De voordelen van gebruikte magazijninrichting

10 augustus 2023

Steeds vaker zorgen de voordelen van een gebruikte magazijninrichting ervoor dat ondernemers hun magazijn inrichten met gebruikte producten. Maar waarom? Een gebruikte magazijninrichting is goedkoper, maar ook de levertijd, functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid spelen een grote rol in de populariteit van deze producten. In deze blog nemen we alle voordelen, maar ook juist de nadelen van een gebruikte magazijninrichting met u door. Zo kunt u een goed geïnformeerd keuze maken tussen het aanschaffen van nieuwe of gebruikte opslag- en transportgoederen.

Voordelen van een gebruikte magazijninrichting

Een magazijn indelen kost tijd en moeite. U doet onderzoek naar welke indeling het beste aansluit op uw werkprocessen en wilt dit dan het liefst met de hoogte kwaliteit voor de laagste prijs vormgeven. Wanneer een magazijninrichting gebruikt is, kan dit vaak nog jaren hergebruikt worden. Dit speelt dan ook een grote rol in de groeiende interesse naar gebruikte producten. In het overzicht hieronder zetten we de voordelen voor u op een rij.

 

 

Bespaar geld met gebruikte magazijninrichting

Het meest voor de hand liggende en voor velen ook voornaamste voordeel van een gebruikte magazijninrichting is de lage prijs in vergelijking met nieuwe producten. Omdat de producten eerder zijn gebruikt en niet opnieuw geproduceerd hoeven te worden, zijn deze goedkoper. Het magazijn inrichten wordt hierdoor een stuk voordeliger, zonder dat u hoeft in te leveren op de kwaliteit of functionaliteit.

Gebruikte producten zijn direct leverbaar

De producten voor een gebruikte magazijninrichting op onze website worden bij ontvangst gefotografeerd, waarna de producten op onze website terecht komen. Deze zijn dus bij ons op voorraad, waardoor ze direct leverbaar zijn. Als u een gebruikt product op onze website kunt bestellen, kunt u er zeker van zijn dat dit product voorradig is.

Dit kunt u ook altijd controleren door de levertijd van het product te bekijken.

Gebruikte magazijn indeling functioneert als nieuw

Een gebruikte magazijn indeling dient functioneel te zijn, anders heeft u er niets aan. Juist daarom is het opkoopproces van Kruizinga snel en efficiënt voor de leverancier, maar secuur en grondig voor de potentiële nieuwe eigenaar. Voordat Kruizinga gebruikte producten opkoopt, wordt er gekeken naar de staat van de producten. Als deze niet functioneel zijn, kunnen deze namelijk niet hergebruikt worden. In zo'n geval wordt een product niet opgekocht.  


Bij ontvangst in ons magazijn worden alle producten nogmaals grondig bekeken en getest door hiervoor getrainde professionals. Alleen wanneer de producten bewezen functioneel zijn, worden ze te koop aangeboden en in onze fotostudio gefotografeerd. We letten erop dat de foto’s mogelijke gebruikssporen duidelijk laten zien. Zo kunt u op onze website de foto’s van de gebruikte magazijn indeling bekijken om de staat te beoordelen. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan bij het aanschaffen van een gebruikte magazijninrichting van Kruizinga. 

Gebruikte magazijninrichting is duurzamer

Bij het produceren van nieuwe opslag- en transportmiddelen is de belasting van het milieu groter. Hier komen onder andere het gebruik van nieuwe grondstoffen, materialen en transport bij kijken. Ondernemingen kunnen daarom intelligenter omgaan met grondstoffen door opslag- en transportmiddelen te hergebruiken. Dit draagt bij aan een circulaire economie en een duurzamer werkbeleid. Dat is belangrijk, ook gezien er in de klimaatwet is vastgelegd dat de industriële sector in 2050 100% circulair en klimaatneutraal moet zijn. 


Nadelen van een gebruikte magazijninrichting

Wanneer een magazijninrichting gebruikt is, brengt dit ook nadelen voor de hergebruiker. Ook deze zetten we voor u op een rij, zodat u zelf kunt bepalen met wat voor producten u uw magazijn inricht. 

Uitbreidingsmogelijkheden

Wanneer u van plan bent (in de toekomst) uit te bereiden, is het belangrijk dat u let op de uitbreidingsmogelijkheden van de gebruikte magazijninrichting die u aanschaft. Het kan namelijk voorkomen dat een product of model met de tijd niet meer geproduceerd wordt. Dit maakt het uitbreiden van uw magazijn lastiger. Het is geen onoverkomelijk nadeel; door voor de aankoop uw onderzoek te doen, is dit te voorkomen. Daarnaast kan het ook door de tijd heen gebeuren dat een product of model dat u nieuw heeft gekocht niet langer geproduceerd wordt.

Gebruikssporen bij gebruikte producten

Een gebruikte magazijninrichting kan gebruikssporen hebben. Het ziet er daarom niet altijd uit als nieuw, echter kan dit wel per product verschillen. In sommige gevallen zal het alleen gaan om lichte krassen of bestickering, in andere gevallen kan het gaan om scheurtjes of roest. Alle gebruikte producten die Kruizinga verkoopt zijn getest op functionaliteit door experts. De gebruikssporen beïnvloeden de functionaliteit of kwaliteit van het product dus niet. Het is altijd verstandig om de foto’s van de producten goed door te nemen en de beschrijving te lezen. Daarnaast kunt u met vragen en bij twijfel altijd contact opnemen met onze specialisten.


Waarom gebruikte magazijninrichting van Kruizinga?

Met meer dan 60 jaar ervaring, bent u bij Kruizinga altijd verzekerd van een goede service en professioneel magazijninrichting advies. Benieuwd naar de gebruikte magazijninrichting mogelijkheden? Bekijk ons volledige aanbod gebruikte opslag- en transportmiddelen of neem contact op met één van onze experts. U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken op 088 533 15 55. U kunt ook een mail sturen naar aanbod@kruizinga.nl.


Gebruikte opslag- en transportmiddelen over?

Heeft u zelf gebruikte opslag- en transportmiddelen die niet langer worden gebruikt en onnodige ruimte innemen in uw magazijn? Informeer naar de mogelijkheden via ons aanbodcontactformulier en bekijk hier het overzicht van gebruikte opslag- en transportmiddelen waar wij altijd naar op zoek zijn.


Lees meer..

Bedrijventerrein winterklaar: ongelukken door gladheid voorkomen

30 november 2023

Lees het volledige bericht

Welke soorten pallets zijn er?

17 november 2023

Lees het volledige bericht

Verhuishondje uitzoeken en gebruiken: ons advies

14 november 2023

Lees het volledige bericht