Gitterbox afmetingen: zo bepaald!

Wat zijn de juiste gitterbox afmetingen voor uw bedrijf? Het is een vraag die u natuurlijk beantwoord wilt hebben voordat u een gitterbox aanschaft. Om u te helpen bij het uitzoeken, hebben we in deze blog belangrijke informatie over gitterboxen op een rij gezet. Daarnaast geven we u ook een paar tips bij het identificeren van de juiste afmetingen. Zo kunt u dit veelgebruikte opslag- en transportmiddel eenvoudig uitzoeken en bestellen.

Gepubliceerd op 25 juli 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Wat is een gitterbox?

Gitterboxen zijn stalen containers met draadgazen wanden. Ze worden ook wel gaascontainers of gibo’s genoemd. Dankzij het stevige materiaal en de veelzijdigheid van de gitterbox, wordt er vandaag de dag in allerlei sectoren gebruik van gemaakt. Origineel werden gaascontainers toegepast in de automotive industrie, omdat zowel grote als kleine onderdelen hier gemakkelijk en overzichtelijk in konden worden opgeslagen en getransporteerd. Gitterboxen zijn eenvoudig te verplaatsen met heftrucks en palletwagens. Daarnaast zijn ze stapelbaar en in verschillende afmetingen en uitvoeringen te vinden. Dit maakt het een veel gebruikt opslagmiddelen.


Tip: lees in onze blog: 'Wat zijn gaascontainers nou eigenlijk?' meer over de toepassingen, verschillen en voordelen!

 


 

Verschillende soorten gitterboxen

Voor elke opslag- en transportbehoefte is er wel een passende gibo te vinden. Zo vindt u bij Kruizinga onder andere:

 

 

Bij Kruizinga heeft u keuze uit wel 270 gitterboxen. Wij voorzien u van de passende nieuwe en gebruikte gitterboxen. Daarnaast kunt u ook een gitterbox huren wanneer u (nog) niet geïnteresseerd bent in de aankoop of er maar tijdelijk gebruik van wilt maken.

 


 

Welke gitterbox afmetingen zijn er?

De standaard maat van een gitterbox is 1240 x 835 x 970 mm, deze heeft een gewicht van 70 kg en een stapellast van 6000 kg. Deze voldoen aan de UIC 435-3 norm, wat deel uitmaakt van de EPAL normen voor ladingdragers. Echter zijn er verschillende gitterbox afmetingen beschikbaar. Elke opslag- en transportuitdaging heeft namelijk zo zijn eigen meest geschikte gitterbox afmetingen.

 

Zo kunt u bij ons gibo’s vinden met onder andere de volgende afmetingen:

 

  • - 800 x 600 mm
  • - 1000 x 800 mm
  • - 1200 x 800 mm
  • - 1200 x 1000 mm
  • - 1240 x 835 mm

 

 

De juiste gitterbox afmeting bepalen

Omdat er niet één juiste afmeting is, is het goed om te weten waar u aan moet denken om de geschikte gitterbox afmetingen te bepalen. Stel uzelf daarom bij het vaststellen van de gewenste gitterbox afmetingen de volgende vragen:

 

  • - Waar wordt de gibo gebruikt?
  • - Waar wordt de gibo voor gebruikt?
  • - Wat zijn de afmetingen van het materiaal dat in de gibo wordt opgeslagen?
  • - Is het verstandig om gebruik te maken van Euronormen?
  • - Hoe (vaak) wordt de gibo verplaatst?

 


Vragen stellen of persoonlijk advies ontvangen?

Heeft u de gewenste soort gitterbox en de bijpassende afmetingen gevonden? Maak dan gebruik van de filters in ons gitterboxoverzicht en bestel direct! Vragen stellen of persoonlijk advies ontvangen van onze experts om zo de juiste keuze te maken? Neem elke werkdag telefonisch contact op via 088 533 15 55 of stuur een mail naar sales@kruizinga.nl. Onze experts helpen u graag verder!

 


Dit vindt u misschien ook interessant