Vind in 3 stappen uw geschikte magazijnbak!


In ons assortiment magazijnbakken komt u zowel nieuwe als gebruikte stalen of kunststof magazijnbakken tegen. Onze kunststof magazijnbakken zijn vrijwel allemaal levensmiddelecht, waardoor ze geschikt zijn voor steriele omgevingen en binnen de voedselindustrie. De bakken zijn leverbaar met een grijpopening, gesloten wanden, inklapbaar, met verdeelschotten of in combinatie met een wandpaneel of onze legbordstelling type 55. Maar hoe vindt u nou de geschikte magazijnbak? Dit wordt uitgelegd in de onderstaande 3 stappen.

 

Stap 1. Welke formaat en kleur magazijnbak is voor u geschikt?

Loop rustig door uw bedrijfsomgeving en bedenk welke artikelen er overzichtelijk bewaard moeten worden. Zijn het kleine of grote onderdelen die opslagen moeten worden? Zo hebben we vierkante magazijnbakken, maar ook rechthoekige magazijnbakken in het assortiment. Daarnaast is ook de hoogte bepalend voor het type magazijnbak dat voor u geschikt is.

 

A: Meet en bedenk hoeveel en wat voor onderdelen u wilt bewaren.

Zodra u kleine onderdelen wilt opslaan, zijn onze onderdelenbakken type 38-IB hiervoor geschikt. Gaat u grotere materialen opslaan zoals gereedschappen, dan raden we aan te kiezen voor onze 38-FPOM-60-W of 1068N.  

 

B: Beslis vooraf welke onderdelen u bij elkaar wilt bewaren. Wilt u gaan uitsorteren? Kies dan voor verschillende kleuren bakken, zodat u makkelijk de inhoud van elkaar kunt onderscheiden. Bij Kruizinga hebben we diverse kleuren in het assortiment zoals: blauw, groen, rood, grijs, zwart etc.

 

Tip! Wanneer u elektronische onderdelen moet opslaan of transporteren, is het verstandig om te kiezen voor ESD-Magazijnbakken. Deze bakken zijn altijd zwart van kleur en gemaakt van elektrostatisch geleidend kunststof. Zodat elektronische onderdelen beschermd zijn en niet kapot raken bij opslag of transport. Meer hierover kunt u lezen op onze pagina veilig werken met ESD transportmiddelen.

 

Stap 2. Kies uw geschikte magazijnbak uit.

Zodra u eruit bent wat de afmetingen van de bak moeten zijn of kleur kunt u verder met stap 2. Onderstaand laten we u een overzicht zien in welke omgeving de verschillende soorten magazijnbakken het meest gebruikt worden. Daarbij kunt u ook kiezen tussen nieuw en gebruikt. Heeft u enkel een efficiënte oplossing nodig, dan kunt u uitstekend kiezen voor gebruikte bakken. Komen de magazijnbakken in een steriele omgeving? Dan kunt u het beste kiezen voor nieuwe magazijnbakken.

 

Standaarduitvoeringen

Standaard magazijnbakken zijn bakken die halfopen zijn door een grijpruimte. De onderdelen die opgeslagen liggen in de bak, zijn daardoor makkelijk te pakken. Vaak worden deze bakken gebruikt binnen orderpick locaties. De standaard magazijnbakken zijn altijd stapelbaar, maar het is ook mogelijk om de bakken aan te schaffen in combinatie met een wandpaneel of legbordstelling.

 

kleine onderdelen bakken

Wilt u klein materiaal gaan opslaan zoals schroeven, bouten of overige onderdelen? Dan zijn onze onderdelen bakken hiervoor uitermate geschikt. De bakken zijn te combineren met een etikethouder of verdeelschot, waardoor meerdere onderdelen gemakkelijk in één bak geplaatst kunnen worden.

magazijnbakjes-standaard.png

 

 

Inklapbare magazijnbakken

Onze opvouwbare magazijnbakken worden veel gebruikt voor voorraad van klein materiaal of serviceonderdelen. Doordat de bakken inklapbaar zijn nemen ze geen overbodige ruimte in beslag en kunt u ze gebruiken op de momenten dat u ze echt nodig heeft.

 

inklapbare magazijnbakken

 

Volledig gesloten magazijnbakken

De gesloten bakkenzijn gemaakt van polypropyleen en bestand tegen de meeste oliën, zuren en logen. De bakken zijn temperatuurbestendig van -20°C tot +80°C, hebben een venster aan de voorzijde en een speciale bodem welke geluiddempend zijn op rollenbanen.

 

volledig gesloten magazijnbakken

 

Assortimentskasten

De kunststof ladekasten beschikken over talrijke indelingsmogelijkheden. De kasten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en de schuifladen zijn multifunctioneel te maken door tussenschotjes te gebruiken. De assortimentskasten kunnen losstaand geplaatst worden, maar zijn ook geschikt voor wandmontage.

 

 

assortimentkasten-magazijnbak.png

 

ESD magazijnbak kunststof

ESD staat voor Electro Static Discharge, in Nederlands: elektrostatische ontlading. Elektrostatische ontlading wordt meestal opgewerkt door wrijving en kan plaatsvinden in de vorm van een vonk. Onze ESD magazijnbakken kunststof beschermen producten welke gevoelig zijn voor elektronische ontladingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld printplaten. ESD-producten komen veel voor binnen facilitaire omgevingen, computerruimtes, ziekenhuizen en zorginstellingen.

 

esd magazijnbakken

 

Magazijnbakken van staal

Naast kunststof magazijnbakken heeft Kruizinga ook magazijnbakken van het materiaal staal in het assortiment. Deze stalen bakken zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar met verschillende oppervlaktebehandelingen. Denk hierbij aan: elektrolytisch verzinkt, gelakt en thermisch verzinkt. Wilt u weten welke oppervlaktebehandeling het beste bij u en uw werkzaamheden past, lees dan onze blog “hoe kiest u de juiste oppervlakte behandeling?”

 

magazijnbakstaal

 

Verrijdbare bakkenstelling en vaste bakkenstelling

Rollende bakkenstellingen welke voorzien zijn van 2 zijdes met verschillende kleuren bakken zijn een praktisch hulpmiddel voor bijvoorbeeld order picken. Door de wielen kunnen de onderdelen eenvoudig getransporteerd worden van de ene naar de andere locatie. Door de verschillende groottes houdt u een overzichtelijk overzicht binnen handbereik.

 

Daarnaast kunt u met de praktische vasten bakkenstelling uw magazijn praktisch en overzichtelijk inrichten. Zo creëert u een flexibele opbergruimte voor al uw materialen.

 

 

bakenstelling-magazijnbakken.png

 

Stap 3. Zonder accessoires is uw magazijnbak niet compleet

Er zijn verschillende accessoires die goed samengaan met een magazijnbak en voor nog meer overzicht zorgen in uw opslagomgeving. Zo kunt u een wandpaneel aanschaffen om de magazijnbakken aan te bevestigen en bieden we etiketten aan zodat u in één opslag kunt zien wat er in de magazijnbakken opgeslagen ligt. Om de magazijnbakken naar wens in te delen kunt u gebruik maken van verdeelschotten. Maak gebruik van een legbordstelling om zo een geordende magazijnstelling te creëren. Met bovengenoemde accessoires zorgt u gemakkelijk voor een overzichtelijke werkomgeving.