Jaarlijkse aandacht voor uw magazijn

Nieuw jaar. Het afgelopen jaar lijkt voorbij gevlogen. Maar ook weer niet. Herkent u dat? Er gebeurt zo ontzettend veel en veranderingen volgen elkaar op. En niet altijd ten goede. Loopt u bijvoorbeeld ook aan tegen hoge energiekosten? En dan nu het nieuwe jaar. Eerst maar stilstaan bij de producten in het magazijn: het jaarlijkse voorraad tellen. Niet het leukste werk, maar wel belangrijk. Hoe doen wij dat en hoe gaat u te werk?

Gepubliceerd op 23 december 2022 Laatst gewijzigd 8 april 2024

Nieuw jaar. Het afgelopen jaar lijkt voorbij gevlogen. Maar ook weer niet. Herkent u dat. Er gebeurt zo ontzettend veel en veranderingen volgen elkaar op. En niet altijd ten goede. Loopt u ook tegen hoge energiekosten aan. Denkt u ook aan circularteit? Voordat we verder gaan met het volgende jaar, moeten we altijd even stil staan bij de producten in ons magazijn. Het jaarlijkse tellen. Niet het leukste werk, maar het moet gebeuren. Hoe doen wij dat en hoe gaat u te werk?


Start het nieuwe jaar goed

Stelt u zich aan het eind van het jaar ook de vraag: ‘is het magazijn op orde voor het nieuwe jaar?’ Wij doen dat ook elk jaar. Zo'n nieuw jaar is een goed ijkpunt, hiervoor. Ook omdat we dan toch al een voorraadtelling moeten doen van de accountant. Gelijkertijd met de telling van alle producten, kijken we of de veiligheid nog overal in het magazijn op orde is. Ook is dat een goed moment voor een grote schoonmaak. Zo starten we goed voor het nieuwe jaar.   

 

Voorraad tellen

Een noodzakelijk kwaad of een handige manier om meer grip te krijgen op de voorraad van uw magazijn? We gebruiken een WMS en weten wat er in nog in het magazijn aanwezig is. Voorraad tellen lijkt daarmee een overbodige saaie klus. Toch is dat niet het geval. Want bij het tellen van de voorraad komen zaken naar boven zoals producten die onder het stof liggen te verouderen. Of er blijken aantrekkelijke producten te ontbreken. Door u bezig te houden met het tellen van de voorraad, bent u bezig met uw bedrijf. 

 

Heeft u de randvoorwaarden al van uw boekhouder ontvangen. Dat kan ook houvast geven bij het aansturen van een persoon of team voor de telling. Hoeveel mensen u hiervoor inzet, hangt samen met de grootte van uw magazijn. Zorg in ieder geval voor een goed plan met de juiste instructies.

 

Maak een plan

Met een plan houdt u zicht op het eindresultaat. Wanneer start u met de telling. Doet u dat bijvoorbeeld tijdens de korte vakantie van uw bedrijf nadat alle bestellingen zijn afgewerkt. Dan maakt u het uzelf makkelijker. Of blijft alles doordraaien, dan kunt u bijvoorbeeld gedeelte voor gedeelte doen.       

Instrueer iedereen vooraf zodat de taken bekend zijn en men elkaar niet in de weg loopt. Of dezelfde producten telt. En zorg voor een goede en overzichtelijke werkflow en de juiste producten zoals een extra stelling en hierin bakken voor de kleine materialen. Geef deze bakken identificatie labels waardoor u overzicht creëert voor iedereen die zich met de telling bezighoudt. 

 

 

Nadat alles geteld is en weer op zijn plek staat. Is het ook fijn en goed om het nieuwe jaar in een veilig en schoon magazijn te starten.

 


Ga veilig het nieuwe jaar in

De producten in het magazijn zijn geteld. Bewandel alle looproutes in het magazijn. Door deze route(s) te bewandelen en u specifiek te focussen op het onderwerp veiligheid, ziet u waarschijnlijk waar er nog verbeteringen nodig zijn. Kijk bijvoorbeeld naar veiligheidsspiegels. Hangen ze nog op de juiste plek of zijn er meer nodig?’ Hebben alle stellingen genoeg beschermbeugels en/of vangrails om ieders veiligheid te waarborgen?’ En vergeet ook niet om te kijken of de vloermarkering overal nog goed zichtbaar is. Of dat het slijtageplekken moeten worden bijgewerkt. 

Wilt u nog even alle veiligheidspunten checken? Download dan deze gratis checklist en/of lees het blog over een veilige werkomgeving

 

 


Start 2023 in een schoon en opgeruimd magazijn

U heeft uw magazijnvoorraad geteld. Misstanden opgespoord en de veiligheid in orde gemaakt. Dan is het nu tijd voor de grote schoonmaak. Schoonmaken en opruimen.  En vooral het opruimen is belangrijk. Gooi al het afval en overbodig materiaal weg. Sorteer het afval. Maak hierbij gebruik van afvalbakken, afvalcontainers of kantelbakken. Zo gooit u snel grote hoeveelheden afval weg. Dit ruimt op. En geeft rust wanneer iedereen na de vakantie weer terugkomt op de eigen werkplek. 

 

Producten over na het opruimen? 

Kruizinga koopt uw overtollige partijen opslag- en transportmiddelen op. Ga naar 'product aanbieden' en bied uw producten aan. Onze inkoopafdeling neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 


Van rolcontainer tot stelling. U start het jaar goed met deze producten.  


Nog een vraag?

Bel op werkdagen 088 533 15 55 en stel uw vraag. Of mail direct naar sales@kruizinga.nl