Hoe kiest u het juiste type stapelrack?

Kies voor stapelracks wanneer u flexibele opslag nodig heeft. Met stapelracks heeft u de ruimte om uw opslagmogelijkheden aan te passen wanneer u dat wilt. We hebben meerdere soorten. Ontdek welke stapelracks u nodig heeft.

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Waarom kiezen voor een stapelrack?

Stapelracks, ook wel stapelrekken, euroracks, manuracks of mobiele racks genoemd, worden in veel verschillende omgevingen gebruikt. Ze zijn zowel binnen- als buiten te gebruiken. Het voordeel van een stapelrack is de flexibiliteit. En wanneer je de racks niet nodig hebt, nest je ze snel in elkaar. Dan nemen ze weinig ruimte in.

 

Daarnaast breidt u de stapelracks eenvoudig uit met verschillende toebehoren, zoals bodemplaten, wielen of zijwanden. Zo vergroot u direct de functionaliteit van de racks.

 


Welke soorten stapelracks zijn er en wat zijn de mogelijkheden?

Binnen de categorie stapelracks zijn meerdere soorten met verschillende functies en mogelijkheden. Om een goede keuze te kunnen maken welk type stapelrack voor u geschikt is, hebben we voor u een overzicht met de soorten stapelracks gemaakt. Met de mogelijke inzetbaarheid. 

 

Stapelrack met en zonder TÜV certificering - Europallet formaat

Deze mobiele stapelracks gebruikt u als flexibele mobiele stelling. De stapelrack neemt niet veel ruimte in omdat u de hoogte ingaat met rongen. De racks hebben standaard europalletafmetingen en zeer geschikt voor het opslaan en transporteren van europallets.

 

De stapelrekken zijn verkrijgbaar in meerdere formaten. Zo heeft u bijvoorbeeld een rack waarop u tot drie pallets kan plaatsen. Dit zijn de afmetingen (LxBxH) en de type stapelracks: 
1200 x 800 x 385 mm (87303) 
2450 x 1110 x 300 mm (87304)

3200 x 1280 x 300 mm (87305)

 

stapelrack mobiel

 

En werkt u met ISO, NEN of EN normeringen? Kies dan voor een TÜV gecertificeerd stapelrack om er zeker van te zijn dat u compliant bent met de wettelijke normen. 

Binnen het assortiment mobiele stapelracks zijn er tal van mogelijkheden. Denk aan formaat, afwerking of gebruiksmogelijkheden. 

 

vaste constructie

Stapelrack - vaste constructie

Bent u op zoek naar meer stevigheid en gebruiksgemak? Dan zijn de stapelracks met een vaste constructie de ideale oplossing. Deze rekken hebben geen extra toebehoren nodig en zijn gemakkelijk stapelbaar door de stapelnokken op de vier hoeken.

 

Voor zowel binnen als buiten zijn de vaste stapelrekken een handige aanvulling. Wanneer u te maken heeft met seizoen pieken, kunt u met deze stapelracks snel extra opslagcapaciteit creëren. De vaste constructierekken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en hoogtes.

 

 

 

Big-bag rack

Slaat u grondstoffen, afval of goederen op in vormvaste big-bag zakken? Met Big-bag rekken slaat udeze materialen een stuk makkelijker én veiliger op. En kunt de zakken stapelen. Het onder- en bovenstel van de big-bag racks zijn geschikt voor rongen, zodat u zelf de hoogte van de rekken bepaalt. 

 

De big bag rekken van Kruizinga.nl kenmerken zich door de grote draagkracht, stevige constructie en  insteeksloffen voor het verplaatsen met een heftruck en de stapelnokken. 


 

bigbag-rack

 

bandenopslag

 

Stapelracks - Bandenopslag

Bespaar ruimte in uw garage of werkplaats met onze rekken voor bandenopslag. De bandenrekken zijn ideaal wanneer u de winter- en zomerbanden wilt opslaan. Wilt u liever een bandenstelling samenstellen, zodat deze geheel naar wens past in uw opslagomgeving? Met onze stellingconfigurator stelt u gemakkelijk een ontwerp samen.

 

 

Verhoog gebruiksgemak met toebehoren

U verhoogt de efficiency van de stapelracks met de verschillende toebehoren. U verbetert het gebruiksgemak en de veiligheid. Naast de rongen die gebruikt worden om de hoogte van de stapelrekken te bepalen, zijn er meer mogelijkheden om een stapelrack geheel naar wens te maken. Denk bijvoorbeeld aan afdekplaten van hout of kunststof, waarmee u de bodem van de rekken dicht kunt maken.

 

Ook de zijkanten graag afgesloten? Met onze zij- en achterwanden slaat u uw goederen nog veiliger op. Andere mogelijke toebehoren zijn insteekbeugels voor het verplaatsen van stapelracks met een heftruck of wielen om je rack compleet mobiel te maken.

 

rongen stapelrack

 

 


 

Nieuw, gebruikt, huur of maatwerk

Onze stapelracks kunt u op verschillende manieren aanschaffen. Zo heeft u naast het kopen van nieuwe rekken, ook de mogelijkheid om gebruikt te kopen. Door te kiezen voor gebruikte stapelracks kunt u tot wel 70% besparen in vergelijking met een nieuw variant.

 

Heeft u behoefte aan flexibiliteit op het gebied van opslag? Dan kunt u bij Kruizinga.nl ook stapelrekken huren. Zo speelt u makkelijk en snel in op bijvoorbeeld seizoensdrukte. Zonder grote investeringen. En wanneer de drukte voorbij is, levert u de stapelracks weer in. Dat geeft ruimte in uw magazijn.
 

Heeft u speciale wensen? Dan kunnen wij voor u ook stapelrekken op maat maken. Zo weet u zeker dat u uw opslagruimte optimaal en efficiënt  benut. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten en bespreek wat de mogelijkheden zijn.