Alles over euronorm stapelbak 38-IC!

17 november 2020

Kunststof stapelbakken zijn er in vele diverse kleuren, formaten, types en materialen. Reeds hebben we ons assortiment stapelbakken gemaakt van kunststof uitgebreid met het type 38-IC. Dit is een euronormbak, standaard geleverd met een uitklapbare venster aan de voorzijde. Maar wat zijn nog meer voordelen van dit type bak en in welke omgeving worden deze bakken nou vaak toegepast? Benieuwd geworden? Lees dan onderstaande blog.

Wanneer je jouw magazijn of werkplek moet herorganiseren, kan het zijn dat je niet goed weet hoe je dit moet aan pakken. Vaak heb je grote en kleine materialen ongeorganiseerd rondslingeren en kan je deze niet goed terugvinden. Om dit probleem op te lossen, kan je gebruikmaken van stapelbakken. Stapelbakken zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor deze eigenlijk inzetbaar zijn in iedere omgeving. Toch blijkt men vaak niet goed te weten dat het belangrijk is om van tevoren goed na te denken over welke stapelbak je moet aanschaffen. In deze blog vertellen we je meer over type 38-IC stapelbakken van Kruizinga.nl!

 

Over euronorm bakken in het algemeen

Stapelbak type 38-IC is een voorbeeld van een euronorm bak. Euronorm bakken zijn bakken die een gestandaardiseerde maatvoering hebben en dit is tevens ook Europees afgesproken. Een basismaat van een euronorm is een bak van 600 x 400 mm.

 

Op basis van deze basismaat zijn ook de andere maten afgestemd. Denk hierbij aan een bak van 400 x 300 mm of een bak van 800 x 600 mm. Het voordeel van deze afgestemde bakken is dat deze daardoor makkelijk en overzichtelijk op pallets of rolcontainers vervoerd kunnen worden.

 

Wat is een type 38-IC stapelbak?

Een type 38-IC stapelbak is een nieuw product in het assortiment van Kruizinga.nl! Deze stapelbak is gemaakt van het materiaal polypropyleen. Polypropyleen is een materiaalsoort die bestand tegen oliën en zuren. Doordat het materiaal goed tegen externe factoren kan, komt het product ook voor in veel verschillende toepassingen, maar later hier meer over.

 

De type 38-IC stapelbakken zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar bij Kruizinga.nl. Naast dat de bakken euronorm afmetingen hebben, variëren de bakken ook in hoogte. Het assortiment van Kruizinga.nl bevat o.a. kleine bakken van 170 mm, middelmatige bakken van 220 mm en grotere bakken van 320 mm. Hierdoor kan je zowel grotere als kleinere items in de bakken stoppen.

 

De type 38-IC stapelbak heeft 3 dichte wanden en 1 open wand. De open wand is tevens een klep, waardoor je makkelijk goederen uit de bak kan halen wanneer de bakken opgestapeld zijn. Mocht je bijvoorbeeld een extra product uit het magazijn moeten halen voor een klant, dan kan je dit snel en efficiënt doen. De type 38-IC stapelbakken zijn met een rood, geel en blauw kenmerk te koop. Hierdoor kan je voor jezelf een systeem bedenken voor het type goederen.

 

 

 

Waar komen type 38-IC stapelbakken voor?

Zoals eerdergenoemd zijn de type 38-IC stapelbakken gemaakt van het materiaal polypropyleen, waardoor deze tegen veel externe factoren kan. Daarnaast is de bak ook levensmiddelengeschikt, wat inhoudt dat ook voeding opgeslagen kan worden in de bakken zonder dat de bakken schadelijke stoffen afgeven. Ook zijn de bakken temperatuurbestendig van -20ºC tot +80ºC.

 

Doordat de bakken zo sterk zijn, zijn ze veel te vinden in bijvoorbeeld de opslag van restaurants of andere horecagelegenheden. Ze kunnen de bakken immers opslaan in bijvoorbeeld koelingen en hier gemakkelijk en snel etenswaren uithalen wanneer deze nodig zijn.

 

Verder komen de type 38-IC stapelbakken ook voor in bijvoorbeeld schuren van particulieren. De bakken bieden namelijk de perfecte mogelijkheid om kleine gereedschappen of materialen in op te slaan.

 

Maar daarnaast is het ook een veelgebruikt product binnen magazijnen of werkplaatsen. Vaak worden de bakken gebruikt in combinatie met een legbordstelling of een onderwagen zodat de bakken mobiel inzetbaar zijn.


Benieuwd naar andere mogelijkheden van de type 38-IC stapelbak? Neem dan contact op met onze experts. We zijn we telefonisch bereikbaar op 088 533 15 55, per e-mail; info@kruizinga.nl, klik hier om het contactformulier in te vullen of stel een vraag via de Chat of Whatsapp +31612815655.


Lees meer..

Wist u dat wij ook opkopen?

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Altijd een opgeruimde werkplek? Lees de tips

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

16 januari 2023

Lees het volledige bericht