Het 'nieuwe' nieuw: gebruikte materialen

7 februari 2022

Binnen het bedrijfsleven is er sprake van gebrek aan kennis over de recyclebaarheid van verschillende materialen, zoals staal, kunststof en aluminium. Materialen waarvan opslag- en transportmiddelen gemaakt kunnen worden. Vaak worden kostbare materialen ongesorteerd weggegooid, terwijl deze vaak nog geschikt zijn voor hergebruik. Uit onderzoek is gebleken dat er nog te weinig bedrijven gebruik maken van de verschillende mogelijkheden om circulair om te gaan met opslag- en transportmiddelen.

Circulariteit is de toekomst

Het is belangrijk dat we blijven kijken naar de kwaliteit van materialen wanneer we nieuwe producten aanschaffen. Zo zorgen we ervoor dat we de juiste middelen aanschaffen die, wanneer ze niet meer nodig zijn, voor andere partijen nog bruikbaar zijn of gerecycled kunnen worden. Een volledig circulaire economie is waar we in 2050 willen zijn, maar om dat te bereiken zal er meer aandacht gegeven moeten worden aan dit onderwerp. Veel mensen denken dat circulariteit bestaat uit recycling, maar het is veel meer dan alleen dat.

Er zijn verschillende manieren waarmee u kunt bijdragen aan een circulaire economie. Zoals hiervoor al benoemd is het hergebruiken van producten vaak een betere optie dan veel mensen verwachten. In de meeste gevallen zijn producten die voor de één overtollig zijn, voor de ander nog zeer geschikt om te gebruiken. Hierdoor wordt de levensduur van materialen verlengt, bespaart u kosten op een investering en zijn er minder grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe opslag- en transportmiddelen. Naast het hergebruiken van middelen, is het huren hiervan ook vaak een passende optie. Zeker wanneer u slechts tijdelijk extra capaciteit nodig hebt. Bij Kruizinga.nl is een groot deel van ons assortiment verkrijgbaar in de verhuur. Wanneer u kiest voor gehuurde producten komt u niet voor de keuze te staan of het overtollig raakt, want u levert ze weer in waardoor ze geen onnodige ruimte innemen.

 

Uw overtollige materialen

Bij het vervoeren en opslaan van goederen, levensmiddelen en andere zaken zijn verschillende opslag- en transportmiddelen nodig. Vaak worden deze middelen langere tijd gebruikt, maar in sommige gevallen ook maar tijdelijk. In dit geval zien we vaak dat ze op het bedrijventerrein blijven staan en onnodig ruimte innemen. Bedrijven kunnen hierop inspelen door de overtollige materialen om te zetten in verdiensten. Deze materialen kunt u bijvoorbeeld aan Kruizinga.nl aanbieden, zodat wij met deze nog in goede staat producten kunnen verhuren of kunnen verkopen voor hergebruik. In tijden als deze proberen bedrijven op verschillende manier de kosten zo laag mogelijk te houden. Het aanschaffen en aanbieden van gebruikte materialen kan hierin een positieve bijdrage leveren.


Bij Kruizinga.nl vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan duurzaamheid en circulariteit. Om een circulaire economie verder in gang te zetten is aandacht en kennis nodig en daarom vertellen wij u graag over de verschillende mogelijkheden. Wilt u meer informatie, bent u op zoek naar gebruikte materialen of wilt u uw overtollige materialen aanbieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Lees meer..

Aanrijdgevaar: risico's en preventie

26 september 2023

Lees het volledige bericht

Alles wat u moet weten over Europallet afmetingen

14 september 2023

Lees het volledige bericht

Landelijke arbeidsinspectie controle: Waar moeten distributiecentra op letten?

13 september 2023

Lees het volledige bericht