Optimaal ruimtegebruik met stapelracks

Goed gebruik maken van de beschikbare ruimte is van groot belang in magazijnen en distributiecentra. Toch is het lastiger om alles optimaal in te delen dan soms verwacht wordt. Eén van de opslagmiddelen die veelvoudig wordt gebruikt bij het (tijdelijk) opslaan van bijvoorbeeld pallets, zijn stapelracks. Wat deze precies zijn, hoe u deze zo effectief mogelijk kunt indelen en welk stapelrack het beste bij u past, zetten we in deze blog voor u op een rij.

Gepubliceerd op 4 juli 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Wat is en stapelrack?

Een stapelrack wordt ook wel stapelrek, manurack en palletstelling genoemd. Dit type magazijnstelling is bedoeld voor het opslaan van (pallets met) goederen. Deze stellingen kunnen worden gebruikt om eenvoudig en efficiënt waren op te slaan voor een korte periode, maar kunnen ook permanent worden geplaatst. Opslagruimte kan worden opgebouwd naar wens met de stapelrekken en rongen. Door de gewenste hoeveelheid en afmeting van rekken te combineren met rongen van de juiste hoogte, kunt u een opslagruimte creëren die perfect aansluit op de goederen die u erin opslaat. Hierdoor gaat er geen ruimte verloren en kunt u eenvoudig de stellingen aanpassen wanneer u goederen met andere afmetingen wilt opslaan.

 

Voordelen van een stapelrack

Er zijn vele voordelen die stapelracks een veelgebruikt opslagmiddel maken. Naast de efficiëntie en mogelijkheid om deze naar wens in te delen, zijn deze stellingen ook:


- Eenvoudig te verplaatsen, uit te breiden en te demonteren
- Binnen en buiten te gebruiken (let hierbij wel op de afwerking)
- In hoogte verstelbaar
- Te gebruiken voor zware goederen dankzij het hoge draagvermogen
- Eenvoudig op te slaan wanneer ze niet gebruikt worden

 


 

Effectieve indeling

Dankzij de stapelblokken en rongen kunt U met stapelracks een opslag bouwen in verschillende hoogtes, breedtes en dieptes. U kunt met de stapracks van Kruizinga tot wel 6 meter hoge stellingen bouwen. Het is dus mogelijk de stapelrekken neer te zetten op verschillende hoogtes, om zo voor specifieke pallets en goederen ruimte te maken.


Daarnaast kunt u met de verschillende toebehoren de stelling inrichten naar uw eigen behoeftes. U kunt een stapelrack mobiel maken door hier wielplaten onder te monteren en de bodem, zij- en achterkant dichten met afdekplaten als u hier klein of dun materiaal in wilt opslaan. Door beugels en insteekbeugels te gebruiken kunt u de stapelracks voorzien van extra rongen of deze verplaatsen met een heftruck.


 

Welk stapelrack past bij u?

Er zijn verschillenden soorten stapelracks beschikbaar. Daarnaast kunt u op verschillende manieren deze racks aanschaffen. De verschillen zetten we voor u op een rij, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw eigen opslag.

 

Mobiele stapelracks

Deze racks zijn eenvoudig te verplaatsen met heftrucks, waardoor ze door een distributiecentrum of magazijn verplaatst kunnen worden. Deze mobiele stapelracks kunnen opgebouwd worden uit drie rekken, met rongen kunt u zelf de gewenste hoogte van de drie rekken bepalen. Elk rek dient per stuk verplaatst te worden, dit kan niet met meerdere op elkaar gestapeld.

Big bag racks

Deze rekken zijn voorzien van een vormvaste ‘big bag’. Deze zakken kunt u vullen met bijvoorbeeld (grond)stoffen, los materiaal of afval. De big bag rekken van Kruizinga hebben een grote draagkracht, zijn voorzien van een stevige constructie en hebben insteeksloffen voor het verplaatsen met een heftruck en stapelnokken. Hierdoor kunt u gemakkelijk en efficiënt uw goederen opslaan.

 

Stapelrack gebruikt

Bij Kruizinga bieden we naast nieuwe producten, ook circulaire opslag- en transportoplossingen aan. Zo kunt u bij ons terecht voor een gebruikt stapelrack. Deze zijn al eens eerder gebruikt, echter zijn ze nog in goede staat en kunnen ze nog jaren mee. Een gebruikt stapelrek is een degelijk, circulair en goedkoop alternatief voor een nieuwe variant. Kijk naar ons huidige aanbod, waar wij u voorzien van recente foto’s en een duidelijke beschrijving van de staat van de stapelracks. Zo kunt u besluiten of een gebruikt stapelrack een goede oplossing is, of dat een nieuw rack toch beter bij u past.

 

Maatwerk stapelrack

Bij Kruizinga kunt u ook terecht voor maatwerk stapelracks. Het kan voorkomen dat u op zoek bent naar een stapelrack met specifieke afmetingen of toevoegingen. Wij hebben een uitgebreid assortiment stapelracks, echter kan er voor specifieke wensen en toepassingen maatwerk nodig zijn. In dat geval helpt Kruizinga u graag verder. Met jaren ervaring en een vakkundig team nemen wij uw maatwerkverzoek in behandeling, om zo het beste resultaat te leveren.

 


 

Stapelrack kopen...

Stapelracks kunt u bij Kruizinga zowel nieuw, als gebruikt aanschaffen. Filter in het stapelrackoverzicht bij ‘artikelverdeling’ op nieuw of gebruikt om zo direct alle producten binnen deze categorieën te bekijken. Heeft u vragen of ontvangt u graag persoonlijk advies over onze stapelracks? Neem dan contact met ons op! Bel op werkdagen naar 088 533 15 55, stuur een bericht via WhatsApp op +316 128 156 55 of verstuur een mail naar sales@kruizinga.nl.

of stapelrack huren?

Naast het kopen van stapelracks kunt u bij Kruizinga ook terecht voor het huren van stapelrack. Tijdens drukke seizoenen of een plotselinge groei in orders, kunt u bijvoorbeeld een tijdelijke opslagoplossing nodig hebben. Bent u er nog niet aan toe om stapelracks te kopen of heeft u deze tijdelijk nodig? Neem dan contact met ons op of kijk naar het huidige stapelrackhuuraanbod.


Dit vindt u misschien ook interessant