Verschillen tussen nieuwe en gebruikte pallets

Een opslag- en transportmiddel dat dagelijks wordt gebruikt en overal voorkomt, is de pallet. Wanneer u op zoek bent naar de juiste pallets voor uw onderneming, moet u over verschillende specificaties nadenken. Het materiaal, de afmeting, het pallettype en de staat. Koopt u nieuwe pallets of gaat u toch voor al eerder gebruikte pallets? Om deze keuze te kunnen maken, wilt u natuurlijk bekend zijn met de verschillen tussen nieuwe en gebruikte pallets. Daarom nemen we in deze blog de verschillen tussen nieuwe en gebruikte pallets met u door.

Gepubliceerd op 5 juli 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Tip: Lees ook onze blog over de verschillende soorten pallets om de keuze nóg eenvoudiger te maken.

 


Gebruikte pallets

Pallets die eerder zijn gebruikt en bijvoorbeeld niet langer nodig zijn voor de éne ondernemer, kunnen een andere ondernemer nog jaren ondersteunen. Bij Kruizinga vindt u gebruikte pallets van verschillende materialen, afmetingen en types. Het aanbod kan fluctueren, bekijk daarom het actuele aanbod gebruikte pallets op onze website. 

 

Voordelen van gebruikte pallets:

 

  • - Duurzaam
  • - Goedkoper
  • - Op voorraad, dus snel geleverd
  • - Functioneel en van hoge kwaliteit

 

Nadelen van gebruikte pallets:

 

  • - Eerder gebruikt
  • - Kan gebruikssporen bevatten
  • - Uw gewenste palletsoort kan soms niet als gebruikt beschikbaar zijn

 

Kwaliteit van gebruikte pallets

Bij Kruizinga kopen wij alleen gebruikte kwaliteitsproducten terug en in, hierdoor kunnen wij de functionaliteit en kwaliteit van onze gebruikte pallets garanderen. De gebruikte pallets zijn daarom ook direct inzetbaar wanneer u deze geleverd krijgt of ophaalt.

 

Natuurlijk zijn er verschillende staten waarin gebruikte pallets worden aangeboden. Bij ontvangst van de gebruikte pallets leggen we de staat ervan vast en maken we foto’s. Op de foto’s worden alle gebruikssporen duidelijk weergegeven. Lees daarom altijd de beschrijving bij gebruikte producten en bekijken de foto’s, zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

 

Gebruikte pallets aanbieden

Bij Kruizinga kunt u gebruikte pallets aanbieden. Misschien dat u ze niet langer gebruikt of over bent gegaan op andere materialen of afmetingen. In zo’n geval kunt u de pallets een tweede leven schenken, waarmee u bijdraagt aan de vermindering van de milieubelasting.

 

U krijgt voor uw gebruikte pallets ook nog eens een vergoeding, het is dus een win-win om uw gebruikte producten aan Kruizinga aan te bieden.

 

 


 

Nieuwe pallets

Nieuwe pallets kunt u in allerlei afmetingen, types en materialen bij ons bestellen. Deze pallets hebben geen gebruikssporen en zijn dus helemaal eigen te maken. 

 

Voordelen van nieuwe pallets:

 

  • - Niet eerder gebruikt
  • - Groter, consistenter aanbod
  • - Functioneel en van hoge kwaliteit
  • - In grote hoeveelheden te bestellen
  • - Wanneer voorradig, snel geleverd

 

Nadelen van nieuwe pallets:

 

  • - Duurder
  • - Minder duurzaam
  • - Wanneer niet voorradig, langere levertijd

 


Ziet u het verschil?

Op de foto's ziet u de verschillen en gelijkenissen tussen een nieuwe en gebruikte pallet. Dit zijn beiden EPAL pallets van 1200 x 800. De gebruikte pallet heeft een paar lichte gebruikssporen, echter lijken de twee enorm op elkaar. 

 

Nieuwe pallet

nieuwe pallet

Gebruikte pallet

gebruikte pallet

 

 


 

Vragen stellen of een offerte voor pallets aanvragen?

Bekijk ons pallet-assortiment en filter op nieuw en gebruikt om zo de verschillende mogelijkheden door te nemen. Heeft u vragen over onze nieuwe of gebruikte pallets, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken op 088 533 15 55 of een WhatsApp bericht naar +316 128 156 55. Stuurt u liever een mail? Dat kan naar sales@kruizinga.nl. 

 


Dit vindt u misschien ook interessant