Alles voor de (professionele) klusjesman tijdens de lockdown!

Of je nu een doe-het-zelver bent (iemand die zelf allerlei klusjes opknapt) of een professionele klusjesman, je kan bij jouw taken altijd extra professionele hulpmiddelen gebruiken! In deze blog kom je hier alles over te weten.

Gepubliceerd op 20 januari 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Het assortiment van Kruizinga.nl voor de doe-het-zelver en professionele vakman!

Sportscholen dicht, horeca dicht en winkels dicht: wat ga jij doen met jouw vrije tijd? Nu borrelen met vrienden er voor jou niet in zit en je veel thuiszit is het een hele goede mogelijkheid om in of rondom huis aan de slag te gaan. Veel goederen kunnen jouw processen makkelijker en sneller laten verlopen. Zo kan jij deze coronaperiode een professionele doe-het-zelver worden! Lees hier welke taken jij als doe-het-zelver kan uitvoeren!


Trappen, ladders, steigers en meer om in de hoogte te werken

Of je nu net in een nieuw appartement woont óf dat je al jarenlang in hetzelfde vertrouwde huis woont, in de meeste gevallen is er altijd wel een plek in huis die opgeknapt kan worden. Zo is het belangrijk om het schilderwerk voor zowel de buiten als de binnenkant van het huis op orde te hebben, omdat verf ook een soort beschermmiddel is tegen vuil of stof. Hierdoor blijft het huis langer mooi. Naast dat het verven van je huis ervoor kan zorgen dat muren beschermd worden tegen vuil of stof, kan je ook eens voor een andere kleur in huis kiezen. Tijdens lockdown zijn we namelijk thuis te vinden en dus zal het ook een leuke optie zijn om de interieurkleur in huis te veranderen.

 

Er zijn verschillende voordelen te benoemen voor iemand die zijn eigen huis gaat schilderen. Zo is de kans groot dat je meer verschillende kleuren durft uit te proberen, terwijl een schilder alleen zal schilderen met de gekozen kleur. Over het algemeen zijn we door de lockdown veel meer thuis, waardoor je wellicht op dit moment wél tijd kan vrijmaken om alles zelf te gaan schilderen. Dit zal behoorlijk in kosten schelen dan wanneer je een schilder in zal huren. Een andere afweging die je kan maken is om een schilder in te huren. Hij of zij is opgeleid in het specifieke vakgebied, waardoor de finishing touch wellicht beter zal zijn. Klim dus zelf of laat een schilder op een vouwladder, reformladder of kamersteiger staan, schilder met passie en geniet van jouw (goed afgewerkte) droomhuis!

 


Creëer overzicht met stellingen en magazijnbakken

Naast dat je spullen kan opknappen of afval weg kan gooien, kan je ook minder chaos krijgen door spullen op te ruimen en hiermee overzicht te creëren. Het is opmerkelijk dat de schuur van vele mensen niet geordend is. Dit probleem kan je makkelijk oplossen door gebruik te maken van een legbordstelling waarin kunststof magazijnbakken zich in bevinden. Kunststof magazijnbakken zijn relatief goedkoop om aan te schaffen en kunnen variëren in grootte, waardoor het een oplossing biedt voor velen. Mocht je geen legbordstelling willen aanschaffen, dan is een wandpaneel ook een goede mogelijkheid. Een wandpaneel vestig je aan de wand, waardoor je ruimte creëert in jouw omgeving.

 


Je gereedschap ordenen met een gereedschapskoffer of wandpaneel

Herken jij dat moment dat je thuis zit en langzaam je begint te irriteren aan de chaos om je heen? Dan is het tijd om je troep op te knappen of weg te doen. Met troep bedoelen we uiteraard niet alleen afval zoals verstopte snoeppapiertjes of stof in het huis. Nee, met troep bedoelen we óók spullen die een tweede leven kunnen gebruiken. Zo vind je vaak in je kast een kapot kledingstuk, waarvan het makkelijk is om deze naar een kledingmakerij te brengen om er zo nieuw leven in te blazen. Zo kan je weer volop genieten van dit product!

 

Andere voorbeelden zijn een tafel of een kastje die een schroefje missen, skeelers van jouw kinderen die gemaakt moeten worden of een televisie die kapot is. Vaak is het mogelijk om deze spullen te repareren, waardoor ze nog een langere tijd mee kunnen. Je kan dit zelf doen door bijvoorbeeld een transportkoffer in huis te hebben met kleine onderdelen als schroeven. Verder kan je gebruik maken van een werktafel, zodat je hier veilig aan kan werken. En om overzicht te behouden kan je gereedschap die je hiervoor wil gebruiken op een wandpaneel vestigen. Mocht een product niet meer te redden zijn en toch echt als ‘troep’ gezien kunnen worden, kies er dan voor om de troep weg te gooien in een minicontainer.

  

Inspiratie opgedaan? Klik hier om alle goederen te vinden voor de doe-het-zelver!


Dit vindt u misschien ook interessant