Scapino over Kruizinga.nl en de inzetbaarheid van draadmanden

7 augustus 2020

Scapino heeft als klant bij Kruizinga.nl verschillende opslag- en transportmiddelen aangeschaft. Vandaag praat Ron de Haan, logistiek manager bij Scapino, over logistieke processen en over hoe draadmanden hiervoor ingezet kunnen worden.

Ron de Haan, logistiek manager bij Scapino, aan het woord

Van mei '20 tot en met juli '20 bestond de lijst van top 5 bestverkochte producten uit: stapelrack 87301-V, legbordstelling type 55, gaascontainer 99-003, draadmand 99-252 en rolcontainer type 1545. Scapino heeft in het verleden diverse opslag- en transportmiddelen aangeschaft bij Kruizinga, waaronder draadmanden. Ron de Haan, logistiek manager bij Scapino, zal daarom kort een blik werken op logistieke processen binnen Scapino. Daarnaast zal hij kort vertellen over de aangeschafte draadmanden en over zijn ervaring met Kruizinga.nl 

 

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

 


1. Wat houdt de functie van logistiek manager in bij Scapino?

 

Als logistiek manager bij Scapino ben je verantwoordelijk voor de totale logistieke keten van inkoop tot en met het leveren aan de filialen. Samen met medewerkers op het distributiecentrum wordt ervoor gezorgd dat de handel, die verstuurd wordt uit delen van Azië en Europa, wordt ontvangen en verzameld in Assen. Vervolgens wordt de handel verstuurd naar verschillende filialen. Scapino heeft op dit moment 169 winkels gevestigd in Nederland.

 

Persoonlijk heb ik al 30 jaar ervaring binnen de logistiek. Ik ben begonnen in de Retail en uiteindelijk beland in de schoenen en kleding. Iedere dag ga ik weer met een goed humeur richting het werk. Logistiek is namelijk een soort sport en geen dag hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk.

 

 

2. Hoe zien de logistieke processen er binnen Scapino uit? En welke middelen worden ondersteunen deze processen?

 

Bij Scapino hebben we meerdere vormen van het uitleveren van goederen aan filialen. Zo kunnen goederen per stuk, per volle doos of per assortiment uitgeleverd worden.

 

Om goederen te kunnen vervoeren gebruiken we diverse interne transportmaterialen. Voorbeelden hiervan zijn: verzameltrucks, hoogwerkers, kratten (gekocht bij Kruizinga.nl) en rolly's (gekocht bij Kruizinga.nl). Daarnaast vervoeren we ook vaak goederen door gebruik te maken van containers.

 

 


3. Waarom heeft u gekozen om draadmanden aan te schaffen bij Kruizinga.nl?

En kan u wellicht wat vertellen over hoe u dit proces heeft ervaren? 

 

In het verleden hebben wij namens Scapino al vaker opslag- en transportmiddelen bij Kruizinga.nl aangeschaft. Zo maken we bijvoorbeeld al gebruik van hun kratten en rolly's. Bij het aanschaffen van de draadmanden ging onze voorkeur wederom uit naar Kruizinga.nl, omdat ik persoonlijk fijn contact heb met de verkopers en daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding goed.

 

Het schept een band om continu met dezelfde leverancier te werken. Dit schept een band, een goede samenwerking en voor Scapino een leverancier waar we veel materialen kunnen bestellen die mee kunnen helpen in het bestaande proces en de kosten kunnen reduceren.

 


4. Waar hebben jullie draadmanden voor ingezet en wat heeft dat voor jullie opgeleverd op het gebied van logistiek? 

 

De draadmanden die wij hebben aangeschaft bij Kruizinga.nl zorgen ervoor dat er meer locaties, om goederen op te kunnen slaan, gecreëerd kunnen worden in het magazijn. Zo stond er in het verleden een container op 1 locatie, maar nu hebben wij er zes draadmanden staan, waardoor wij meer goederen per vierkante meter kwijt kunnen. De loopafstand voor de werknemers wordt hierdoor kleiner, wat het logistieke proces efficiënter maakt.


5. Waarom is logistiek in zijn totaliteit belangrijk?  

 

Naar mijn idee is logistiek belangrijk om te zorgen dat alle processen in de keten op elkaar aansluiten. Denk hierbij aan goederen die op het juiste moment binnen moeten komen en op het juiste moment worden vervoerd naar de filialen (en klanten). Het is van belang dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurd om de kosten te beperken.

 


Lees meer..

Wist u dat wij ook opkopen?

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Altijd een opgeruimde werkplek? Lees de tips

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

16 januari 2023

Lees het volledige bericht