Rollenbaan

Bekijk ons grote assortiment rollenbanen bij Kruizinga

Efficiënt werken met een rollenbaan

Een rollenbaan is een soort transportband welke gebruikt wordt om goederen of materialen te verplaatsen van A naar B. Een rollenbaan bestaat uit een aantal ronddraaiende rollen die bevestigd zijn aan het frame of onderstel. Roller conveyors worden gebruikt voor intern transport van bijvoorbeeld kunststof stapelbakken, kratten of dozen.

 

Wilt u meer weten over ons assortiment rollenbanen? Neem dan een kijkje onderstaand of bekijk het volledige assortiment.  

 

 

Slimme keuzes
Nieuw
Rollenbaan toebehoren staander in hoogte verstelbaar 505 - 765 mm
Vanaf € 201,95
24 juli bezorgd
Nieuw
Rollenbaan met kunststof rollen bocht 90 graden
Vanaf € 917,95
24 juli bezorgd 

 

Welke voordelen zijn er?

Een rollenbaan, ook wel roller conveyor genoemd, brengt diverse voordelen met dicht mee. Denk hierbij aan:

 

  • - Het draagt bij, bij het verminderen van de fysieke belasting van werknemers die anders zwaar zouden moeten tillen of dragen. Dit kan leiden tot een lagere risico op letsel en een hogere productiviteit.
  • - Een rollenbaan kan helpen bij het verminderen van risico op schade aan producten tijdens het verplaatsen ervan.
  • - Een rollenbaan kan helpen om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen door het verplaatsen van producten sneller en gemakkelijk te maken.

 

Soorten rollenbanen

Kruizinga heeft diverse soorten rollenbanen in het assortiment. Een rollenbaan is afhankelijk van het soort omgeving waarin ze worden gebruiken en de specifieke behoeften van een bedrijf. De rollenbanen welke Kruizinga in het assortiment heeft zijn:

 

Rollenbaan met kunststof rollen

Een rollenbaan met kunststof rollen is een rollenbaan met rollen welke van het materiaal kunststof zijn gemaakt. Dit type rollenbaan is vooral geschikt voor het verplaatsen van zware voorwerpen zoals: kratten, pallets of dozen. Doordat de kunststof rollen een goede weerstand bieden, heeft u een lange levensduur en lage slijtage kans op uw producten.

 

Rollenbaan met stalen rollen

Wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker. Dit type biedt een goede weerstand tegen slijtage en heeft een hoge belastbaarheid.

 

Harmonica rollenbaan

Hierbij zijn de rollen op een flexibele manier geplaatst. Hierdoor kan de rollenbaan buigen of kronkelen zodat u obstakels kunt omzeilen. De harmonica rollenbaan is bijzonder geschikt voor gebruik in ruimtes met beperkte ruimte of wanneer obstakels in de weg staan zoals bijvoorbeeld pilaren. 

 

Gebruikte rollenbanen

Dit zijn rollenbanen welke niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Maakt het u niet uit of er een kras of deukje in de rollenbaan zit? Dan is een gebruikte rollenbaan perfect voor u!

 

Rollenbaan kopen? Kruizinga helpt u!

Wilt u een rollenbaan kopen maar bent u er nog niet helemaal uit of het wel bij u en uw werkzaamheden past of heeft u gewoon nog wat vragen? U kunt gemakkelijk contact opnemen met onze specialisten en zij helpen u verder. Bij Kruizinga bent u gegarandeerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding met lange levensduur.


FAQ

Wat is een rollenbaan?

Een rollenbaan is een apparaat welke gebruikt wordt om goederen van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen doormiddel van rollers of wieltjes die onder het oppervlakte zijn bevestigd. U komt ze vaak tegen in bijvoorbeeld fabrieken om grote of zware voorwerpen gemakkelijk te verplaatsen.

In welke omgevingen komen rollenbanen voor?

Een rollenbaan komt voor in verschillende soorten werkomgevingen. Denk hierbij aan: fabrieken, winkels, verpakkingsfaciliteiten, fabrieken, luchthavens of postkantoren. U kunt een rollenbaan in feite overal gebruiken waar het nodig is om grote of zware voorwerpen van A naar B te verplaatsen.

Welke producten zijn handig in combinatie met een rollenbaan?

Er zijn diverse producten die in combinatie met een rollenbaan handig zijn. Denk hierbij aan producten zoals stapelbakken kunststof, hierin kunt klein materiaal in opslaan en vervoeren over een rollenbaan.