Verdien geld met overtollig materiaal

Uit onderzoek blijkt dat weinig bedrijven gebruik maken van de verschillende mogelijkheden van opslag- en transportmiddelen die verouderd of overtollig zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 Laatst gewijzigd 17 april 2024

Bespaar geld met uw overtollige opslag- en transportmiddelen!

Bedrijven proberen op steeds meer verschillende manieren kosten te onderdrukken en geld te besparen. Zo kan men dit in de logistieke branche doen door te kijken naar de mogelijkheden van overtollige opslag- en transportmiddelen. Toch blijkt uit onderzoek* dat bedrijven te weinig gebruik maken van de verschillende mogelijkheden en dat opslag- en transportmiddelen die verouderd of overtollig zijn, vaak in de weg blijven staan of gewoonweg worden weggegooid.

 

Duurzaamheid is een trend. "Zo zien we binnen de branche een toenemende vraag naar gebruikte opslag- en transportmiddelen", zo stelt Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga. "Het is daarom jammer dat bedrijven de kans om extra te besparen mislopen."

 

Mogelijkheden van overtollig materiaal

Bij een verhuizing van een bedrijf of het opslaan van goederen zijn verschillende opslag- en transportmiddelen nodig. Vaak worden deze middelen tijdelijk gebruikt en blijven ze vervolgens staan op het terrein om te verstoffen. Als ondernemer kunt u hierop inspelen en dit overtollige materiaal omzetten tot extra geld. Zo kunt u overtollige opslag- en transportmiddelen aan ons verkopen. Wij zullen deze vervolgens uitgebreid controleren en goedgekeurde producten zullen vervolgens, met onze naam erop, weer online in de verkoop gaan of ingezet worden bij de verhuur.

 

Daarnaast is het ook een mogelijkheid om overtollig materiaal te recyclen. Zo kunt u bijvoorbeeld creatief een pallet ombouwen tot een leuke loungeset voor het personeel. Lees hiervoor onze blog. Ook is het een mogelijkheid om bijvoorbeeld een IBC-container om te laten bouwen tot een decoratieve, industriële podiumdecoratie voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest.

 

 

 

Gebruikt is duurzaam én het ‘nieuwe’ nieuw.

Uit onderzoek, met respondenten die werkzaam zijn in transport en logistiek, bleek dat men door de coronacrisis kritischer wordt op de kosten. Zo geeft ruim 26 procent van de ondervraagden aan dat ze voortaan meer gebruikte middelen zouden kopen als ze daarmee kunnen besparen. Daarnaast geeft ruimt 40% van de respondenten ook aan dat ze al hun best doen om zo duurzaam mogelijk in te kopen en 20% geeft aan dat ze dit in de toekomst willen verbeteren.

 

Namens Kruizinga vinden we het belangrijk om open te communiceren over de mogelijkheden van overtollig materiaal en hoe nuttig het is om goederen een tweede leven te geven. Wilt u uw overtollige opslag- en transportmiddelen kwijt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: contactgegevens Kruizinga.nl