In 4 stappen van IBC-container naar verkoelend bad

12 augustus 2020

Met de hitte in de zomerperiode kunt u best wat afkoeling gebruiken. Natuurlijk kunt u naar het strand of zwembad. Maar is het niet veel uitdagender om een eigen bad te bouwen? Dat kan met IBC-containers. Ontdek direct hoe u in 4 stappen zelf een bad maakt voor de zomer. Of een hottub voor de winter met slechts een stapje extra.

Stap 1: Schaf een IBC-container aan (en maak deze schoon)

Wanneer u een verkoelend bad wil bouwen van een IBC-container heeft u allereerst de container zelf nodig. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe IBC-container aan te schaffen, maar om kosten te besparen is het ook mogelijk om voor een gebruikte IBC-container te gaan.

 

Wanneer u een gebruikte IBC-container koopt moet u wel goed letten op wat voor vloeistoffen in de container heeft gezeten. Een IBC-container kan namelijk ook gebruikt zijn als opslagmiddel voor chemicaliën. En dit kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zorg er dus altijd voor dat uw gebruikte IBC-container goed is schoongemaakt voordat u van start gaat met het bouwen van uw eigen verkoelend bad.

 

Stap 2: Bouw een frame voor de IBC-container

Wanneer u in het bezit bent van een IBC-container en deze heeft schoongemaakt, is het verstandig om te bepalen waar u uw bad op wil bouwen. Bij Kruizinga kunt u een bodem van kunststof erbij kopen. Zie bijvoorbeeld de 1000 liter vloeistofcontainer met bodem van kunststof. 

 

Bouw op een pallet waar een uitsparing in zit, zodat u de kraan van de tank kan blijven gebruiken. Let er verder ook op dat de pallet waterpas staat zodat de tank stabiel staat. Er gaat immers 1000 liter water in een IBC-container en dat is erg veel gewicht. Het frame om de IBC-container is vaak gemaakt van ijzer.

 

 

Stap 3: Plaats de IBC-container in het frame

Het lijkt één van de meest makkelijke stappen: het plaatsen van de IBC-container in het frame. Toch kan dit een zekere uitdaging zijn wanneer u dit in uw eentje doet. Blijf vooral rustig en let erop dat u de container niet beschadigd.

 

Stap 4: Werk het verkoelende bad af

Uw zelfgemaakte bad kunt u afwerken op diverse manieren. Bijvoorbeeld met LED-verlichting. Een sfeervolle (en romantische) toevoeging voor de zomer- en winteravonden. Een stalen frame past bijvoorbeeld niet in alle omgevingen. Dan kunt u hier een plastic zijl overheen gooien en deze vervolgens bedekken met houten pallets. Zo kijkt u naar een natuurlijk houten frame.

 

Tip: verwarm u bad met solar
Het is ook mogelijk om uw bad in de winter te gebruiken en deze om te bouwen naar een hottub. U kunt op verschillende manieren het water in uw IBC-container verwarmen. U kunt natuurlijk kiezen voor een intex pomp of kachel. Maar beter is het om gebruik te maken van Solar verwarming. Dat is een duurzame oplossing. En dat vinden wij bij Kruizinga fijn en belangrijk. Kijk voor alle mogelijkheden ook eens rond op het internet!

IBC-container kopen?

 

 


Lees meer..

Wist u dat wij ook opkopen?

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Altijd een opgeruimde werkplek? Lees de tips

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

16 januari 2023

Lees het volledige bericht