Stapelaar

pallletwagen stapelaar

Kies de stapelaars van Kruizinga!

Stapelaars, ook wel handstapelaars helpen u bij het vervoeren en heffen van goederen en pallets.  Het is een soort heftruck die ervoor zorgt dat uw medewerkers ergonomisch te werk kunnen gaan. U kunt hiermee pallets verticaal verplaatsen en vind gemakkelijk zijn draai in kleine gangpaden. Palletstapelaars zijn er in verschillende soorten en maten. De toepassingen kunnen variëren, van het laden van vrachtwagens tot het plaatsen van producten in stellingen. Wilt u meer informatie over onze stapelaars? Lees dan snel onderstaand verder.

 

Bekijk het assortiment of lees onderstaand voor meer.
 

 

De voordelen van stapelaars

Stapelaars hebben verschillende voordelen. Moet u af en toe pallets verplaatsen over kleine afstanden? Dan is een handstapelaar een goede keuze. Heeft u vaker een stapelaar nodig, of moet u over grotere afstanden verplaatsen? Dan is het beter om te kijken naar een elektrische stapelaar of een heftruck. Een ander voordeel is dat u hoogtes kunt bereiken met een stapelaar. Ook is het compacter dan en reachtruck en natuurlijk voordeliger. Als laatste is een voordeel dat u gemakkelijk door kleine gangpaden kunt.

 

Welke soorten stapelaars heeft Kruizinga?

Bij Kruizinga hebben we 2 soorten stapelaars in ons assortiment namelijk een handlierstapelaar en een hand hydraulische stapelaar. Met een handliersysteem kunnen pallets gemakkelijk op de gewenste werkhoogte worden getild, waardoor ergonomisch werken gegarandeerd is. Dit werkt door aan een hendel te draaien. Met een hand hydraulische stapelaar pomp je de stapelaar handmatig omhoog.

 

Stapelaar kopen? Kruizinga staat voor u klaar!

Bij Kruizinga hebben we verschillende stapelaars welke gemaakt zijn van duurzaam materiaal wat weer zorgt voor een lange levensduur en hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding. Wilt u een stapelaar kopen maar bent u nog niet helemaal over uit welke uitvoering bij u past? Dan kunt u gemakkelijk contact met een van onze specialisten opnemen, zij helpen u graag verder bij het bestellen van de juiste stapelaar!


FAQ

Wat is een stapelaar?

Een stapelaar is een met een soort pallettruck met een mast, waarmee goederen zoals pallets gestapeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om goederen in de hoogte te verplaatsen en te plaatsen. Stapelaars zijn er in verschillende soorten en maten. U kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken zoals bijvoorbeeld het laden van vrachtwagens en het plaatsen of verplaatsen van producten in een magazijnstelling.

Waar moet u op letten bij het bedienen van een handmatige stapelaar?

De stapelaar mag alleen worden bediend door bevoegd personeel welke in bezit zijn van een certificaat. Heeft u deze niet, dan mag u de stapelaar niet besturen.

Ook zijn er een paar algemene veiligheidsvoorschriften voor het bedienen van een stapelaar zoals:

  • - Hef de last nooit met één vork op.
  • - Plaats de last tegen het vorkenbord of op zo dicht mogelijk bij het vorkenbord.
  • - De lading moet zodanig op de vorken worden geplaatst dat het zwaartepunte overlangs in het midden van de vorken ligt.
  • - Overschrijd de op de lastindicatieplaatjes vermelde limieten niet
  • - Draai of stapel niet op hellingen
  • - Gebruik veiligheidskleding

Heeft Kruizinga ook gebruikte stapelaars?

Dit verschilt omdat het gebruikte assortiment wisselvallig is. De ene keer hebben we wel gebruikte stapelaars en de andere keer weer niet. Wilt u een gebruikte stapelaar? Dan is het handig om het in de gaten te houden.

Heeft u een certificaat nodig voor het bedienden van een stapelaar?

Een bedrijfsvoertuig vereist zijn eigen certificaat om bestuurd te mogen worden. Er is dus voor een stapelaar een apart certificaat nodig. Een stapelaar is een krachtig voertuig waarmee u zware ladingen kunt vervoeren. Het is daarom ook erg belangrijk dat u weet hoe u veilig ermee om moet gaan. Misschien denkt u wel dat u met een heftruck certificaat een stapelaar mag besturen maar dit mag niet. Zo rijdt u op een heftruck en bij een stapelaar loopt u erachter. U mag alleen een stapelaar besturen als u in bezit bent van een certificaat. Deze kunt u behalen bij ARBO centrum.

Heeft Kruizinga nog andere handige producten voor in een magazijn?

Bij Kruizinga hebben we ook andere handige producten die u kunt gebruiken in het magazijn. U kunt hierbij denken aan een rolcontainer, palletwagen, verrijdbare heftafelhoogheffer, meubelhondje, stapelrack en stapelbak kunststof.