Afval scheiden bij bedrijven

Steeds meer bedrijven en ondernemingen werken aan het vereenvoudigen en faciliteren van afvalscheiding. De kunst zit hem in het toepassen van de juiste afvalbakken en -containers op de juiste plekken. Daarnaast is het duidelijk communiceren van de bestemde afvalsoort per afvalbak of -container belangrijk. Hoe u dit kunt doen en welke producten hierbij onmisbaar zijn, zetten we in deze blog voor u op een rij.

Gepubliceerd op 21 juni 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Waarom afval scheiden binnen uw organisatie?

Afval scheiden, ook wel afvalsortering genoemd, is een belangrijk onderdeel van duurzaam afvalbeheer. Waardoor het ook deel uitmaakt van uw duurzame bedrijfsvoering. Wanneer het afval wordt gescheiden, belandt al het afval dat uw organisatie genereert niet op één grote hoop. Tijdens het afvalscheidingsproces worden verschillende soorten materialen gescheiden voor hergebruik, recycling of andere verwerkingen.

 

Afvalsortering is belangrijk omdat het helpt de hoeveelheid afval die op stortplaatsen wordt gestort te verminderen, wat de impact op het milieu ervan verminderd. Hierdoor is er minder behoefte aan nieuwe grondstoffen en bent u bezig met het verduurzamen binnen uw bedrijfsvoering waardoor uw ecologische voetafdruk afneemt. Daarnaast wordt het verzamelen en verwerken van afval hierdoor ook een stuk minder rommelig. Dit is niet alleen voordelig voor uzelf, maar ook voor uw werknemers en bezoekers. 

 

Denk aan het milieu

Het is belangrijk om aan het milieu te denken door bijvoorbeeld te recyclen en alternatieve voor reisverkeer te vinden. De term verduurzaming komt steeds vaker voor, ook met het scheiden van afval draagt u hieraan bij.

 

Door te recyclen kunnen waardevolle grondstoffen worden behouden en verminderen we de druk op onze natuurlijke grondstoffen. Ook kan recycling helpen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Door bewust om te gaan met het afvalgedrag en te recyclen, kan uw organisatie bijdragen aan een duurzame toekomst.


Verschillende producten voor efficiënte afvalscheiding

Er zijn verschillende producten die afvalscheiding binnen uw organisatie kunnen faciliteren. Bij Kruizinga vindt u een breed aanbod aan producten voor het scheiden van afval. Denk hierbij aan: minicontainers in verschillende kleuren, afvalcontainers in verschillende kleuren en stickers voor afvalscheiding. Daarnaast zijn de containers en minicontainers ook nog met verschillende inhoudsmogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u bij Kruizinga containers kopen met een inhoud van 660 liter tot wel 1100 liter. Onze minicontainers zijn beschikbaar met volumes tussen 80 liter en 360 liter.

 

Een sticker voor afvalscheiding kan helpen bij het eenvoudig identificeren van de verschillende soorten afval. Er zijn verschillende soorten afvalscheidingsstickers verkrijgbaar. De stickers kunnen worden gebruikt om afvalcontainers te labelen en helpen bij het correct scheiden van afval. Bij Kruizinga vindt afvalscheidingsstickers voor blik, elektronica, GFT, glas, papier en karton, plastic, plastic en blik, recyclingslogo en restafval.

 

Afvalcontainers in verschillende kleuren

De verschillende kleuren van afvalcontainers kunnen per gemeente verschillen, maar over het algemeen gelden de volgende kleuren per afvalstroom:

Bruin of groen: GFT (groente-, fruit en tuinafval)

Grijs of zwart: restafval

Oranje: plastic en metalen verpakkingen

Groen: glas

Blauw: papier en karton

 

Het is belangrijk om binnen uw organisatie duidelijk te communiceren welke afvalbakken bedoeld zijn voor welke afvalsoort. Zo weten medewerkers waar ze hun afval moeten laten en kan afvalscheiding succesvol worden uitgevoerd. Dit kunt u gemakkelijk aangeven met bijvoorbeeld stickers, borden, foto's of kleurcodering.

 


Afvalbakken en containers van Kruizinga

Bij Kruizinga hebben we een ruim assortiment afvalbakken en containers in verschillende formaten, uitvoeringen en kleuren. Voor elke vorm van afvalscheiding kunt u wel een afvalcontainer vinden binnen ons assortiment. Hieronder ziet u een selecte van enkele van onze minicontainers en afvalcontainers in diverse kleuren. Zo krijgt u een beter beeld van de verschillende manieren waarmee u eenvoudig afval kunt scheiden binnen uw organisatie.

 


Vragen over afvalscheiding binnen uw organisatie?

Heeft u vragen over het scheiden van afval binnen uw organisatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen ons assortiment? Neem dan contact met ons op! Wij nemen graag de tijd om u van een informatief antwoord en een passend advies te voorzien. Bereik ons elke werkdag telefonisch op 088 533 15 55, stuur een Whatsapp bericht op +316 128 156 55 of mail naar sales@kruizinga.nl.