In 4 stappen van IBC-container naar verkoelend bad

12 augustus 2020

Met de hitte in de zomerperiode kan je best wat afkoeling gebruiken! Natuurlijk is het een mogelijkheid om jezelf dan naar het strand te verplaatsen of om een zwembad op te zetten, maar het is natuurlijk veel uitdagender om een eigen bad te bouwen. Wist jij dat jij jouw eigen verkoelend bad kan bouwen door gebruik te maken van IBC-containers? Nee? Lees dan snel verder, want wij leggen in 4 stappen uit hoe je dit kan maken.

Stap 1: Schaf een IBC-container aan (en maak deze schoon)

Wanneer je een verkoelend bad wil bouwen van een IBC-container is het van belang om in het bezit te zijn van de container. Je kan ervoor kiezen om een nieuwe IBC-container aan te schaffen, maar om kosten te besparen is het ook mogelijk om voor een gebruikte IBC-container te gaan.

 

Wanneer je een gebruikte IBC-container aanschaft moet je wel goed letten op wat voor vloeistoffen er in de container hebben gezeten. Een IBC-container wordt namelijk in sommige gevallen gebruikt als opslagmiddel voor chemicaliën. Dit kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid.

 

Zorg er dus altijd voor dat de IBC-container goed is schoongemaakt voordat je van start gaat met het bouwen van jouw eigen verkoelend bad.

 

Stap 2: Bouw een frame voor de IBC-container

Nadat je in het bezit bent van een IBC-container en deze heeft schoongemaakt, is het verstandig om te bepalen waar je jouw bad op wil bouwen.

Bij Kruizinga.nl heb je de mogelijkheid om een bodem te ontvangen bij aanschaf van een IBC-container. Zie bijvoorbeeld hier onze 1000 liter vloeistofcontainer met een bodem van kunststof.

Zorg er in ieder geval voor dat je op een pallet bouwt waar een uitsparing zit, zodat je de kraan van de tank kan blijven reguleren. Let er verder ook op dat de pallet waterpas is om de tank stabiel te laten staan. Vergeet namelijk niet dat er maar liefst 1000 liter water in een IBC-container kan gaan, wat erg veel gewicht is. Het frame om de IBC-container heen kan gemaakt worden van bijvoorbeeld ijzer.

 

Stap 3: Plaats de IBC-container in het frame

Het lijkt één van de meest makkelijke stappen: het plaatsen van de IBC-container in het frame. Toch kan dit een zekere uitdaging zijn wanneer je dit in je eentje moet doen. Blijf vooral rustig en let erop dat je de container niet beschadigd.

 

Stap 4: Werk het verkoelende bad af!

Jouw zelfgemaakte bad kan je afwerken op diverse manieren. Zo is het een idee om gebruik te maken van LED verlichting. Dit is een super sfeervolle (en romantische) toevoeging voor de zomeravonden. Daarnaast is een stalen frame niet in alle omgevingen passend. Het is bijvoorbeeld een idee om hier een plastic zijl overheen te gooien en vervolgens deze te dekken met houten pallets. Zo kijk je naar een natuurlijk houten frame.

 

TIP: VERWARM HET BAD IN DE WINTER!
Het is ook mogelijk om het bad in de winter te gebruiken door deze om te bouwen naar een hottub. Je kan op verschillende manieren ervoor zorgen dat het water in jouw IBC-container warm wordt. Zo kan je voor een intex pomp kiezen of voor een kachel, maar is het ook mogelijk om gebruik te maken van Solar verwarming.

Een Solar verwarming is een duurzame oplossing, wat wij erg belangrijk vinden bij Kruizinga.nl. Kijk voor de mogelijkheden eens rond op het internet!

 

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht