Vaten

Bekijk ons grote assortiment vaten bij Kruizinga

Vind het juiste vat of jerrycan bij Kruizinga!

Bij Kruizinga hebben we een groot assortiment in tonnen, wijdhalsvaten, jerrycans, stalen en kunststof vaten. Deze producten dragen bij aan de opslag van vloeistoffen of andere levensmiddelen. Zo kunt u denken aan de opslag van water in water tonnen en de opslag van brandstof in brandstof jerrycans. Dit heeft te maken met het feit dat de tonnen, jerrycans en vaten in veel verschillende soorten materialen gemaakt zijn. Deze opslagproducten komen veelal voor in omgevingen als campings, groothandels, voedingsindustrieën en ziekenhuizen.

 

Nieuwsgierig geworden naar de producten? Bekijk onderstaand meer informatie welke voor u geschikt is of bekijk onze vaten keuzehulp pagina.

Slimme keuzes 

 

Meer over tonnen, jerrycans en vaten van Kruizinga

Een ton, jerrycan of een vat heeft als doel om vloeistoffen en/of andere middelen op te slaan. Ieder opslagproduct is uniek. Zo kunnen de opslagmiddelen bestaan uit diverse materialen en vormen. De vorm en het materiaal waar een ton, jerrycan of vat uit bestaat staat vaak gekoppeld aan het doel van het product. Omgevingen waar vaten, tonnen en jerrycans veelvoudig voorkomen zijn bijvoorbeeld: groothandels, ziekenhuizen, voedings- en verpakkingsindustrieën. Hieronder zullen we de verschillende productcategorieën bespreken:

 

Diverse vaten en tonnen verkrijgbaar bij Kruizinga

Vaten en tonnen zijn producten die ingezet worden bij het opslaan en transporteren van vloeistoffen. Toch kunnen vaten en tonnen ook ingezet worden bij het opslaan en transporteren van andere stoffen dan alleen vloeistof. Heeft u er bijvoorbeeld weleens aan gedacht dat dierenvoeding of droge goederen ook goed in vaten en tonnen opgeslagen kunnen worden? Hiervoor zijn de kunststof vaten goed te gebruiken. Deze zijn in verschillende formaten bij Kruizinga.nl verkrijgbaar. Zo verkopen we 10 liter kunststof vaten, 20 liter vaten en vaten van meer dan 60 liter. De grotere vaten hebben handgrepen, waardoor je gemakkelijk een vat kan verplaatsen. Verder kan je een keuze maken uit verschillende kleuren zoals wit, blauw of zwart.

 

Verder is het ook mogelijk om (gevaarlijke) vaste- en vloeistoffen op te slaan in grote vaten van staal of kunststof. Een stalen vat kunt u goed inzetten voor gevaarlijke vaste stoffen of vloeistoffen. Denk bijvoorbeeld aan verf. Dit heeft te maken met het feit dat het product voorzien is van een UN-keurmerk.

 

Welke jerrycans kunt u vinden in het assortiment van Kruizinga?

Een jerrycan is een opslag en transportmiddel dat over het algemeen wordt gebruikt voor vloeistoffen. Dit kunnen vloeistoffen zijn zoals water, maar ook gevaarlijke vloeistoffen mogen in gecertificeerde jerrycans worden opgeslagen. Verder zijn er bijvoorbeeld ook benzine jerrycans, waar naast benzine ook andere brandstoffen in opgeslagen kunnen worden. Bij Kruizinga vindt u onder andere 5 liter jerrycans, 10 liter en 20 liter jerrycans.

 

De jerrycans zijn gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij wit het meest bekend is. Bij het aanschaffen van de jerrycan is het belangrijk om te kijken waar u de jerrycan voor in wil zetten. Een jerrycan kan namelijk op bepaalde vlakken getest worden en daarvoor een specifiek keurmerk krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een UN-gekeurd jerrycan die geschikt is voor brandstof. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste jerrycan? Bekijk dan onze keuzehulp.

 

Vat, jerrycan of ton kopen? Kruizinga helpt u!

Kruizinga heeft een groot aanbod in vaten, jerrycans en tonnen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld als ondernemen de producten in grote aantallen aanschaffen. Kruizinga heeft al meer dan 60 jaar ervaring in opslag- en transportmiddelen, waardoor we kunnen garanderen dat we kwalitatieve producten afleveren. Meer hulp nodig bij het kiezen naar een geschikte vat? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten.


FAQ

Kan ik gebruikte vaten kopen bij Kruizinga?

Bij Kruizinga kunt u tweedehands vaten kopen. Deze vindt u wanneer u aan de linkerkant van de site filtert bij artikelindeling op “gebruikt”. Daarnaast verkopen we ook allerlei andere tweedehands producten. Meer hierover kunt u lezen op onze gebruikt pagina.

Wat zijn vaten en waar worden ze voor gebruikt?

Vaten zijn cilindrische containers die worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan: opslag, transport en distributie van vloeistoffen, poeders of andere materialen. Ze worden vaak gebruikt in industrieën zoals chemie, voedselverwerking en logistiek.

Hoe kan ik de levensduur van een vat verlengen?

Door een vat zorgvuldig te gebruiken en onderhouden wordt de levensduur verlengd. Reinig regelmatig, vermijd ruwe behandeling en houd ze op de juiste manier opgeslagen. 

Zijn er milieuvriendelijke opties voor vaten?

Er zijn milieuvriendelijke opties beschikbaar voor vaten. Denk hierbij aan herbruikbare vaten of vaten welke gemaakt zijn van recyclebare materialen. 

Welke soorten vaten zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten vaten, waaronder stalen vaten, kunststof vaten en vaten van roestvrij staal. Daarnaast variëren ze ook in grootte in capaciteit, afhankelijk van het gebruik. 

Zijn er regels voor het transport van vaten?

Ja, er zijn regels en voorschriften voor het transporteren van vaten, met name voor gevaarlijke stoffen. Controleer de nationale en internationale voorschriften voor veilig transport en zorg ervoor dat vaten voldoen aan de vereiste normen. 

Wat is het verschil tussen een drum en een vat?

Over het algemeen verwijzen de termen "drum" en "vat" naar vergelijkbare cilindrische containers voor opslag en transport. 

Wat is een UN-gekeurde vat?

Wanneer u gevaarlijke goederen wilt vervoeren in uw vaten moet u voor een UN gekeurde vat of jerrycan kiezen. Het UN-keurmerk geeft aan dat verpakkingen overeenkomen met een prototype dat voldoet aan de voorschriften.