Industrieel: stoer, robuust en natuurlijk

2 september 2021

Industrieel. Een woonstijl die momenteel nog steeds erg populair is en op vele manieren wordt toegepast. Niet alleen bij mensen thuis, maar ook in horecagelegenheden, winkels en op evenementen. Wist u dat met échte en gebruikte materialen u nog sneller deze sfeer in uw omgeving creëert? Ook bij Kruizinga.nl vindt u hiervoor geschikte producten.

Wat is een industriële stijl?

Al gauw wordt een bepaalde sfeer van een ruimte gezien als industrieel, want ja, iedereen heeft dat toch tegenwoordig? Toch is dat niet zo, maar wat is dat wel precies een industriële inrichting? De stijl is in New York ontstaan toen oude fabrieken die niet meer in gebruik waren, tijdelijk werden omgebouwd tot appartementen. De oude materialen zoals hout, staal, beton en metaal waren kenmerkend voor deze fabrieken en werden zoveel mogelijk behouden en dus zichtbaar. Deze elementen zijn daarom allemaal terug te zien binnen deze stijl.

 

Creëer zelf een industriële sfeer.

Misschien vraagt u zich nu af hoe u zelf op vrij simpele wijze deze sfeer kunt aanbrengen in uw eigen omgeving. Of het nu gaat om een bedrijfslocatie, een evenement, horecagelegenheid of uw eigen woonkamer, met een aantal simpele stappen heeft u in no-time uw eigen draai gegeven aan deze stijl.


Stap 1 | Laat minimaal één van de basismaterialen terugkomen

Zoals u hierboven heeft gelezen, kenmerkt deze stijl zich door materialen zoals hout, staal, beton en metaal. Het zijn elementen die vaak functioneel van aard zijn, met een rauw en robuust uiterlijk. Om de industriële sfeer nog meer te versterken, wordt er vaak voor gekozen de materialen met elkaar te mixen. 

Kies minimaal één van bovenstaande elementen om duidelijk terug te laten komen in uw gekozen omgeving. Ga bijvoorbeeld voor een echte stenen of betonlook muur of kies voor meubelen van hout of metaal. Deze grote elementen vormen de basis voor de industriële look, welke vervolgens met decoratieve materialen verder aangekleed kan worden.


Stap 2 | Maak gebruik van reeds gebruikte materialen

Om een échte, robuuste industriële look te creëren, kunt u het beste vintage producten kiezen. Deze producten stralen de leefbaarheid uit die de industriële sfeer nodig heeft en zoals het ooit ontstaan is. Bij Kruizinga.nl vindt u een ruim aanbod op het gebied van gebruikte materialen. Deze materialen zijn nog zeer geschikt voor een tweede leven in de functie waarvoor ze bedoeld zijn, maar kunnen dus ook prima worden gebruikt voor andere doeleinden. Door vintage producten toe te voegen, creëert u meer sfeer aan de vrij koele basis. Om u inspiratie te geven hoe u het beste industriële middelen sfeervol kunt inzetten, hebben we hieronder een aantal inspiratietips op een rij gezet.

 

stalen vat bloemen  bankje

 

Stalen vaten en -stapelbakken

De stalen vaten en de stalen stapelbakken kunnen beide gebruikt worden als plantenbakken. De stalen vaten worden vooral bij horecagelegenheden gebruikt om de terrassen met bloemen en planten aan te kleden. Ook de stalen stapelbakken kunnen worden gebruikt om planten en bloemen in te zetten, maar, zoals u kunt zien op de foto, worden er ook andere creatieve uitvoeringen bedacht. Het voordeel van de stalen producten is dat ze zeer geschikt zijn voor buiten en daarom dus veel buiten te zien zijn.

 

 

 

palletbank  palletbed

 

Pallets

Pallets worden tegenwoordig op veel manieren gebruikt en verwerkt in dagelijkse benodigdheden. Zo worden er onder andere bedden, tafels en loungebanken van gemaakt. Uw eigen creativiteit kunt u kwijt in de eindeloze mogelijkheden op het gebied van ontwerp en uitvoering, waardoor u een unieke eyecatcher kunt maken.

U kunt kiezen voor de ‘’traditionele’’ houten pallet, maar ook de stalen en kunststof versie van pallets passen zeer goed binnen de industriële stijl. En omdat ze minder vaak gekozen worden dan de houten pallets, misschien wel nóg unieker.

 

 

 

munistiekistje  munitiekist plant

 

Munitiekistje

Een munitiekistje, ook wel legerkistje genoemd, wordt vooral gebruikt voor het toevoegen van sfeer. Afhankelijk van de grote is het een prima opslagmiddel en dus functioneel, maar veelal wordt het gezien en gebruikt als decoratie. De kistjes worden bijvoorbeeld gepresenteerd met planten erin of met andere kleine decoratieartikelen erop.

 

 

 

legbordstelling  lockerkast

 

Lockerkasten en legbordstellingen

Lockerkasten zijn niet alleen een praktisch hulpmiddel voor in uw café, op uw evenement of in uw huis, maar stalen lockers dragen ook bij aan de juiste sfeer. Ze hebben een stoere uitstraling door het stalen of metalen materiaal. Een ander product wat zowel praktisch als sfeer gevend is, zijn de legbordstellingen. U kunt in deze stellingen veel opslaan, maar passen qua uitstraling perfect in het beeld.

 

 

 

magazijnbak kastje  kastje magazijnbakken

 

Stalen magazijnbakken

De stalen magazijnbakken kunnen op verschillende manieren een passende toevoeging zijn binnen de industriële sfeer. Gebruik ze als wandkastje met kleine accessoires erin of maak uw eigen kast voor veel opslagruimte.

 

 

 


Stap 3 | Kies de juiste verlichting

De basis is klaar, sfeerelementen en decoratie zijn toegevoegd, dan is het tijd voor het kiezen van de juiste verlichting. Met de juiste verlichting brengt u nog meer sfeer in uw ruimte. Vaak wordt er gekozen voor lampen van metaal of staal met een warme kleur verlichting om de koele kleuren en materialen sfeervoller te laten ogen.


Tijd om aan de slag te gaan!

Met bovenstaande tips heeft u een perfecte basis om aan de slag te gaan. Met slechts een paar kleine wijzingen kunt u grote resultaten boeken. Bij Kruizinga.nl bent u aan het juiste adres voor gebruikt (vintage) materialen. Of u nou een particuliere of b2b klant bent, wij helpen u graag met het vinden van de juiste producten. 

 

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht