Kruizinga verduurzaamt door implementatie van LED verlichting

Waarom zijn wij overgestapt op duurzame LED verlichting in ons magazijn. Omdat LED verlichting duurzamer is en voor beter licht zorgt. Is LED verlichting ook geschikt voor uw omgeving. Ontdek het direct

Gepubliceerd op 12 februari 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Van heftruckmedewerker tot aan inpakkers, verschillende mensen zijn aan het werk in het magazijn. Maar stel je voor dat je op een heftruckwagen zit en jij jouw naaste collega niet ziet inpakken? Hopelijk loopt het in het genoemde voorbeeld goed af. Neem als organisatie- of bedrijf het heft in eigen handen en minimaliseer dit soort gevaren door goed licht te plaatsen in een magazijn.


Wat is LED verlichting?

LED staat voor Light Emitting Diode. Een diode kan gezien worden als een soort blokje waar elektriciteit doorheen stroomt. Wanneer er stroom door dit component gaat, wordt er licht uitgestraald. Dit type verlichting zien we steeds meer in magazijnen doordat het een zeer geschikt product is voor panden met hoge plafonds en weinig daglicht.

 

Men kan uit verschillende soorten kleuren LED verlichting kiezen. Met betrekking tot wit licht kan er een keuze gemaakt worden uit neutraal-wit of koud-wit. Men kiest het vaakst voor neutraal-wit. Omdat dit een fijne verfrissende kleur is zijn etiketten goed te lezen. Hoewel koud-wit meer op daglicht lijkt, wordt het vaak als te ijzig gezien in een magazijn.

 

 

LED_week6_blog_2.jpg

LED verlichting in het magazijn van Kruizinga

Als totaalleverancier in opslag- en transportmiddelen, konden wij ook niet achterblijven in de ontwikkeling naar duurzame LED verlichting. Daarom zijn we in oktober/november 2020 overgegaan op LED verlichting in het grote magazijn. Omdat de wanden van dit magazijn heel hoog zijn. Goederen staan hier gestapeld opgeslagen.

 

 

Elbert Plette, logistiek manager bij Kruizinga.nl, geeft aan dat het een logische keuze was om de overstap te maken.

’Er was al een behoorlijke tijd slecht licht in de hal. Uiteraard kon hier ook veiliger in gewerkt worden, maar het kon verbeterd worden. Met de LED verlichting is er veel beter licht, waardoor medewerkers meer kunnen zien’’.

 

Naast dat goed licht een belangrijk argument was, is er ook gekeken naar het duurzaamheidsaspect. LED verlichting is duurzamer dan andere soorten verlichtingen omdat:

- de lamp meer branduren heeft, oplopend tot wel 50.000 branduren

- het licht gerecycled kan worden waardoor er minder afval is 

- u bespaart op energiekosten.

 

Wél is LED duurder in aanschaf dan andere type LED verlichtingen, maar dat heft zich op omdat het langer meegaat.

 


Toekomstige verbeteringen 2021 in het magazijn van Kruizinga

‘’Meegaan met de tijd is belangrijk. Veranderingen doorvoeren zijn daarom belangrijk. Naar mijn idee kunnen er altijd verbeteringen plaatsvinden, in 2021 zijn er nog een aantal zaken verbeterd’’, aldus Elbert Plette, Logistiek Manager bij Kruizinga.nl.

 

Filters voor schonere lucht

Kruizinga.nl zal zeer waarschijnlijk in 2021 meer investeren in filters om schonere lucht te creëren. Door deze filters kunnen stofdeeltjes beter eruit gefilterd worden, waardoor medewerkers aan het werk zijn in een omgeving met minder stofdeeltjes. Uiteraard zal een betere lucht beter zijn voor de gezondheid van de medewerkers. 

Grote nieuwe scanners

Verder zal er mogelijk geïnvesteerd worden in een grote nieuwe scanner om transport aan te melden. Met deze verbetering zullen medewerkers sneller en efficiënter pallets kunnen meten en wegen. Wanneer er overheen gereden wordt met bijvoorbeeld een pomp- of palletwagen, dan zal automatisch dit gescand kunnen worden.

Nieuwe heftrucks

In 2021 zal er mogelijk ook geïnvesteerd worden in nieuwe heftrucks. Enerzijds zal deze mogelijke investering gedaan worden doordat een aantal heftrucks dit jaar worden afgeschreven. Anderzijds is de aanhoudende drukte in het magazijn ook een reden. Hierdoor zal er namelijk meer personeel ingeschakeld moeten worden.

Interne veranderingen

Tot slot zal ook intern het magazijn opnieuw ingedeeld moeten worden. De inpakafdeling zal verplaatst en vergroot worden. Daarnaast zullen er ook meer units met computers worden. Door hierin te investeren kunnen meer mensen tegelijkertijd werken wat de efficiency en snelheid van processen verbeterd op de werkvloer. 

 

Voorbeeld van LED verlichting bij Kruizinga.nl!

Voorbeeld van LED-verlichting bij Kruizinga.nl!

 


Dit vindt u misschien ook interessant