Kruizinga verduurzaamt door implementatie van LED verlichting

12 februari 2021

In deze blog geven we je een update over de verlichting in het magazijn van Kruizinga.nl. Kruizinga.nl is in 2020 overgestapt op LED verlichting. Dit is duurzamer en zorgt voor beter licht. Lees snel verder!

Van heftruckmedewerker tot aan inpakkers, verschillende mensen zijn aan het werk in het magazijn. Maar stel je voor dat je op een heftruckwagen zit en jij jouw naaste collega niet ziet inpakken? Hopelijk loopt het in het genoemde voorbeeld goed af. Als organisatie- of bedrijf kan je het heft in eigen handen nemen en dit soort gevaren minimaliseren door goed licht te plaatsen in een magazijn.


Wat is LED verlichting?

LED staat voor Light Emitting Diode. Een diode kan gezien worden als een soort blokje waar elektriciteit doorheen stroomt. Wanneer er stroom door dit component gaat, wordt er licht uitgestraald. Dit type verlichting zien we steeds meer in magazijnen doordat het een zeer geschikt product is voor panden met hoge plafonds en weinig daglicht. Men kan uit verschillende soorten kleuren LED verlichting kiezen. Met betrekking tot wit licht kan er een keuze gemaakt worden uit neutraal-wit of koud-wit. Men kiest het vaakst voor neutraal-wit, omdat dit een fijne verfrissende kleur is, waardoor men goed etiketten kan lezen. Koud-wit daarentegen lijkt meer op daglicht, maar wordt vaak als te ijzig gezien in een magazijn.

 

LED_week6_blog_2.jpg

LED verlichting in het magazijn van Kruizinga.nl

Ook Kruizinga.nl, totaalleverancier in opslag- en transportmiddelen, kon niet achterblijven in de ontwikkeling van een traditionele vorm van verlichting zoals een gloeilamp naar verlichting als LED. In oktober / november 2020 maakte Kruizinga.nl de overstap naar LED verlichting in het grote magazijn. De wanden zijn meters hoog, omdat hier veel goederen gestapeld worden opgeslagen. Elbert Plette, logistiek manager bij Kruizinga.nl, geeft aan dat het een logische keuze was om de overstap te maken.

 

Elbert Plette, logistiek manager bij Kruizinga.nl

‘’Er was al een behoorlijke tijd slecht licht in de hal. Uiteraard kon hier ook veiliger in gewerkt worden, maar het kon verbeterd worden. Met de LED verlichting is er veel beter licht, waardoor medewerkers meer kunnen zien’’.

 

 

 

Naast dat goed licht zelf een belangrijk argument was, is er ook gekeken naar het aspect duurzaamheid. Het is namelijk zo dat LED verlichting duurzamer is dan andere soorten verlichtingen om verschillende redenen. Ten eerste hebben dit type lampen meer branduren. Het aantal branduren kan namelijk oplopen tot maar liefst 50.000 branduren! Ten tweede is dit type verlichting duurzamer doordat het gerecycled kan worden. Hierdoor maak je minder snel afval. Tot slot is LED duurzamer omdat je kan besparen op energiekosten. Wél is LED duurder in aanschaf dan andere type LED verlichtingen, maar door de jaren heen.

 


Toekomstige verbeteringen 2021 in het magazijn van Kruizinga.nl

‘’Meegaan met de tijd is belangrijk. Veranderingen doorvoeren zijn daarom belangrijk. Naar mijn idee kunnen er altijd verbeteringen plaatsvinden, in 2021 zullen er (hopelijk) nog een aantal zaken veranderen’’, aldus Elbert Plette, Logistiek Manager bij Kruizinga.nl.

 

Filters voor schonere lucht

Kruizinga.nl zal zeer waarschijnlijk in 2021 meer investeren in filters om schonere lucht te creëren. Door deze filters kunnen stofdeeltjes beter eruit gefilterd worden, waardoor medewerkers aan het werk zijn in een omgeving met minder stofdeeltjes. Uiteraard zal een betere lucht beter zijn voor de gezondheid van de medewerkers. 

Grote nieuwe scanners

Verder zal er mogelijk geïnvesteerd worden in een grote nieuwe scanner om transport aan te melden. Met deze verbetering zullen medewerkers sneller en efficiënter pallets kunnen meten en wegen. Wanneer er overheen gereden wordt met bijvoorbeeld een pomp- of palletwagen, dan zal automatisch dit gescand kunnen worden.

Nieuwe heftrucks

In 2021 zal er mogelijk ook geïnvesteerd worden in nieuwe heftrucks. Enerzijds zal deze mogelijke investering gedaan worden doordat een aantal heftrucks dit jaar worden afgeschreven. Anderzijds is de aanhoudende drukte in het magazijn ook een reden. Hierdoor zal er namelijk meer personeel ingeschakeld moeten worden.

Interne veranderingen

Tot slot zal ook intern het magazijn opnieuw ingedeeld moeten worden. De inpakafdeling zal verplaatst en vergroot worden. Daarnaast zullen er ook meer units met computers worden. Door hierin te investeren kunnen meer mensen tegelijkertijd werken wat de efficiency en snelheid van processen verbeterd op de werkvloer. 

 

Voorbeeld van LED verlichting bij Kruizinga.nl!

Voorbeeld van LED-verlichting bij Kruizinga.nl!

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht