In 4 stappen jouw pallets omtoveren naar een loungebank!

24 juli 2020

Met het zonnige weer op komst is het een goed idee om buiten bij te kunnen komen na een lange werkdag. Om ook fijn in eigen tuin te kunnen genieten is een lekkere loungebank onmisbaar. Wist u dat het heel gemakkelijk is om zelf een loungebank te maken? Hieronder leggen wij u precies uit welke stappen u kunt volgen om zo’n mooie en relaxte lounge plek zelf te realiseren.

De voordelen van een loungebank van pallets

De afgelopen jaren is duurzaamheid niet alleen een stijgende trend, maar ook steeds meer een bewustwording. Het recyclen van producten is een vorm van duurzaamheid. Bij Kruizinga.nl verkopen wij zowel nieuwe als gebruikte pallets. Eerder werden pallets vooral gezien als opslag- en transportmiddel binnen de logistieke industrie, maar tegenwoordig komen pallets ook steeds meer voor in het interieur. Meubels gemaakt van pallets hebben een industriële en stoere uitstraling en hebben daarnaast een hoge draagkracht. Naast dat een loungebank van pallets goed voor de duurzaamheid is, een mooie en krachtige uitstraling heeft, is een loungebank van pallets ook vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe loungeset. Als je dan weer eens iets anders wilt, doet dat iets minder pijn in de portemonnee. 

 

Wat heb je nodig om jouw loungebank van pallets te creëren? 

Om een complete loungebank te maken heeft u de volgende onderdelen nodig:

Totale bank:

6 pallets
hoekbank_pallets_a.jpg

Zwenkwielen:

4 geremd, 4 ongeremd
hoekbank_pallets_c.jpg

Boormachine


hoekbank_pallets_b.jpg

Houtschroeven:

200mm en 50mm
hoekbank_pallets_c.jpg

 

Stap 1. Voor het zitgedeelte stapelt u 2 pallets op elkaar en schroef deze vast.  https://www.kruizinga.nl/pallet/

Stap 2. Voor de rugleuning heeft u een derde pallet nodig. Liever de rugleuning iets schuin voor een comfortabele houding? Bevestig dan een lat op de bovenste pallet (van het onderstel), aan de achterkant. Vervolgens bevestigt u de derde pallet tegen de achterkant van het onderstel aan. Let op dat u zowel aan de onderkant als ter hoogte van de extra lat schroeven plaatst voor extra stevigheid. 

Stap 3. Wilt u graag de bank kunnen verplaatsen? Monteer dan de zwenkwielen onder de loungebank. https://www.kruizinga.nl/wiel/

Stap 4. Om de bank helemaal af te maken koopt u, online of bij de meeste bouwmarkten, palletkussens. Deze zijn gemaakt voor loungebanken van pallets. https://www.palletkussenwinkel.nl/

Stap 5. Wilt u de lounge plek helemaal compleet maken? Van een extra pallet en vier zwenkwielen maakt u gemakkelijk een verrijdbare tafel erbij! 

Loungebank pallets

 

 

 

Enkele tips voor het mooier maken van je loungebank! 

Tip 1: Wilt u de bank in een bepaalde kleur? Zorg er dan voor dat de pallets van te voren zijn geschuurd en geschilderd. 

Tip 2: Wel een pallet tafel maar liever een glad oppervlak? Plaats dan een glasplaat over de tafel. 

Tip 3: De bank iets robuuster maken? Plaats dan aan de zijkanten nog een pallet om leuningen te creëren. 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht