De ontwikkeling van inpakker tot inkoper

Kruizinga is een innoverende plek, welke voortdurend groeit binnen de markt van opslag- en transportmiddelen. Bij het groeien van een organisatie, komen er ook kansen voor personeel om mee te groeien. Zo heeft Wouter ook een super mooie progressie meegemaakt. Hij heeft een groeipad gerealiseerd van inpakker in het magazijn, verkoper naar inkoper in nieuw en gebruikt. Wouter is erg ambitieus over zijn nieuwe functie en rol binnen de organisatie en ziet nog veel potentie voor Kruizinga in de toekomst om te groeien. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan onderstaand de blog!

Gepubliceerd op 26 maart 2021 Laatst gewijzigd 17 april 2024

Kruizinga, dé plek om door te groeien!

Kruizinga is een groeiend bedrijf die zich de afgelopen jaren steeds meer is gaan bewijzen als een van de grootste leveranciers op het gebied van opslag- en transportmiddelen. Wanneer het bedrijf groeiend is, hebben medewerkers sneller de mogelijkheid om ook mee te groeien met het bedrijf. Wouter Zweers (33 jaar) weet hier alles van:

 

Wouter Zweers - Inkoper Kruizinga aan het woord:
"Mijn naam is Wouter Zweers, Ik ben 33 jaar en ik kom uit Zwolle. Toen ik vele jaren jonger was ben ik begonnen bij Kruizinga als inpakker. Op een gegeven moment werd het tijd voor meer uitdaging. Toen de functie als verkoper vrijkwam, ben ik ongeveer 4 tot 5 jaar geleden in deze rol gerold. Als goede verkoper moet je alles kunnen verkopen, maar ik heb gemerkt dat mijn passie vooral ligt bij het onderhandelingsaspect. Over ongeveer 2 tot 3 weken zal ik daarom gaan starten als inkoper van gebruikte goederen. Naar mijn idee zal ik mij dan meer kunnen focussen op persoonlijk klantcontact, zal ik minder bezig zijn met administratieve taken en kan ik vooral bezig zijn met onderhandelen."

 

 

De rol van een inkoper

Een inkoper omschrijven als onderhandelaar is wellicht wat te kort door de bocht. Een inkoper is naar ons idee véél meer dan dat. De marge van een product wordt voor een groot deel bepaald door de inkoop. Uiteraard heb ik een vlotte babbel, maar met de juiste trainingen en cursussen zal ik nog beter worden in het onderhandelingsaspect, aldus Wouter Zweers. Wanneer een inkoper zijn werk goed uitvoert, leidt dit tot meer ruimte voor verkopers om een nóg scherpere prijs te kunnen bieden aan klanten en dit resulteert uiteindelijk weer in nóg meer tevreden klanten. Verder heeft Kruizinga een blijvende ambitie om door te groeien. Met 50.000 m2 voorraad, hebben we al een groot assortiment. Maar met mijn functie als inkoper kan ik straks goederen inkopen waar de markt om vraagt, waardoor we altijd ruimte over houden om meer voorraad te kunnen beheren.

 


 

De eigenschappen van een inkoper

Om als inkoper aan de slag te gaan bij Kruizinga is het van belang dat je verschillende eigenschappen bezit. Zo is het belangrijk dat je sociaal bent aangelegd en niet bang bent om mensen te benaderen. Wanneer je ziet dat een bedrijf of organisatie een restpartij heeft staan van vele gebruikte opslag- en transportmiddelen, moet je immers een mogelijkheid voor jezelf creëren om erlangs heen te gaan en hen te overtuigen om de opslag- en transportmiddelen aan jou te willen verkopen. Verder is het ook van belang dat je analytisch bent ingesteld.

 

Je moet snel kunnen inschatten met wat voor een type persoon je te maken hebt, wat de kwaliteit is van producten en moet je kunnen inschatten voor hoeveel we dit zelf kunnen verkopen (marge bepalen). Tot slot is het van belang dat je bekend bent met de doelgroep en de vraag van de markt. Je moet weten hoe het huidige productassortiment eruitziet en hoe je dit productassortiment kan verbeteren. Zo merken we bij Kruizinga dat er in een bepaalde periode vraag is naar afvalcontainers of stapelbakken, dan is het ook van belang dat je als inkoper ervoor zorgt dat deze middelen gedurende deze periode op voorraad zijn.

Wouter Zweers, inkoper bij Kruizinga.nl!

 


 

De woorden van Wouter over Kruizinga en zijn ambitie

Om een beeld te kunnen schetsen van wat voor type bedrijf Kruizinga is, kun je het beste dit laten omschrijven door een medewerker. Zo zegt Wouter: er hangt een informele werksfeer bij Kruizinga. Je krijgt het gevoel dat het een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en iedereen zich welkom voelt. Des ondanks dat het bedrijf het goed doet op de markt, heeft het ook nog relatief gezien een klein team. Hierdoor kun je bij iedereen binnenstappen om te brainstormen of om zaken bespreekbaar te maken. Ik merk dat er ambitie is om te groeien en hierdoor worden er, zonder dat je het zelf wellicht door hebt, veel mogelijkheden gecreëerd om hierin mee te groeien. Neem mij als voorbeeld: van inpakker tot aan inkoper!"

 

"In de positie van inkoper straks zou ik ervoor willen zorgen dat we nóg grotere bedrijven kunnen benaderen en tegelijkertijd ook grotere partijen van gebruikte middelen kunnen inkopen. In de toekomst denk ik dat er kansen liggen bij bijvoorbeeld gaascontainers, stapelbakken of stapelracks. Doordat deze producten flexibel inzetbaar zijn. Dit betekent dat het zowel als opslag- als transportmiddel kan dienen, zal hier vraag naar zijn.’’

Ik kijk er naar uit om Kruizinga te blijven versterken!’’ – en wij zijn ook blij met jou, Wouter!


Dit vindt u misschien ook interessant