Bereken de juiste oprijplaat

Oprijplaten

Oprijplaten zijn onmisbaar bij het oprijden van uw auto, motor of andere zware machine naar een verhoging. Maar ook om uw rolstoel of scootmobiel over een drempel te verplaatsen kunt u bij Kruizinga.nl terecht. Wij beschikken over een ruim aanbod sterke oprijplaten. Bekijk voor meer informatie onze keuzehulp of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. Vul hier de gewenste waardes in. De getoonde resultaten zijn gebaseerd op de volgende berekening. In de meeste gevallen adviseren wij bij standaard oprijplaten een maximale stijging van 30% aan. Formule: Oprijhoogte (cm) delen door de maximale hellingshoek (30) x 100 = lengte oprijplaat.

* afbeelding ter illustratie, ook geschikt voor andere type oprijplaten!

 

Slimme keuzesWelke helling moet ik kiezen?

Bij de keuze van een oprijplaat voor motorfietsen, rolstoelen, goederen of andere voorwerpen moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Zoals hierboven vermeld is de lengte van de motorhelling, de rolstoelhelling en andere het eerste criterium dat moet worden vastgesteld. Vervolgens moet u rekening houden met de breedte van uw laadbrug. Als u een rolstoel in een gehandicapte auto moet plaatsen, zal de rolstoelhelling langer moeten zijn dan wanneer het gewoon een oprit is om een auto te laten passeren. Dan zijn er nog voorzieningen die ook praktisch kunnen zijn, bijvoorbeeld een inklapbare laadklep heeft het voordeel dat hij gemakkelijker te vervoeren is en weinig ruimte inneemt wanneer hij wordt opgeborgen. Een opvouwbare oprit is dus ook ideaal voor rolstoelen. U moet ook kiezen voor antislip oprijplaten om ongelukken te voorkomen, ongeacht hun grootte en vorm. Voor professionals is het praktisch om te kiezen voor een lichtgewicht verwijderbare oprijplaat, zoals een aluminium oprijplaat, omdat u deze wellicht regelmatig moet verplaatsen voor het laden en lossen. Oprijplaten van aluminium of staal komen het meest voor.

 

Welke oprijplaat voor welk gebruik.

Een motorhelling, bijvoorbeeld, zal recht en relatief smal zijn om uw tweewielig voertuig op een trailer in een vrachtwagen of in een ruimte te krijgen. Maar als het gaat om een oprit voor een aanhangwagen of een rolstoel, heeft u een veel bredere oprit nodig.

 

Als u een container moet laden, kan een brede laadbrug geschikt zijn als deze een goede breedte en voldoende hoogte biedt. Ook hiervoor kan de keuze voor een mobiel laadplatform de perfecte oplossing zijn. Bovendien moet de oprijplaat worden aangepast aan de oplossingen waarvoor u hem nodig hebt. Als u hem gebruikt voor het legen van kruiwagens, dan hoeft hij niet erg specifiek te zijn, maar als u machines moet laden, dan heeft u er een nodig die sterk is en uit twee delen bestaat. Dus een opvouwbare laadklep zou niet ideaal zijn. Het is ook mogelijk een kabeldrempel te kiezen die grotere of kleinere kabels doorlaat. Dit voorkomt dat een voertuig over een kabel rijdt en het risico loopt deze kabels kapot te maken.

 

Waarom een opvouwbare of vaste oprijplaat gebruiken?

Het gebruik van een motor oprijplaat, aanhangwagen oprijplaat en andere is zeer praktisch in vele oplossingen, zowel voor particulier als professioneel gebruik. Of u het nu gebruikt voor het logistieke gedeelte van uw bedrijf, voor werkzaamheden in huis, voor uw buitenruimte of andere, uw taken worden vereenvoudigd. Het is immers ondenkbaar om een volle kruiwagen, een motorfiets, een bouwmachine of een andere machine met de hand op een aanhangwagen, een platform of een verhoogde werkplaats/magazijn te tillen. Zo blijft uw lichamelijke gezondheid behouden en kunt u ongestoord doorwerken.

 

Een rolstoel oprijplaat is een essentieel voorwerp voor mensen met een beperkte mobiliteit en degenen die hen begeleiden. Het maakt het gemakkelijker om in en uit busjes te rijden, over deuropeningen en op trappen. Toegang voor rolstoelgebruikers is dus overal onbeperkt mogelijk, mits u het juiste hulpmiddel in huis hebt.

 

Oprijplaat kopen? Kruizinga helpt u!

Wilt u een oprijplaat kopen maar weet u niet helemaal welke het beste voor u en uw werkzaamheden het meest geschikt is? Geen probleem! Onze specialisten helpen u. Neem hiervoor gemakkelijk contact met ze op en zij helpen u verder. Door bij Kruizinga een oprijplaat aan te schaffen bent u verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding.


FAQ

Kan ik gebruikte oprijplaten kopen bij Kruizinga?

Bij Kruizinga kunt u tweedehands oprijplaten kopen. Deze vindt u wanneer u aan de linkerkant van de site filtert bij artikelindeling op “gebruikt”. Daarnaast verkopen we ook allerlei andere tweedehands producten. Meer hierover kunt u lezen op onze gebruikt pagina.