Optimale magazijnindeling: stellingen efficiënt inrichten

Een ruimte wilt u natuurlijk zo goed mogelijk gebruiken. Daarom is het belangrijk om de optimale magazijnindeling te vinden voor uw magazijn. Nog te vaak denkt men dat het dan alleen gaat om welke stellingen, tafels en kasten er nodig zijn en waar die het beste geplaatst kunnen worden. De kracht van efficiënt ruimte gebruik zit juist in het verder kijken en optimaliseren. Daarom besteden we in deze blog aandacht aan de optimale indeling van magazijnstellingen in uw magazijn of werkplaats.

Gepubliceerd op 17 januari 2024 Laatst gewijzigd 25 januari 2024

Optimale magazijnindeling realiseren dankzij stelling indeling

Waarom is een efficiënte stelling indeling belangrijk?

In een magazijn zijn stellingen onmisbaar. Voor elke sector en toepassing is er een bijpassende stelling te vinden, waardoor verschillende opslagwensen voldaan kunnen worden. Het uitkiezen en plaatsen van stellingen is een uitdaging voor veel ondernemers.

 

'Welke stelling past het beste bij de bedrijfsactiviteiten? Hoe groot moet de stelling zijn? Hoeveel stellingen zijn er nodig? Waar moeten de stellingen geplaatst worden?'

 

Dit zijn een paar vragen die vooraf beantwoord moeten worden. Wanneer de juiste soort stelling bepaald is, de ruimte en afmetingen bepaald zijn en de locaties bekend zijn, wordt het tijd om te kijken naar de indeling van de stellingen

 

Vooraf goed nadenken over de indeling van de stellingen, heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Ruimte besparing

  • Verhoogde productiviteit

  • Beter overzicht 

  • Logische looproutes 

  • Minder schade aan producten

Handige tip!

Lees ook de blog 'Zelf uw magazijnstelling samenstellen' en volg het stappenplan om de perfecte stelling te vinden voor uw magazijn!

 

Ga naar de blog!

Bepaal de invulling dankzij een magazijn lay-out

Wanneer u weet waar in het magazijn stellingen komen te staan, is het verstandig om een magazijn lay-out te maken. Niet alleen om de inrichting vast te leggen, maar juist ook om de beste locaties te bepalen voor verschillende producten en onderdelen. Zo wilt u natuurlijk dat hardlopers makkelijk en snel te bereiken zijn, om zo onnodige wandelingen te voorkomen voor orderpickers.

 

De belangrijkste punten voor de optimale lay-out van een magazijn hebben we op een rij gezet. 

 

1. Populaire producten prioriteit geven

Hardlopers, favorieten, groot volume verkopers; kijk naar uw assortiment en identificeer de producten die het meest worden verkocht. Hoe vaker een product wordt verkocht, hoe prominenter deze moet worden geplaatst in de stellingen. Op deze manier maakt u het picken van orders efficiënter, omdat de kortste loopafstand het vaakst wordt gelopen en de langste loopafstand het minst vaak wordt gelopen. Dit bespaart u en uw werknemers tijd en is beter voor de gezondheid van uw werknemers, omdat ze hierdoor minder onnodige afstanden hoeven te lopen.

Optimale magazijnindeling magazijn lay-out

2. Producten groeperen

Kijk binnen uw assortiment welke producten vaak samen worden besteld. Probeer deze zoveel mogelijk te groeperen en stellingen per groepering in te richten. Bestaan producten uit meerdere (losse) onderdelen? Plaats deze onderdelen dan bij elkaar in een stelling. Hierdoor kost het picken van orders minder tijd, gezien producten vaker dichter bij elkaar zullen liggen in de stellingen. Ook hiermee bespaart u tijd en draagt u bij aan een goede gezondheid van uw werknemers. 

3. Stelling logisch opdelen

Wanneer het duidelijk is op welke plekken en in welke stellingen producten en onderdelen opgeslagen moeten worden, wordt het tijd om de stellingen per stuk in te delen. Let goed op de ruimte die tussen de verschillende etages nodig is en deel hier de producten en onderdelen ook logisch naar in.

 

Leg dus niet onderdelen klakkeloos naast elkaar. Kijk naar de verschillende ruimtes tussen de etages en bepaal of gerelateerde onderdelen en producten het beste naast elkaar of boven elkaar kunnen worden geplaatst. Door juist rekening te houden met efficiënt ruimtegebruik tijdens het inruimen van de stellingen zelf, kunt u loze ruimtes voorkomen. 

Zelf uw stelling samenstellen?

 

Maak gebruik van onze stelling configurator om alle gewenste afmetingen, etages en toebehoren gelijk in een 3D-voorbeeld te zien. 

 

Stelling configureren

Optimale magazijnrichting nóg beter met stelling toebehoren

Door stellingen in te delen met de juiste stelling toebehoren, kunt u producten en onderdelen veiliger én compacter opbergen. De verschillende oplossingen hebben we hieronder voor u op een rij gezet. 

Vakken creëren

Door gebruik te maken van verdeelschotten en voorwanden kunt u vakken creëren in uw stelling. Hierdoor kunnen producten en onderdelen van allerlei soorten en maten opgeborgen worden in een stelling zonder dat ze hieruit kunnen vallen. Een voordeel van deze schotten en wanden is dat ze flexibel kunnen worden ingezet.

 

Verandert de indeling van de stelling of de afmetingen van een product? Dan kunnen de schotten verzet worden om meer ruimte te creëren

Nieuw
Stelling Toebehoren legbordstelling 55 verdeelschot
(2)
€ 7,45
28 mei bezorgd
Nieuw
Stelling Toebehoren legbordstelling 55 voorwand van vakverdeling
(2)
€ 15,45
28 mei bezorgd

Alle stelling toebehoren bekijken?

Bekijk het volledige assortiment stelling toebehoren in ons overzicht. 

 

Ga naar het overzicht

Stelling voorzien van wanden

Liggen er veel losseuitstekende of schadegevoelige producten in een stelling? Dan kan een afgesloten stelling ervoor zorgen dat u producten veilig kunt opbergen, afgeschermd van de directe omgeving. Een gesloten stelling kunt u eenvoudig creëren met achterwanden en zijwanden

Producten ophangen

Er zijn toebehoren waarmee producten in stellingen kunnen worden opgehangen. Denk hierbij aan het ophangen van kleding in een stelling met confectiestang en het ophangen van instructies of orders in hangmappen.

Nieuw
Stelling Toebehoren legbordstelling 55 achterwand
(2)
€ 68,45
28 mei bezorgd
Nieuw
Legbordstelling 55 zijwand
€ 12,95
28 mei bezorgd
Nieuw
Stelling Toebehoren legbordstelling 55 confectiestang
(1)
€ 14,85
Levertijd in overleg
Nieuw
Stelling Toebehoren legbordstelling 55 etage voor hangmappen
€ 29,45
28 mei bezorgd

Optimale magazijnindeling begint bij Kruizinga

Met onze stellingen en stelling toebehoren kunt producten die anders in aparte opslagmiddelen bewaard moeten worden, in stellingen plaatsen. Wanneer u al gebruikt maakt, of wilt gaan maken, van stellingen en liever geen ruimte in uw magazijn kwijt wilt zijn aan andere opslagmiddelen, is dit dé manier om uw magazijn optimaal in te delen.

 

Kruizinga heeft meer dan 60 jaar ervaring in de opslag- en transportsector. Dankzij onze ervaring, expertise en service kunnen we onze klanten voorzien van de juiste producten en adviezen, voor de juiste prijs. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen ons assortiment voor uw onderneming of contact opnemen met onze experts?