Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

Voor het interne transport heeft u als ondernemer een belangrijke taak om te zorgen dat uw werknemers veilig, snel en efficiënt werken. Hierbij kunt u een krachtpatser als een pompwagen of palletwagen goed gebruiken. Welke soort pomp- of palletwagen heeft u nodig?

Gepubliceerd op 16 januari 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

 

Werkt u in een logistieke omgeving zoals magazijn, distributiecentrum of werkplaats? Dan weet u wel hoeveel tijd er dagelijks zit in het verplaatsen van goederen. Van binnenkomst naar opslag en van opslag naar verzendplek. Hoe zorgt u dat dit veilig en toch effectief gebeurt? Met een pompwagen vereenvoudigt u het interne transport. 

 

In dit blog leest u meer over de pomp- ook wel palletwagens genoemd. We gaan daarbij dieper in op de soorten, de kenmerken en het gebruik.

 

Uit welke soort palletwagens kan ik kiezen?

Palletwagens zijn er in meerdere soorten en maten. Van handpompwagen tot stapelaar. Kies de wagen die het beste bij de werkzaamheden past. Kies bijvoorbeeld voor een standaard palletwagen wanneer u pallets meestal over een korte afstand vervoert. Welke pompwagen heeft u nodig? 
 
Goed om te weten dat we de standaard pompwagens ook leveren met weegsysteem, dit heet een weegpalletwagen.

 

 

Handpallettruck


zie handpalletwagen bij Kruizinga.nl!

Een standaard handpalletwagen gebuikt u met name voor het verplaatsen van pallets over korte afstanden. Voordeel is dat iedereen een standaard handpalletwagen mag gebruiken. De vorklengte van een standaard handpalletwagen is 1150 mm en heeft een hefhoogte van 85 - 200 mm.

 

Bij Kruizinga verkopen we handpalletwagens met korte en lange vorklengtes. Welke vorklengte heeft u nodig: 800 mm1800 mm , 2000 mm en 2500 mm.

Verrijdbare heftafel

 Verrijdbare heftafel

Met de hydraulische verrijdbare heftafel zet u zware goederen en pallets op ergonomisch werkhoogte. Zo verplaatst u bijvoorbeeld dozen op stellingen makkelijker en efficiënter. De heftafel verplaatst u eenvoudig met de wegklapbare duwbeugel.

 

In ons assortiment hebben wij heftafels met verschillende werkhoogtes. Welke heftafel heeft u nodig? Kies uit werkhoogtes: 755 mm910 mm1000 mm1575 mm en 1585 mm.

Palletwagen Hoogheffer

 Hoogheffer

Een Palletwagen hoogheffer combineert de handpalletwagen met een verrijdbare heftafel. Als eenvoudig bestuurbare handpalletwagen vervoert u pallets van de ene plek naar de andere. Met de heffunctie plaatst u de pallet vervolgens op de etage van een stelling. 

 

We hebben hoogheffers in staal en RVS met hefhoogtes tot 830 mm en een laadvermogen tussen de 500 en 1000 kg. 

Stapelaar

 

Stapelaar

Met een stapelaar vervoert en heft u pallets en goederen zodat uw medewerkers ergonomischer werken. Het is een soort heftruck. De stapelaar kunt u op meer manieren inzetten. Voor het plaatsen van producten in stellingen tot het laden van vrachtwagens.

 

In ons assortiment hebben we hydraulische stapelaars en met handlier. Voor het gebruik van een stapelaar is een certificaat nodig. 

 

 


Waar houdt u rekening mee bij het aanschaffen van een pompwagen en palletwagen?

Het aanschaffen van een pompwagen is een investering. Dan wilt u wel de juiste hebben. Om te zorgen dat u de beste palletwagen voor uw situatie kiest hebben we de drie belangrijkste zaken op een rij gezet: 

 

1. Waar wilt u de palletwagen voor inzetten?

Is uw bedrijf klein of groot? Hoe ziet uw werkomgeving eruit? Slaat u pallets op in stellingen?  in de hoogte op of staat het meeste op vloerhoogte. bij elk bedrijf er weer anders uitzien. Wanneer u pallets ook in de hoogte opslaat, kiest u bijvoorbeeld voor hoogheffer palletwagen. Hiermee laadt u goederen hoog én laag. 

 

2. Welk formaat pallets gebruikt u in uw bedrijf?

Dit is belangrijk omdat er verschillende formaten pallets verkrijgbaar zijn.  Kijk daarom voordat u een palletwagen aanschaft, welk formaat pallets de palletwagen kan vervoeren. Bij Kruizinga verkopen we bijvoorbeeld verschillende palletwagens met vorklengtes van 1150 mm, 1800 mm en 2000 mm.

 

3. Hoe vaak gaat u de palletwagen gebruiken?

Heeft u een palletwagen slechts een enkele keer per week nodig? Dan kan dat een overweging zijn om voor een voordeligere handpalletwagen te kiezen. Wanneer u dagelijks pallets heen en weer vervoert, is een elektrische pompwagen aan te raden voor het gemak en de effectiviteit.

 


Tips voor het gebruik van een pompwagen?

Het is van belang dat uw medewerkers weten hoe zij een pallet- of pompwagen gebruiken. Veiligheid op de werkvloer is immers het allerbelangrijkste. Drie tips om de veiligheid te waarborgen en ongelukken te voorkomen:
 
Tip 1 Zorg dat uw medewerkers getraind zijn voordat zij een pallet of pompwagen bedienen. 
Tip 2 Let op dat er nooit een persoon tussen de palletwagen en de te vervoeren vracht komt.

Tip 3 Wees extra voorzichtig bij een gladde vloer of in een omgeving waar randen in voorkomen.

 

Zo werkt een pompwagen

 

Demonstratie werking pompwagen:
 

Demonstratie werking palletwagen met weegsysteem: