Wat is nou eigenlijk een gaascontainer?

Gaascontainers zijn één van de meest gebruikte ladingsdragers. Vanwege de sterke constructies zijn ze een bekend transportmiddel voor het vervoeren van zware ladingen. Omdat ze beschikken over een grote draagkracht, zijn ze geschikt voor het vervoeren van bulkopslag. Welke soorten gaascontainers zijn er, waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de voordelen? In deze blog leggen we het u uit.

Gepubliceerd op 3 november 2021 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

In welke omgevingen worden gitterboxen vaak gebruikt?

Stalen gaascontainers kenmerken zich door hun sterke materialen en veelzijdigheid. Deze gitterboxen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de automotive industrie, maar tegenwoordig maken ook veel andere industrieën gebruik van deze gaasboxen. Zo is de gitterbox perfect inzetbaar binnen:

  • - de transport- en logistieke wereld
  • - de horeca,
  • - detailhandel

Maar ook productiebedrijven maken gebruik van gaascontainers. Dit komt mede omdat de gitterboxen goed transporteerbaar zijn en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ook als maatwerk. 

 

Wanneer gaascontainers voorzien zijn van een klapraam, kunnen goederen er makkelijk ingelegd worden gelegd en eruit gehaald. Dit is zelfs mogelijk wanneer de gaascontainers gestapeld zijn. Wanneer u de inklapbare gaascontainers niet gebruikt, klapt u ze snel in. Dit bespaart u opslagruimte. Dit werkt ook efficiënt bij transport. 


Gaascontainers vs stapelracks en stapelbakken

Wat is het voordeel van een gaascontainer ten opzichte van een stapelrack of stalen stapelbak? Om dit duidelijk te maken geven we een paar voorbeelden die duidelijk omschrijven welke voordelen een gaascontainer heeft ten opzichte van een stapelrack of stapelbak in situaties.


Verschil in grote en kleine producten

Gitterboxen gebruikt u voornamelijk voor het opslaan van kleine(re) goederen en materialen. Door de draadwanden kunnen de producten er niet uitvallen en u ziet in één oogopslag wat er in de gaascontainer zit. Een stapelrack gebruikt u meestal voor het opslaan van grote(re) producten komt omdat de zijwanden meestal niet geschikt zijn voor klein materiaal.

 

Verschil in zichtbaarheid van producten

Voor het opslaan van klein materiaal kunt u ook stalen stapelbakken inzetten. Ze bakken hebben wel goed afgesloten zijwanden. Het verschil met een gaascontainer is dat u echt in de bak moet kijken om te weten wat erin zit. Door de open gaaswanden is dit bij een gitterbox direct duidelijk.

 

Opslag of transport

Er is nog een verschil tussen een gaascontainer en stapelbak of stapelrack. We zien vaak terug dat de stapelbak en stapelrack meer voor opslag zelf wordt gebruikt en de gaascontainer voor transport. Ook omdat een gaascontainer zonder producten ingeklapt kan worden en zo weinig ruimte inneemt. Een gaascontainer wordt ook vaak ingezet bij het vervoeren van producten en materialen. Maar ook bij het vervoer van afvalstromen zoals papier en karton.

Kortom, de keuze voor een gaascontainer of een stapelbak of -rack is afhankelijk van het doel. Waar u de ladingsdrager voor wilt gebruiken.


Wat voor verschillende gaascontainers zijn er?

Gaascontainers, ook wel gitterboxen of gibo’s genoemd, zijn in verschillende modellen en afmetingen verkrijgbaar. De gaascontainers zijn gemaakt van metaal en de wanden van deze containers bestaan uit sterk draadgaas. Door het draadgaas van de gaascontainer blijft de inhoud van de gaascontainer goed zichtbaar en worden de producten goed beschermd.

 

Bij Kruizinga kiest u uit een ruim assortiment gitterboxen. U vindt bij ons onder andere:

inklapbare gaascontainers

vaste constructie draadcontainers en 

- afsluitbare anti-diefstal containers.

 

soorten gaascontainers

Afhankelijk van de ruimte waarin en het doel waarvoor u de gaascontainers wilt gebruiken, kiest u het type gaascontainer. Voor goederen die u wilt opslaan en veilig bewaren, kiest u een anti-diefstal gaascontainer. Is het belangrijk is dat gaascontainers zo min mogelijk ruimte innemen wanneer u ze niet gebruikt? Kies dan de volledig inklapbare variant.

 

Eigenschappen en voordelen gaascontainers

Gitterboxen hebben een hoge draagkracht, zijn stapelbaar en zowel binnen als buiten te gebruiken. Hierdoor zijn ze inzetbaar voor meerdere  industrieën en logistieke processen. Voorbeelden hiervan zijn:

- magazijnen,

- distributiecentra,

- automotive

- en andere werkplaatsen.

 

Gaascontainers hebben nog meer voordelen:


Makkelijk verplaatsbaar

Gaascontainers zijn makkelijk verplaatsbaar met palletwagen of heftruck. In sommige gevallen bevatten de gitterboxen hijsogen, waardoor ze veilig en stabiel opgetild en gestapeld kunnen worden. Voor dit laatste moeten ze wel gekeurd en gecertificeerd zijn.  

 

Eenvoudig laden en lossen

Een ander voordeel is dat sommige gaascontainers kleppen aan de voorzijde, achterzijde of beide zijdes hebben. Hierdoor kunt u goederen gemakkelijk laden en lossen. Zelfs als de boxen opgestapeld zijn.

 

Weinig opslagruimte

Diverse modellen gaascontainers hebben de mogelijkheid om de wanden geheel in te klappen. Zo stapelt u ze leeg net zo makkelijk waardoor ze minder opslagruimte innemen.


Alles is zichtbaar

Door de open draadconstructie ziet u in één oogopslag wat er in de boxen zit.

 


Nieuw, gebruikt, huur en maatwerk

U kunt veel kanten op met gaascontainers bij Kruizinga. Zo kunt u kiezen voor nieuw of gebruikt. Voor koop en huur wanneer u de gaascontainers tijdelijk nodig heeft. En voor standaard of maatwerk. Welke keuze is voor u nu relevant?    


Nieuw of gebruikt

Afhankelijk van uw situatie, kiest u voor nieuwe of gebruikte gaascontainers. Wanneer het bijvoorbeeld niet uitmaakt of een gaascontainer een deukje of wat roest heeft, kunt u net zo goed kiezen voor gebruikt. Zeker omdat onze gebruikte gitterboxen functioneel net zo betrouwbaar zijn als nieuwe varianten. En aantrekkelijk geprijsd. 

 

Kopen of huren

U heeft gaascontainers nodig. Dan is de vraag of u deze lang of tijdelijk wilt gebruiken? Wanneer het duidelijk is dat u de gaasconatainers nodig heeft voor opslag of vervoer. Dan kiest u voor koop. Heeft u tijdelijk extra opslagcapaciteit nodig, bijvoorbeeld voor de feestdagen? Kies dan voor het huren van de gaascontainers. Zo bespaart u kosten en kostbare opslagruimte.  

 

Standaard of maatwerk

Wanneer de standaard afmetingen van de gitterboxen niet voldoen, kunnen op maat gemaakte containers uitkomst bieden. Ook al is het duurder, wanneer uw producten heelhuids opgeslagen of vervoerd worden, is dat de overweging zeker waard. Maar ook wanneer uw medewerkers minder handelingen nodig hebben om de gaascontainer te vullen en te legen.

 

Overleg het met een van onze ervaren specialisten. Zo maakt u voor uzelf de beste keuze. Maak een vrijblijvende afspraak: bel op werkdagen 088 533 15 55 of stuur een e-mail.


Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van dit blog vragen of wilt u meer informatie over gaascontainers, neem gerust contact op met één van onze medewerkers. Bel op werkdagen 088 533 15 55 of stuur een e-mail.

 

Wilt u direct weten welke gaascontainers er zijn? Vind wat u nodig heeft, gebruik de filters: naar alle gaascontainers.

 

Update: 3 februari 2023