Proces van maatwerk producten

9 november 2020

Maatwerk producten zijn producten die speciaal gemaakt worden op basis van specifieke wensen en vragen van klanten. Bij Kruizinga.nl staat de klant centraal en daarom denken wij graag in oplossingen. Nieuwsgierig geworden naar het proces van maatwerk producten? Lees dan snel verder!

Waarom maatwerk producten van Kruizinga.nl?

Klanten kunnen specifieke wensen of vragen hebben voor het herinrichten van hun magazijn of andere logistieke omgevingen. Deze wensen en vragen komen bij een verkoper van Kruizinga.nl terecht. We proberen eerst te zoeken naar een standaardproduct, maar wanneer dit niet mogelijk is, denken we graag in oplossingen!

 

Samen met onze productie proberen we namelijk een passende oplossing te zoeken in de vorm van maatwerk. In sommige gevallen komen klanten zelf met tekeningen van hun vraag. Deze sturen wij dan door naar de producent. In andere gevallen zorgen wij dat de wens en de vraag van de klant bij de producent terechtkomt. Zij zullen dan een tekening ontwerpen met een voorbeeld van een maatwerkoplossing. In eerste instantie wordt er dus gekeken naar een standaardproduct. Dit heeft te maken met het feit dat deze producten sneller en goedkoper leverbaar zijn dan maaterkoplossingen.

 

Joachim Wemmers, maatwerkspecialist bij Kruizinga.nl:

‘’De klant moet zoveel mogelijk informatie geven en bij voorbaat een situatie te schetsen over wensen en eisen van de producten. We proberen dan hen zo snel mogelijk een passende offerte en tekening te bieden. Er zijn geen kosten verbonden aan de tekeningen. We doen dit uit good-will en service. Mocht het onverhoopt dan toch geen juiste oplossing zijn, dan hopen wij dat (potentiële) klanten eventueel een andere keer terugkomt, zodat wij hen alsnog kunnen helpen’’

 

Over maatwerk producten 

Het meedenken in oplossingen is één van de belangrijkste zaken voor Kruizinga.nl. Door goede connecties te hebben met producenten en leveranciers, is er veel mogelijk op het gebied van maatwerk. Vele wensen of vragen van klanten kunnen we leveren.

 

Tóch zijn sommige zaken lastiger te organiseren. Je kan hierbij denken aan maatwerk met het materiaal kunststof. Om kunststof in bepaalde vormen te gieten, heb je spuitgietmallen nodig. Deze zijn erg kostbaar in aanschaf, waardoor een maatwerkoplossing van dit materiaal vaak zeer geprijsd is. Maar uiteraard is het wel vaak wel mogelijk om dit te produceren. Op het gebied van stalen goederen zoals rolcontainers, stapelracks en stalen stapelbakken is vrijwel alles mogelijk.

 

De verbetering van processen omtrent maatwerkoplossingen

Bij Kruizinga.nl staan onze klanten centraal. Daarom vinden we het belangrijk om in kaart te brengen welke processen wij mogelijk kunnen verbeteren in de toekomst om onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. Zo kan het proces omtrent maatwerkoplossingen verbeterd worden door nog meer aandacht te besteden aan het geven van informatie over maatwerkoplossingen. Zo streeft Kruizinga.nl er naar om meer te gaan delen in de media van onze maatwerkoplossingen. Daarnaast is een doel in 2021 om weer meer langs klanten te gaan.

 

Joachim Wemmers, maatwerkspecialist bij Kruizinga.nl:

'’Na de corona zal het ook leuk zijn om vaker bij klanten langs te gaan. Op deze manier kunnen we nóg beter in kaart brengen wie de klant is, wat de klant precies doet en hoe processen verlopen binnen het bedrijf. Zo kunnen we een zo’n oplossing bieden die het best zal aansluiten bij de wensen en eisen van klanten.’’

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht