RTL-Z item Doe Maar Duurzaam bij Kruizinga.nl

16 oktober 2020

Voor het kanaal RTL Z, werd er bij Kruizinga.nl een item opgenomen voor het televisieprogramma Doe Maar Duurzaam. In deze aflevering laten we zien waarom Kruizinga.nl het belangrijk vindt om zich bezig te houden met het onderwerp duurzaamheid. Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het er achter de schermen aan toegaat op een draaidag? In deze blog lees je alles over hoe deze draaidag bij ons ging.

Veel mensen die werkzaam zijn op kantoor beginnen hun dag op deze manier. Waar je ook werkt, ieder bedrijf is uniek en verdient media-aandacht. Kruizinga.nl onderscheidt zich als leverancier van opslag- en transportmiddelen van concurrenten door steeds meer na te denken over het onderwerp duurzaamheid en de innovatieve mogelijkheden hiervan binnen zowel het bedrijf zelf als binnen de logistieke branche. Om onze kennis te delen en andere bedrijven te inspireren werd er een video-item gemaakt voor Doe Maar Duurzaam op RTL-Z. Maar hoe ziet zo’n draaidag er eigenlijk uit?

 

De voorbereiding

Voordat de draaidag van start kon gaan, werden er afspraken gemaakt over een aantal zaken met het mediabedrijf. Zo werd er zowel telefonisch als per mail gesproken over het budget, het draaiboek en de draaidag. Een draaiboek is een soort script voor de video. Hierin worden zaken als een voice-over, shots en tekst van de geïnterviewden alvast afgestemd. Op deze manier kan er op een draaidag snel en efficiënt gewerkt worden.

 

De draaidag

08:00 tot 10:00 - opstarten van de dag

Het kantoorpersoneel start om 08:00 bij Kruizinga.nl. We beginnen hier vaak met een kop koffie of een mok thee, even een praatje over het weekend, maar vervolgens verdwijnen we allemaal naar onze werkplekken toe.

 

Iris Pelgrim, Content Specialist bij Kruizinga.nl:

's Ochtends nam ik nog kort het draaiboek door met mijn collega Remco Brink. We bekijken op zo’n moment of bijvoorbeeld alles omtrent licht goed geregeld is. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we direct kunnen starten met filmen wanneer de video-specialisten arriveren bij Kruizinga.nl.

 

10:00 tot 10:30 - aankomst filmploeg en doorspreken script

De filmcrew, ingehuurd door een mediabureau, arriveert op locatie. Ze stellen zich netjes voor en vervolgens begint nogmaals de bespreking van het draaiboek. Wat hebben zij nodig? Waar willen zij beginnen met filmen?

 

In dit gesprek kwam naar voren rond welk tijdstip de geïnterviewden klaar moeten staan. Vervolgens werd dit aan hen doorgegeven.

 

  

10:30 tot 12:45 - interview en sfeerbeelden filmen

Er werd besloten om eerst een kleine rondleiding te geven van het terrein van Kruizinga.nl. Kruizinga.nl heeft twee grote hallen waar opslag- en transportmiddelen opgeslagen worden. Daarnaast is er ook een groot buitenterrein waar goederen gestald staan.

 

Ook de filmcrew had niet verwacht dat het zó groot zou zijn en daarnaast krijgen we ook te horen dat ze het leuk vinden dat we met een golfkarretje over het terrein kunnen scheuren.

 

12:45 tot 13:00 – bespreking en lunch


Nadat de interviews zijn afgenomen en er genoeg beelden geschoten zijn, besluiten we om nog kort een evaluatie te doen. Bij Kruizinga.nl weten we dat we er niet op een lege maag gewerkt kan worden en dus hebben we voor de filmcrew (en voor het personeel van Kruizinga.nl zelf) overheerlijke broodjes besteld. Zo eindigen we de draaidag.

 

Doe Maar Duurzaam en Kruizinga.nl

'Doe maar Duurzaam' is een televisieprogramma waar bedrijven de mogelijkheid krijgen om te spreken over ontwikkelingen en innovaties m.b.t. het onderwerp duurzaamheid. In de uitzending wordt er gesproken over de mogelijkheden die Kruizinga.nl biedt op het gebied van duurzaamheid.

 

Zo kan je als consument ervoor kiezen om gebruikte goederen aan te schaffen of is het mogelijk om te huren. Daarnaast is er ook een mogelijkheid dat Kruizinga.nl jouw overtollige opslag- en transportmiddelen koopt. Nieuwsgierig geworden naar het item? Klik hier rechts!

 

 

 

Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht