn er meerdere mogelijkheden. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal voorwaarden waaraan de aangeboden producten moeten voldoen, zodat ze geschikt zijn voor hergebruik.

 

Stap voor stap

Om uw ladingsdragers of transportmiddelen aan te bieden, kunt u ervoor kiezen telefonisch contact op te nemen, een mail te sturen naar aanbod@kruizinga.nl of door gebruik te maken van ons formulier ‘’product aanbieden’’. Aan de hand van uw aanbod nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor het bekijken van de aangeboden goederen of om gelijk een bod uit te brengen. Wanneer u een duidelijke omschrijving en foto’s van de producten meestuurt, is het in sommige gevallen mogelijk om direct een bod uit te brengen.

Zodra beide partijen akkoord zijn, schakelt Kruizinga.nl de transportafdeling in om (indien van toepassing) de afhaling in gang te zetten. Op deze manier dragen wij de zorg en hoeft u zelf niets te regelen. De producten worden door onze ontvangstafdeling in Wapenveld aangenomen, waarna ze eerst gecontroleerd worden. Zo weten wij zeker dat we geen goederen verkopen die eigenlijk niet meer verkocht zouden mogen worden en hebben we duidelijk inzicht in de voorraad. De marketingafdeling zorgt voor het beeldmateriaal en publiceert dit vervolgens op de website zodat het klaar is voor de verkoop. 

 

Productvoorwaarden

Bij het opkopen van gebruikte producten is het van belang dat de producten in bruikbare staat zijn. Zo kunnen wij ze zo snel mogelijk op de website kunnen aanbieden. Het is dus belangrijk dat de materialen die u aanbiedt nog bruikbaar zijn in de functie waarvoor ze zijn geproduceerd. Wanneer er gebruikssporen, zoals kleine beschadigingen, stickers of krasjes, op zitten is dit geen probleem.  

 

 

 

 

 

 

stappen product aanbieden

 

 

 

 

 

 

 


Bent u in het bezit van overtollige logistieke middelen en overweegt u ze te verkopen zodat ze via ons weer opnieuw aangeboden kunnen worden in de markt? Neem dan contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Samen dragen wij dan bij aan de circulaire economie, weggooien is tenslotte zonde! 

  

 


Dit vindt u misschien ook interessant