Verschillende toepassingen en uitvoeringen grootvolume bakken

11 mei 2021

Ben je opzoek naar de beste grootvolume bak voor het vervoeren of opslaan van je producten? Grootvolume bakken bestaan in verschillende soorten en maten. Daarnaast komen ze in veel verschillende omgevingen voor zoals; magazijnen, werkplaatsen, bouw, retail en meer. Benieuwd wat voor soorten grootvolume bakken er allemaal bestaan en voor welke toepassingen je ze kunt gebruiken? Lees dan snel verder! 

 


Grootvolume bakken

Grootvolume bakken, ook wel palletboxen of bigboxen genoemd, zijn stapelbare kunststof bakken van licht gewicht materiaal waarin je eenvoudig grote hoeveelheden vloeistoffen of goederen in kunt vervoeren of opslaan. Ze zijn populair door hun sterke constructie, grote volumes en zijn de meest hygiënische bakken op de markt.

 

Daarnaast kunnen de bakken zware lasten dragen zoals bijvoorbeeld bakstenen of grote volumes en zijn door de vorst- en chemicaliënbestendigheid, levensmiddelenrecht en de slagvaste kunststof het ideale middel voor vele verschillende omgevingen. Je kunt hierbij denken aan omgevingen zoals de textielindustrie, levensmiddelenindustrie, de bouw en diverse andere bedrijfstakken.

 

Ook zijn de boxen stapelbaar, waardoor deze weer ruimtebesparend zijn, en is een groot volume bak gemakkelijk te verplaatsen met een pompwagen of een heftruck.

 


Verschillende uitvoeringen

Een grootvolumebak is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen zoals:

 

 

Grootvolume_Allewandengesloten.jpg

Grootvolume bak met alle wanden gesloten. Dit is de meest gebruikte grootvolume bak. Door de dichte wanden en bodem kun je heel gemakkelijk vloeistoffen vervoeren.

Inklapbaregrootvolumebak.jpg

Inklapbare big box biedt bijvoorbeeld voordeel bij retourtransport, doordat de boxen inklapbaar zijn bespaar je op transportkosten.

Grootvolumebak_geperforeerd.jpg

Met geperforeerde wanden en bodem voor de optimale ventilatie.

Grootvolumebak_metwielen.jpg

Kies voor grootvolume bakken met zwenkwielen als je snel en gemakkelijk de bakken wilt verplaatsen. Ook deze variant is gemakkelijk stapelbaar doordat de wielen naar binnen vallen en dus nog steeds ruimtebesparend is.

 

Grootvolumemetsleden.jpg

Voorzien van 2 sleden voor een betere stapeling en ook geschikt voor rollerbanen. Voorzien van 3 sleden voor industrieel gebruik en zware belastbaarheid zoals bijvoorbeeld oud papier recycling.

grootvolumebak_met2-deligdeksel.jpg

Grootvolume bakken UN gecertificeerd met 2-delige deksel voor het transporteren van accu’s, airbags en gevaarlijke stoffen en vloeistoffen binnen de verpakkingsgroepen I, II en III. Ze beschikken over een in elkaar grijpend dekselontwerp waarmee tot 10% kan worden bespaard bij opslag of transport van lege containers.

Grootvolume_metklep.jpg

Met klep aan lange zijde om gemakkelijk spullen uit de bak te pakken wanneer deze niet tot de top gevuld is.

grootvolumebak_metkogelkraan.jpg

Met demontabele kogelkraan om gemakkelijk vloeistoffen te verplaatsen en of water.

 

Belangrijkste productkenmerken van een grootvolume bak

 • - Hygiënisch ontwerp
 • - Levensmiddelen geschikt
 • - Hoge belastbaarheid
 • - Vormvast en lange levensduur
 • - Geschikt voor palletwagens en heftrucks
 • - Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
 • - Weer- en Uv-bestendig
 • - Stapelbaar
 • - Combineerbaar met deksel
 • - Recyclebaar
 • - Gemakkelijk schoon te maken
 • - Vloeistofdicht (bij dichte variant)

Waarom grootvolume bakken kopen bij Kruizinga.nl?

 

Kruizinga.nl heeft een groot assortiment in opslag- en transportmiddelen, waaronder grootvolume bakken. De big boxen zijn in veel verschillende afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar. Naast dat je grootvolume bakken als nieuw kan aanschaffen, kun je ook huren en biedt Kruizinga ook de mogelijkheid tot gebruikte grootvolume bakken aan.

 

Klik hier voor het assortiment grootvolume bakken.

 

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht