Samenwerking Deltion College en Kruizinga

24 maart 2021

Kruizinga.nl is een bedrijf die graag samenwerkingen wilt aangaan met externe en relevante partijen die ook in de branche online zijn van de opslag, transport en logistiek. Zo is ook de samenwerking tussen Deltion College en Kruizinga tot stand gekomen. Kruizinga steunt natuurlijk dit initiatief enorm, omdat de jeugd de toekomst heeft in de logistieke branche! Benieuwd naar het verhaal? Lees dan onderstaande blog.

Het is lastig om vanaf jongs af aan al te moeten beslissen wat jij later wil gaan doen, wie jij bent en waar je later wil gaan werken. Kruizinga.nl is totaalleverancier in opslag- en transportmiddelen en bevindt zich als organisatie in het middelpunt van de logistiek. Daarom vinden we het belangrijk om kennis te delen over hoe de opslag- en transportwereld in elkaar zit. In de blog geven we in samenwerking met Iwald Hovenga, senior leraar opslag- en transport, een visie op welk diverse banen er beschikbaar zijn in de logistieke wereld, waarom opslag- en transport belangrijk is en hoe de toekomst van de logistieke wereld eruit komt te zien.

 

In het kort over Iwald Hovenga, senior leraar opslag- en transport

Iwald Hovenga is 58 jaar en komt uit Dalfsen. Hij is werkzaam op het Deltion College in Zwolle als senior leraar opslag- en transport. In zijn eigen woorden zegt hij het volgende hierover: ‘Sinds het begin van deze eeuw ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik geef veel lessen over diverse vakken, maar alle vakken hebben betrekking op opslag- transport en logistiek. Naast het lesgeven, begeleid ik studenten op persoonlijk vlak en help ik hen met hun loopbaan. Verder ben ik betrokken bij het onderwijs en het bedrijfsleven zelf. Mijn vakgebied wordt gevoed door recente ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Door zelf contact te houden met het bedrijfsleven, kunnen we up-to-date les blijven geven. Ik bezoek bijvoorbeeld bedrijven en praat dan met begeleiders van de stagiaires.’’

 

Iwald Hovenga, senior leraar opslag- en transport aan het woord:
"Voordat ik ging werken als leraar bij het Deltion College, heb ik gewerkt als planner bij Phillips. Door interne opleidingen en mijn eigen ontwikkeling kwam ik erachter dat ik het fijn vond om mensen te begeleiden en hen te adviseren. Ik werkte bijvoorbeeld graag mensen in. Uiteindelijk hakte ik de knoop door om daadwerkelijk mijn passie te volgen en het onderwijs in te gaan. Met mijn open persoonlijkheid en duidelijkheid probeer ik studenten hun krachten te laten ontdekken!’

 


 

De samenwerking tussen Deltion College en Kruizinga.nl

Opslag- en transport is belangrijk voor de hele maatschappij, omdat het diverse sectoren met elkaar verbindt. Het is fijn om te weten dat ik mijn kennis kan delen en hiermee een steentje bij kan dragen aan de maatschappij. Tegenwoordig is het namelijk de norm om, nadat je iets besteld hebt, het zo snel mogelijk in huis te hebben. aldus Iwald.

 

Hij gaat verder: Kruizinga.nl en de opleiding opslag- en transport hebben beide te maken met logistiek. Kruizinga.nl is een grote werkgever, zeker in de regio. Het voordeel van een goede samenwerking tussen dit bedrijf en school is dat wij hierdoor veel en makkelijk studenten kunnen laten kennismaken met het vakgebied. Anderzijds is het een voordeel voor Kruizinga.nl dat zij wellicht hier voor een langere periode nieuwe medewerkers uit kunnen werven. Of het nu bij Kruizinga.nl is of bij een ander logistiek bedrijf, als leraar vind ik het belangrijk om aan mijn studenten mee te geven dat je daar moet gaan werken waar je gelukkig van wordt. Wanneer je die plek hebt gevonden en je jezelf steeds beter leert kennen is het belangrijk dat je laat zien wat je wel en niet kan.

Samenwerking Deltion College en Kruizinga!

 

 

 

De toekomst van opslag- en transport

Zowel voor Kruizinga.nl als het Deltion College is het lastig om van tevoren te bepalen hoe de logistiek er in de toekomst uit komt te zien. ‘In de afgelopen jaren wordt er steeds meer gelet op efficiency en effectiviteit. Zo wordt er steeds vaker van studenten verwacht dat zij flexibel inzetbaar dienen te zijn en hierdoor ook een hogere mate van verantwoordelijkheid krijgen.

 

Ook zien we dat bedrijven automatiseren. Vanuit het onderwijsperspectief moeten we daar dus ook steeds meer aandacht aan gaan geven. Zo doen we dat door meer aandacht te besteden aan het analyseren van processen. De vraagstellingen lijken makkelijk dan dat het in werkelijkheid is. Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten opslag- en transportmiddelen die ingezet kunnen worden, toch zal er altijd gekeken worden naar het kostenaspect. Je moet dus altijd kijken vanuit de kant van procesoptimalisatie. Denk aan vraagstellingen omtrent processen als: 1. Hoe gaat het dat het zo gaat? 2. Waarom gaat het zoals het gaat? 3. Hoe kan dit proces verbeterd worden?


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht