Bereken de juiste oprijplaat

Oprijplaten auto

Veilig uw auto inladen met een oprijplaat

Kruizinga biedt een divers aanbod in oprijplaten aan. Oprijplaten voor een auto of aanhangwagen zijn onmisbaar bij het veilig oprijden van voertuigen of transportmiddelen op een aanhangwagen. Doordat de oprijplaten van aluminium materiaal zijn, kunt u ze gemakkelijk monteren aan uw aanhanger of auto. Dankzij de antislip rijvlakken glijdt uw transportmiddel of voertuig niet uit wanneer u de rijplaat gebruikt.

 

Voor elke toepassing is er een geschikte oprijplaat. Welke oprijplaat u nodig heeft hangt af van het gewicht van de auto.

 

Bekijk voor meer informatie onderstaand. Weet u niet welke oprijplaat het beste voor u geschikt is? Bekijk dan onze keuzehulp.
Probleemloos uw auto verplaatsen

Kruizinga heeft verschillende soorten oprijplaten in het assortiment.

Van 1490 cm lang tot wel 35000 cm Lang. We hebben enkele oprijplaten maar ook dubbele oprijplaten. Enkele oprijplaten worden gebruikt voor het in- en uitladen van bijvoorbeeld: motoren, scooters of fietsen. Dubbelzijdige oprijplaten worden gebruikt voor bijvoorbeeld: scootmobielen, auto’s, graafmachines etc.

 

Belasting bepalen

Bij Kruizinga hebben we diverse laadvermogens per type oprijplaat.

Het draagvermogen van het product is afhankelijk van verschillende factoren en neemt af indien;

  • - De gewichtsverdeling per as anders is.
  • - Snelheden boven de 5 km per uur zijn.
  • - Er trillingen zijn bij abrupt oprijden of afremmen.

 

Oprijhoek

Het is belangrijk om een oprijplaat aan te schaffen met de juiste lengte en oprijhoek vanwege verschillende veiligheidsredenen. Om veilig gebruik te kunnen maken is het van belang om te weten dat de helling waaronder een oprijplaat wordt gebruikt nooit meer dan 30% mag zijn. Gebruikt u de oprijplaat wel bij een hellingshoek welke meer dan 30% is, kan uw voertuig beschadigd raken en niet goed de plaat oprijden.

 

In de meeste gevallen adviseren wij bij de standaard oprijplaten een maximale stijging van 30% aan. Formule: Oprijhoogte (cm) delen door de maximale hellingshoek (30) x 100 = lengte oprijplaat.

 

Oprijplaten voor al uw andere voertuigen!

Onze oprijplaten zijn niet alleen geschikt voor auto’s of aanhangers. De oprijplaten kunnen ook gebruikt worden voor andere voertuigen zoals: bouwmachines, landbouwvoertuigen, koetsen, golfwagens, quads etc.

 

Een rechte of gebogen oprijplaat?  

Rechte oprijplaten worden het meeste gebruikt. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn daardoor eenvoudig op te bergen.

 

Gebogen oprijplaten worden gebruikt bij het in- en uitladen van lage voertuigen en machines. De buiging in de oprijplaat zorgt het ervoor dat er geen diepe hoek ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en laadklep. Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties bij het in- en uitladen van het voertuig.

 

Oprijplaten voor de auto kopen? Kruizinga helpt u!

Geïnteresseerd in een oprijplaat voor uw aanhanger of auto, maar heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op via email of vul ons contact formulier in. Door een oprijplaat voor uw aanhanger bij Kruizinga aan te schaffen bent u verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding tegen lange levensduur.


FAQ

Wat is een oprijplaat voor de auto?

Een oprijplaat voor de auto is een oprijplaat waarmee u allerlei voertuigen een auto of aanhangwagen op kan rijden. De oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, motoren, scooters, machines of auto’s op de laadvloer van de aanhangers of in uw voertuig te rijden en af te rijden.

Welke voertuigen kan ik vervoeren met een auto oprijplaat?

U kunt verschillende voertuigen vervoeren met een oprijplaat. Denk hierbij aan: motoren, scooters, fietsen, scootmobielen, auto’s, graafmachines etc.

Kunt u ook een auto oprijplaat huren?

Onze oprijplaten zijn op dit moment niet beschikbaar voor verhuur. Benieuwd welke transportmiddelen Kruizinga wel verhuurt? Neem dan een kijkje op onze verhuur pagina voor meer informatie.

Heeft Kruizinga ook gebruikte oprijplaten voor de auto?

Kruizinga heeft een divers aanbod aan gebruikte producten welke continu wisselt. Elke dag kunnen er nieuwe gebruikte producten online komen te staan. Wilt u een gebruikte oprijplaat kopen? Dan kunt u dit filteren aan de rechter zijkant van de website. Wilt u meer weten over ons gebruikte assortiment? Neem dan een kijkje op de algemene gebruikt pagina.

Heeft Kruzizinga nog andere oprijplaten die handig zijn bij het oprijden van voertuigen?

Naast kabelbruggen zijn er nog andere soort platen die handig zijn bij het oprijden van voertuigen. Denk hierbij aan: drempelplaat, oprijplaat, oprijplaat inklapbaar, oprijplaat laaddock, oprijplaat scootmobiel