Alles over veiligheid op de werkvloer!

7 juli 2021

In elke werkomgeving is veiligheid zeer belangrijk, of dit nou is in het magazijn, kantoor of buitenterreinen. Voorkomen van allerlei soorten ongelukken doe je met veiligheidsproducten van Kruizinga.nl. Kruizinga.nl biedt een breed assortiment veiligheidsproducten aan die u helpen om alles zo veilig en duidelijk mogelijk te maken. In deze blog lees je alles over welke producten waarvoor geschikt zijn. Ook leest u hoe u vluchtwegen kunt creëeren aan de hand van 6 tips.

 

 

SCM-certificaat

SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging, het instituut SCM mag certificaten toekennen aan sloten die aan een zorgvuldige keuring onderworpen zijn. Dit betekent dat sloten met een SCM-certificaat aan verschillende eisen voldoet en dus volstaat aan kwaliteitseisen. Door een SCM-keurmerk ben je gegarandeerd van de beste beveiliging. Kruizinga.nl levert verschillende sloten met een SCM-keurmerk denk aan hangsloten, wielklemmen, containersloten en meer.

 


Magazijn

Je wilt er zeker van zijn dat je personeel veilig is in het magazijn. Dit kan op verschillende manieren, van veiligheidsspiegels tot aanrijdbeveiliging en meer.

Om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld stellingen niet beschadigen door machines en zware goederen, kun je werken met stellingbeschermingen. Dit zijn extreem sterke hoeken die je om de poten van je stellingen kan zetten. Mocht er toch tegen aan gereden worden door een heftruck, beschadigd de stelling niet en nog belangrijker de stelling blijft staan. In magazijnen is er veel beweging, medewerkers die lopen en heftrucks die rijden en grote machines die aan het werk zijn. Waarborg de veiligheid door bijvoorbeeld met wegmarkeringen te werken, geef de juiste richting aan en creëer rij- loopbanen voor optimale veiligheid.

veilige-magazijninrichting-aa.png

 

 

 

 

 

 


 
 

Kantoor

Op kantoor moeten er problemen voorkomen waarbij mensen gewond kunnen raken, denk hierbij aan net gedweilde vloeren of waar het dragen van beschermende kleren noodzakelijk is.

 

Wanneer de schoonmaker net de vloeren heeft gedweild zijn deze spekglad, werknemers weten dit niet en moeten hierop geattendeerd worden om valpartijen te voorkomen. Hiervoor kun je verschillende slipgevaar borden plaatsen, deze zijn eenvoudig uit te klappen en neer te zetten. Ook is het van belang om voor orde te zorgen wanneer er gevaar dreigt, bijvoorbeeld brand of ander gevaar. Kruizinga.nl heeft verschillende markeringen voor nooduitgangen, bijvoorbeeld vloermarkering richtingspijl nooduitgang. Zo is in één oogopslag te zien waar je heen moet om jezelf en collega’s in veiligheid te brengen.

Buitenterrein

Buiten het magazijn is orde zeer belangrijk, zorg hiervoor met bijvoorbeeld pylonen, verkeersdrempel of markeerverf.

 

Om er zeker van te zijn dat er buiten niet te hard gereden worden kun je verkeersdrempels plaatsen, zo kan iedereen die om het magazijn werkt veilig te werk. Kruizinga.nl biedt verschillende verkeersdrempels aan, bijvoorbeeld ronde drempels maar ook rubberen drempels die ervoor zorgen dat je maar tot 10 km/h kan rijden. Veiligheid in de voertuigen is ook van groot belang, zorg daarom dat er niet over losse kabels gereden wordt door bijvoorbeeld kabeldrempels te plaatsen. Ook kunnen drempelplaten gebruikt worden om hoogteverschillen te overbruggen zoals bijvoorbeeld stoepranden. Zo kunnen de voertuigen erover heen rijden zonder enig gevaar.

 

 

kantoor_veiligheidblog

wegmarkering_veiligheidsblog

 

 


 

Transport

Bij transport zit gevaar in een klein hoekje, grote zware vrachtwagens met zware ladingen kunnen een gevaar zijn voor de medewerkers. Daarom zijn producten als afbakening, borden en meer van belang.

 

Zorg ervoor dat bepaalde gebieden zichtbaar afgesloten zijn voor bijvoorbeeld voertuigen met afzetpalen- en linten. Om je medewerkers te attenderen op gebieden waar heftrucks rijden bieden wij borden aan waaraan je kan zien dat er heftrucks rondrijden, zo zijn ze extra alert. Om ervoor te zorgen dat chauffeurs niet gaan “spookrijden” is het belangrijk om stopborden te plaatsen. Zo voorkom je ongelukken die zware gevolgen kunnen hebben. Om ervoor te zorgen dat aanhangers en trailers op hun plek blijven staan kies dan voor onze wielkeg met waarschuwingsteken. Zo voorkom je dat aanhangers en trailers vanzelf verplaatsen.

veiligheid_marketing_blog_c.jpg

 

 


 

Tip, hoe vluchtwegen te creëren in je magazijn:

 

 

 

1. Vluchtwegen en nooduitgangen zijn altijd vrij van obstakels en altijd goed toegankelijk voor personeel of voertuigen.

2. Nooduitgangen kunnen te allen tijde op eenvoudige wijze zonder hulpmiddelen en van binnenuit naar buiten toe worden geopend

3. De vluchtwegen en nooduitgangen die bij het uitvallen van de verlichting slecht zichtbaar zijn, zijn voorzien van een noodverlichting.

4. Voor werkruimten waarin activiteiten plaatsvinden met een verhoogd brandrisico, zijn er minimaal twee uitgangen vereist. De uitgangen liggen tenminste 5 meter uiteen en bij voorkeur in tegenovergestelde wanden.

5. Er is altijd een tweede vluchtweg beschikbaar als medewerkers werkzaamheden uitvoeren op andere verdiepingsvloeren of inpandige ruimtes in het magazijn waar het denkbaar is dat de enige beschikbare vluchtweg geblokkeerd kan raken.

6. Ramen, luiken en dergelijke niet voor normaal gebruik bestemde uitgangen, kunnen een alternatieve gelegenheid tot ontkoming bieden, mits het verlaten van de ruimte langs die weg gemakkelijk en veilig kan.

 

 


Benieuwd naar ons gehele assortiment veiligheid en markering? Klik dan hier

 

 


Lees meer..

Waarom autobanden wisselen belangrijk is

30 september 2022

Lees het volledige bericht

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht